Jongeren ontwikkelen creatieve talenten (29-04-2021)

Op donderdag 29 april is Walhallab Capelle gestart. Walhallab Capelle is een creatief traject voor jongeren tussen de 13 en 27 jaar. 

Bij Walhallab werken jongeren in 32 uur aan een eigen project en de ontwikkeling van hun talenten. Dit doen zij onder begeleiding van een leermeester. Kleding maken, een stoel timmeren, leren lassen of muziek schrijven? Bij Walhallab Capelle is niets te gek! De projecten ontstaan uit de dromen van de jongeren en leveren een bijdrage aan de maatschappij.

Jongere aan de slag bij Walhallab

Jongeren aan de slag met een project bij Walhallab.

Wethouder Jeugd Ans Hartnagel is blij met de mogelijkheden die Walhallab biedt: “Met Walhallab Capelle kunnen jongeren even ontsnappen aan de dagelijkse coronastress en ‘coole’ dingen doen. Plezier, focus en vrienden zijn het motto. Jongeren kunnen zichzelf zijn en er is altijd ruimte voor een goed gesprek.” Walhallab Capelle is gevestigd op het Comenius Beroepsonderwijs en is gratis toegankelijk op donderdagen en vrijdagen tussen 15.00u en 19.00 uur.

Meedoen als jongere

Ben je tussen de 13 en 27 jaar oud en wil jij bij Walhallab Capelle werken aan je eigen project? Stuur dan een e-mail naar: MDT@WALHALLAb.nl

Meedoen als leermeester

Ben jij handig en lijkt het je leuk om vrijwillig je vakkennis in te zetten om jongeren te helpen? Dan ben je een potentiële Walhallab leermeester! 
Neem een kijkje op CapelleDoet of e-mail naar MDT@WALHALLAb.nl

Doel MDT

Met Walhallab Capelle biedt de gemeente jongeren perspectief in coronatijd. Jongeren kunnen bij Walhallab, binnen de geldende maatregelen, samenkomen, creëren en werken aan hun talenten. Samen met jongeren worden de maatschappelijke effecten van corona bestreden. 

Met dank aan/mogelijk gemaakt door

Walhallab Capelle wordt gefinancierd met middelen uit de subsidieregeling ‘Perspectief voor de jeugd met MDT’ van ZonMw. Walhallab Capelle is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, Walhallab NL en het Comenius College.