Leer lezen, schrijven en digitaal meedoen (27-09-2021)

Goed Nederlands spreken, lezen en schrijven is erg belangrijk. In het dagelijks leven en op het werk. En om de kinderen te helpen met school. Het Digi-Taalhuis helpt u daarbij.

Het Digi-Taalhuis heeft verschillende activiteiten. Bij de bibliotheek vindt u een Leesclub, Taalcafé en Digitaal Meedoen. In groepen leert u beter lezen, schrijven, spreken en luisteren. Ook kunt u leren werken met de computer of tablet. Iedereen kan gratis meedoen. Ook kunt u vragen stellen over beter Nederlands leren. Bijvoorbeeld welke lessen in de buurt zijn. Of waar u een diploma kunt halen. Kunt u nog niet zo goed Nederlands spreken? Dan kan Stichting Taalcoaching u ook helpen. Met een taalcoach of in een kleine groep kunt u uw Nederlands oefenen.
Kijk op de website: www.bibliotheekaandenijssel.nl. Of ga naar de bibliotheek en vraag naar de mogelijkheden.

Welzijn Capelle helpt bij geldzaken

Wilt u een aanvraag doen voor een uitkering, een toeslag of een andere bijdrage? Lukt het u niet om dat zelf te doen? Bij de wijkwinkels van Welzijn Capelle helpen ze u graag.
Heeft u moeite om de rekeningen op tijd te betalen? Geen goed overzicht over uw inkomen en uitgaven? Wacht niet. Vraag ook dan advies bij Welzijn Capelle. Op www.welzijncapelle.nu/geldzorgen staat meer informatie en kunt u zich aanmelden.
Bel Welzijn Capelle voor advies en een afspraak voor hulp: 010 - 707 49 00.