Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie in Isala Theater (09-01-2020)

Op een drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Capelle in het Isala Theater genoten de aanwezige van een breed Capels cultureel aanbod. Er was niet alleen een receptie, maar ook een nieuwjaarsvoorstelling. Diverse Capelse artiesten namen de aanwezigen mee op een culturele reis.

Nieuwjaarsboodschap van burgemeester Oskam in het Isala theater.

Nieuwjaarsboodschap van burgemeester Oskam in het Isala theater. (Foto: Jan van der Arend)

Burgemeester Oskam pleitte in zijn nieuwjaarsboodschap voor een geleidelijk vuurwerkverbod in Capelle in combinatie met strikte handhaving om daarmee de jaarwisseling in de toekomst “veiliger en feestelijker te maken voor alle Capellenaren”.

Ook blikte hij terug op de afgelopen jaarwisseling. “Eigenlijk is het hartstikke goed gegaan. Onze handhavers hebben voortreffelijk werk verricht. Er waren wat kleine vechtpartijen in de stad, maar gelukkig is er geen geweld gepleegd tegen hulpverleners. Er werd wat illegaal vuurwerk in beslag genomen, de brandweer moest 47 keer uitrukken en de schade bleef beperkt tot onder de 10.000 euro.”

Toch pleit Oskam ervoor om vuurwerk over te laten aan professionals. “Vuurwerk is traditie in Nederland, maar we moeten hier, hoe ingewikkeld ook, discussie over voeren met elkaar. Want vuurwerk tijdens de Oud & Nieuw viering zorgt, vaak in combinatie met overmatig drankgebruik en korte lontjes bij mensen voor een bedreigende cocktail in de samenleving.”