De kinderen zijn weer begonnen! (17-09-2020)

De vakantie is voorbij. De kinderen gaan weer naar school. Ook de trainingen voor sport en muziek- en dansscholen zijn gestart. Dat hoort er gewoon bij: naar school, sporten, naar muziek- of dansles. De kosten kunnen flink oplopen. Helemaal als u meer kinderen heeft. Is uw inkomen niet zo hoog? Dan kunnen Sociale Zaken en/of een fonds misschien (mee) betalen. Zo kunnen uw kinderen ook op schoolkamp, een laptop krijgen of sporten.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt (mee) aan sportclub, muziek- of dansles. Dit geldt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Ook voor zwemles vanaf 5 jaar in zwembad Aquapelle kan het Jeugdfonds betalen. Voor sport betaalt het Jeugdfonds tot € 225,- en voor cultuur tot € 450,-.

Aanvragen via een contactpersoon

Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt u aan via een contactpersoon. Dit is bijvoorbeeld een leraar. Of een medewerker van Welzijn Capelle, het CJG of Stichting Leergeld. Zij doen de aanvraag voor uw kind.

Inkomen

Om geld van het Jeugdfonds te krijgen, hebben u en uw partner samen niet meer dan € 1713 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor een alleenstaande ouder is dat maximaal € 1518.

Opnieuw aanvragen

Bijna 1000 Capelse kinderen kregen het afgelopen jaar geld uit het Jeugdfonds. Uw kind ook? En wil uw kind ook komend jaar weer sporten of naar muziek- of dansles? Vraag dan uw contactpersoon om een nieuwe aanvraag te doen.

Meer informatie

Meer informatie, een lijst met contactpersonen en een aanvraagformulier vindt u op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds. Of bel 14010.

Geld voor schoolkosten

Geld voor schoolkosten

Voor verschillende kosten voor school kunt u extra geld aanvragen bij Sociale Zaken IJsselgemeenten. Bijvoorbeeld voor het schoolfonds, schoolreisjes, excursies en werkweken en door de school verplichte kleding (een overall, schort of sportkleding).

Voor kinderen op de basisschool kunt u per schooljaar € 50,- per kind krijgen. Voor kinderen op de middelbare school of MBO is dat € 125,-. Dit kan tot en met het kwartaal waarin uw kind 18 jaar wordt.

Inkomen

U kunt het geld krijgen met een inkomen als alleenstaande ouder tot € 1399 netto per maand (zonder vakantiegeld). Voor gehuwden/samenwonenden is dat € 1581 netto per maand. Is uw inkomen wat hoger? Ook dan kunt u het aanvragen. Sociale Zaken IJsselgemeenten berekent dan of u een deel van het geld krijgt.

Doe de aanvraag

Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/schoolkosten.

Leergeld wil dat alle kinderen meedoen

Leergeld wil dat alle kinderen meedoen

Leergeld helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Bij stichting Leergeld Hollandsche IJssel kunt u voor scholieren die naar de middelbare school gaan een nieuwe fiets aanvragen. Voor kinderen vanaf groep 7 een nieuwe laptop. Daarnaast kan Leergeld mee betalen aan schoolactiviteiten of sport & cultuur. Dit kan pas als het geld van de bijdrage indirecte schoolkosten, het Jeugdfonds en/of de school niet genoeg is.

Inkomen

Voorwaarde voor stichting Leergeld is een lager inkomen. Bent u gehuwd of samenwonend? Dan is uw inkomen niet hoger dan € 1713 netto per maand zonder vakantiegeld. Voor een alleenstaande ouder is dat  € 1518.

Aanvragen digitaal

Via de website www.leergeldijssel.nl en www.samenvoorallekinderen.nl kunt u een aanvraag doen. Bij een eerste aanvraag komt iemand van Leergeld bij u thuis om de aanvraag te bespreken. Met u kijkt deze persoon naar de mogelijkheden van Leergeld en andere organisaties.

Meer informatie

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel
e-mail: info@leergeldijssel.nl
Telefoon: 010 - 442 63 95

Kindpakket

U kunt meer regelingen en tips voor kinderen vinden op www.capelleaandenijssel.nl/kindpakket.

Maak uw eigen geldplan

Heeft u vaak geld tekort? Geen goed overzicht over uw geldzaken? Of geldzorgen? Een Geldplan geeft inzicht. Op www.capelleaandenijssel.nl/geldplannen kunt u zelf een geldplan maken. Er zijn geldplannen voor beter rondkomen, sparen, pensioen, ouders met kinderen en jongeren die 18 jaar worden. De geldplannen zijn anoniem en gratis.

Informatie en hulp

Kunt u hulp gebruiken bij het invullen van formulieren of uitvoeren van een geldplan? De vrijwilligers van Budgetmaatjes en de wijkwinkels  bieden die hulp. Vooral als u geldzorgen of schulden wilt aanpakken, kan ondersteuning fijn zijn.

Bel Welzijn Capelle 010- 707 49 00 voor een afspraak in een wijkwinkel bij u in de buurt. Of kijk op www.welzijncapelle.nu onder ‘huis van de wijk’ voor meer informatie. De medewerkers helpen u graag!

Een Budgetmaatje kan u langere tijd helpen. Bijvoorbeeld een jaar lang iedere week. www.samen010.nl/projecten/alle-projecten/budgetmaatjes010/.

Aanvragen? Doe het gewoon!

Veel Capellenaren vragen al extra geld aan. Sommige mensen denken dat dat alleen kan als je een uitkering krijgt. Maar ook als u werkt (in loondienst of als zzp’er) kunt u een aanvraag doen.