Extra subsidie voor groene daken in Capelle (10-09-2019)

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft extra geld vrijgemaakt voor de aanleg van groene daken. Het gaat om een bedrag van € 20.000,-.

Een schuur met een groene dak.

Een schuur met een groene dak. (foto: gemeente Capelle aan den IJssel)

De aanleg van groene daken is populair in Capelle. Half mei was de subsidiepot van € 60.000 voor dit jaar al helemaal leeg. Dit kwam onder andere door een gezamenlijke aanvraag voor 67 woningen waarbij 1.000 m² asbest op carports is vervangen door sedumplantjes. Het ging  om de overgebleven subsidie van 2018 en nieuw budget. Nu heeft de gemeente € 20.000 extra beschikbaar gesteld en kan weer subsidie voor groene daken worden aangevraagd.

Veel voordelen groene daken

Groene daken hebben veel voordelen. Een groen dak neemt regenwater op. Zo komt er minder water in het riool terecht.  Dat kan helpen bij zware regenval. De planten op een groen dak zuiveren de lucht. Ze halen fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Verder verlaagt een groen dak de temperatuur in de omgeving en isoleert zo het huis. Doordat een groen dak beschermt tegen zon, regen, wind en temperatuurswisselingen, wordt de levensduur van het dak minimaal verdubbeld. Tot slot biedt een groen dak een betere leefomgeving voor vogels, vlinders en insecten.

Subsidie groen dak aanvragen

De subsidie op een groen dak is € 25 per vierkante meter. Capellenaren kunnen informatie over de subsidie aanvragen via duurzaam@capelleaandenijssel.nl.

Voor 2020 tot en met 2022 is ieder jaar € 25.000 beschikbaar voor de subsidie voor groene daken.