Digitale geboorteaangifte succes in Capelle (04-01-2022)

Sinds augustus vorig jaar kunnen ouders waarvan hun kind in het IJsselland Ziekenhuis is geboren hun kersverse baby digitaal aangeven bij de gemeente Capelle. Het digitaal aangeven blijkt een succes. Tussen augustus en december 2021 kwamen er 500 ‘digitale’ kindjes in Capelle bij. Dit is 67% van het totaal aantal aangiften in de stad. 

Online: snel en makkelijk

Ook Kor en Lea Kraak gaven de geboorte van hun dochter Dina online door. “Ideaal, want nu hoefden we niet naar het gemeentehuis. Binnen vijf minuten was het online en eenvoudig geregeld zonder dat we de deur uit hoefde. Zo hadden we meer tijd om met ons meisje te knuffelen.” De kersverse ouders kregen van de gemeente een leuk presentje voor het nieuwe Capellenaartje.

Kor en Lea Kraak met hun zoon en dochter Dina

Kor en Lea Kraak met hun zoon en dochter Dina. (Foto privébezit familie Kraak) 

Geef een geboorte binnen 3 werkdagen door

Een geboorte moet binnen 3 werkdagen worden doorgeven aan de gemeente. De gemeente Capelle wil dit zo makkelijk mogelijk maken voor ouders. Op de pagina geboorteaangifte staan alle voorwaarden en regels om een kind digitaal aan te geven.

Volgens burgemeester Peter Oskam is het digitaal aangifte doen van een baby een extra service voor nieuwe ouders: “Jonge ouders hebben het razend druk na de geboorte. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. De wereld wordt steeds digitaler, dus daar past deze online dienstverlening prima bij. Maar vrees niet, wie naar het gemeentehuis wil komen om aangifte te doen, mag dat gewoon blijven doen hoor.”