Grote brand treft ondernemers Capelle XL (22-03-2021)

Op zondagochtend werd een woonwinkel en een bedrijfsverzamelgebouw aan de Lylantsebaan op het bedrijvengebied CapelleXL getroffen door een grote uitslaande brand. De woonwinkel is geheel verloren, de schade aan het bedrijvenverzamelgebouw, waar ruim 120 ondernemers gevestigd zijn, is enorm.

De woonwinkel waar afgelopen zondag brand uitbrak

De woonwinkel en het bedrijvenverzamelgebouw waar zondagochtend brand uitbrak. (Foto: Frank de Roo)

Zondagmorgen is burgemeester Peter Oskam direct naar de locatie gegaan: “Hulpdiensten hebben er alles aan gedaan om erger te voorkomen, maar het is vreselijk om te zien hoe deze brand de ondernemers treft.”

Hulp

De brand heeft grote impact op de ondernemers. De locatie kan niet betreden worden uit veiligheidsoverwegingen en is afgezet. De eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw is in contact met de huurders over mogelijke vervangende werkruimte. Een team van Stichting Salvage, een stichting die na een brand helpt met actie en advies, ondersteunt de gedupeerde ondernemers. Wethouder Harriët Westerdijk leeft mee met de ondernemers: “Uiteraard wil ook de gemeente haar hulp aanbieden waar mogelijk. Medewerkers van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Capelle aan den IJssel staan voor hen klaar. Ondernemers kunnen met ons contact opnemen via Ondernemersloket@capelleaandenijssel.nl.

Deze week zal de wethouder langs gaan bij het getroffen gebied en daar spreken met gedupeerde ondernemers.

Asresten

In de omgeving van het incident zijn mogelijk kleine verbrandingsresten van meubilair te vinden. Deze kunnen met stoffer en blik opgeveegd worden. Grotere brokstukken kunnen met huishoudhandschoenen aan opgepakt worden. De asresten mogen bij het restafval. Het is verstandig om na het opruimen de handen te wassen met water en zeep. Als mensen grote hoeveelheden aantreffen, kan dit worden gemeld bij de DCMR, via telefoonnummer: 0888 - 333 555.