Gezocht: 45 vrijwillige chauffeurs voor buurtbus (30-04-2019)

We zoeken 45 vrijwillige chauffeurs die vanaf september dit jaar de buurtbus Capelle - Kralingseveer kunnen gaan rijden. De buurtbus, een grote wens van het gemeentebestuur, verbindt vanaf het najaar de Capelse wijken Middelwatering, Schollevaar, Schenkel, ’s-Gravenland, Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingseveer met elkaar. Ook het IJsselland Ziekenhuis wordt opgenomen in de route.

Kandidaat-chauffeurs moeten, behalve een geldig rijbewijs B, minimaal eens per 2 weken een dienst van 4 uur beschikbaar zijn. Aanmelden kan via www.capellebouwtaandestad.nl/buurtbus of telefoonnummer 14010.

Buurtbusvereniging Capelle voorzitter Paul van Gink (achter het stuur) en verkeerswethouder Dick van Sluis. (Foto: Jan Kok)

Voorzitter van Buurtbusvereniging Capelle Paul van Gink (achter het stuur) en verkeerswethouder Dick van Sluis. (Foto: Jan Kok)

45 chauffeurs nodig

De Capelse buurtbus wordt opgenomen in de dienstregeling en krijgt een vaste route. Verantwoordelijk wethouder Dick van Sluis is blij dat er na lang praten een buurtbus gaat rijden vanaf september: “Een buurtbus zorgt ervoor dat Capellenaren uit de verschillende wijken gemakkelijker het Centrum, het IJsselland Ziekenhuis en de verschillende metrohaltes kunnen bereiken. Aanvullend vervoer dat we opzetten met partners als de RET waarvoor we veel vrijwillige chauffeurs nodig hebben. Overigens vind ik het fantastisch dat direct na een oproep de eerste chauffeurs zich al spontaan hebben gemeld. Capellenaren, blijf dat doen. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we de gewenste 45 vrijwilligers, vrouwen en mannen, spoedig gaan vinden.” Ook de vorige maand aangetreden voorzitter Paul van Gink van de Buurtbusvereniging Capelle heeft er veel zin in: “Het is een lang gekoesterde wens van veel wijkbewoners, en ik vind het leuk om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de realisatie van deze buurtbus. Als iedereen een duwtje geeft, krijgen we onze buurtbus snel aan het rijden.”

De functie

De buurtbus is een 8-persoons bus. Voor de vaste route met twee voertuigen zijn (minimaal) 45 vrijwilligers nodig. Chauffeurs volgen kosteloos een opleiding die wordt aangeboden door de Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel en de RET. Daarna kunnen ze worden ingedeeld in het rooster.

Samenwerking

De buurtbus is een samenwerking tussen de gemeente Capelle aan den IJssel, de Buurtbusvereniging Capelle aan den IJssel (BVC), de Wijkoverlegplatforms (WOP’s), de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). De voorkeursroute voor de buurtbus Capelle aan den IJssel is opgesteld door de RET en is afgestemd met de Wijkoverlegplatforms.