Leergeld wil dat alle kinderen meedoen (10-09-2019)

Leergeld helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Bij stichting Leergeld Hollandsche IJssel kunt u voor scholieren die naar de middelbare school gaan een nieuwe fiets aanvragen. Voor kinderen vanaf groep 7 een nieuwe laptop. Daarnaast kan Leergeld mee betalen aan schoolactiviteiten of sport & cultuur. Dit kan pas als de inzet van de bijdrage indirecte schoolkosten, het Jeugdfonds en/of de school niet genoeg zijn.

Leergeld wil dat alle kinderen meedoen

Leergeld wil dat alle kinderen meedoen.

Inkomen

Voorwaarde voor stichting Leergeld is een lager inkomen. Bent u gehuwd of samenwonend? Dan is uw inkomen niet hoger dan 1678,12 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor een alleenstaande ouder is dat  € 1488,58.

Aanvragen digitaal

Via de website www.leergeldijssel.nl kunt u een aanvraag doen. Bij een eerste aanvraag komt iemand van Leergeld bij u thuis om de aanvraag te bespreken. Met u kijkt deze persoon naar de mogelijkheden van Leergeld en andere organisaties.

Meer informatie

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel
e-mail: info@leergeldijssel.nl
Telefoon: 010 – 442 63 95

Aanvragen? Doe het gewoon!

Veel Capellenaren vragen al extra geld aan. Sommige mensen denken dat dat alleen kan als je een  uitkering krijgt. Maar ook als u werkt (in loondienst of als zzp’er) kunt u een aanvraag doen.

Kindpakket

U kunt meer regelingen en tips voor kinderen vinden op www.capelleaandenijssel.nl/kindpakket.