Geld voor schoolkosten (10-09-2019)

Voor verschillende kosten voor school kunt u extra geld aanvragen bij Sociale Zaken IJsselgemeenten. Bijvoorbeeld voor het schoolfonds, schoolreisjes, excursies en werkweken en door de school verplichte kleding (een overall, schort of sportkleding).

Jongeren met hun opleiding in de keuken

Jongeren met hun opleiding in de keuken.

Voor kinderen op de basisschool kunt u per schooljaar € 50,- per kind krijgen. Voor kinderen op de middelbare school of MBO is dat € 125,-. Dit kan tot en met het kwartaal waarin uw kind 18 jaar wordt.

Inkomen

U kunt het geld krijgen met een inkomen als alleenstaande ouder tot € 1364,53 netto per maand (zonder vakantiegeld). Voor gehuwden/samenwonenden is dat € 1538,27 netto per maand. Is uw inkomen wat hoger? Ook dan kunt u het aanvragen. Sociale Zaken IJsselgemeenten berekent dan of u een deel van het geld krijgt.

Doe de aanvraag

Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/schoolkosten.

Invulhulp

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen? Kijkt u dan op www.welzijncapelle.nu onder ‘huis van de wijk’. Daar staan de adressen en openingstijden van de wijkwinkels. De medewerkers helpen u graag!

Schoolkosten aanvragen? Doe het gewoon!

Veel Capellenaren vragen al extra geld aan. Sommige mensen denken dat dat alleen kan als je een uitkering krijgt. Maar ook als u werkt (in loondienst of als zzp’er) kunt u een aanvraag doen.

Kindpakket

U kunt meer regelingen en tips voor kinderen vinden op www.capelleaandenijssel.nl/kindpakket.