Jeugdfonds Sport & Cultuur (10-09-2019)

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt (mee) aan sportclub, muziek- of dansles. Dit geldt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Ook voor zwemles vanaf 5 jaar in zwembad De Blinkert kan het Jeugdfonds betalen. Voor sport betaalt het Jeugdfonds tot € 225,- en voor cultuur tot € 450,-.

Voetbalactie meisje

Voetbalactie meisje (Foto: Jeugdfonds Sport & Cultuur)

Aanvragen via een contactpersoon

Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt u aan via een contactpersoon. Dit is bijvoorbeeld een leraar. Of een medewerker van Welzijn Capelle, het CJG of Stichting Leergeld. Zij doen de aanvraag voor uw kind.

Inkomen

Om geld van het Jeugdfonds te krijgen, hebben u en uw partner samen niet meer dan € 1678,12 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor een alleenstaande ouder is dat maximaal € 1488,58.

Opnieuw aanvragen

Bijna 1000 Capelse kinderen kregen het afgelopen jaar geld uit het Jeugdfonds. Uw kind ook? En wil uw kind ook komend jaar weer sporten of naar muziek- of dansles? Vraag dan uw contactpersoon om een nieuwe aanvraag te doen.

Meer informatie

Meer informatie, een lijst met contactpersonen en een aanvraagformulier vindt u op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds. Of bel 14 010.

Invulhulp

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Kijkt u dan op www.welzijncapelle.nu onder ‘huis van de wijk’. Daar staan de adressen en openingstijden van de wijkwinkels. De medewerkers helpen u graag!

Jeugdfonds aanvragen? Doe het gewoon!

Veel Capellenaren vragen al extra geld aan. Sommige mensen denken dat dat alleen kan als je een  uitkering krijgt. Maar ook als u werkt (in loondienst of als zzp’er) kunt u een aanvraag doen.

Kindpakket

U kunt meer regelingen en tips voor kinderen vinden op www.capelleaandenijssel.nl/kindpakket.