Koninklijke Onderscheiding voor Ton Starink tijdens 100-jarig jubileumfeest (09-09-2019)

Op zaterdag 7 september is de heer Ton Starink uit Capelle aan den IJssel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Harriët Westerdijk reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de korfbalvereniging Trekvogels.

Ton Starink is Koninklijke Onderscheiden door Harriët Westerdijk (Loco-burgemeester).

Ton Starink is Koninklijke Onderscheiden door Harriët Westerdijk (Loco-burgemeester). (foto: Jan Kok)

Op het jubileumfeest werd stilgestaan bij het vrijwilligers- en bestuurswerk dat Ton Starink al meer dan 35 jaar voor de vereniging verricht.

Ton komt uit een korfbalfamilie. Zijn opa, Gerrit Starink was in 1919 betrokken bij de oprichting van Trekvogels. De zoon van Gerrit, Ab Starink, heeft 40 jaar in het bestuur van de vereniging  gezeten. Ton heeft zich ingezet als speler, trainer en leider en heeft hij diverse bestuursfuncties bekleed. Zo was hij secretaris, penningmeester, lid van propagandacommissie,  lid van de oud papier commissie, wedstrijdsecretaris, lid van de sponsorcommissie en deed hij de begeleiding van het paas- of pinksterkamp.

Vanwege zijn verdiensten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en heeft locoburgemeester Westerdijk hem de versierselen, die behoren bij deze Koninklijke Onderscheiding, opgespeld.