De Contrabas sportiefste school (03-10-2019)

De Contrabas uit Schollevaar is de sportiefste school uit Capelle. De tweede plaats was voor de Montessorischool. OBS West werd derde. De scholen kregen vandaag de prijzen uitgereikt van Wethouder Sport Harriët Westerdijk. Dat gebeurde op de jaarlijkse uitreiking van Scoren door Schoolsport.

Basisschool de Contrabas sportiefste school van Capelle. Montessorischool tweede en OBS West derde.

Basisschool de Contrabas sportiefste school van Capelle. Montessorischool tweede en OBS West derde. (foto: Frank de Roo)

Vandaag, donderdag 3 oktober, vond de jaarlijkse uitreiking plaats van Scoren door Schoolsport. Dit project, wat al jaren wordt georganiseerd en begeleid door Sportief Capelle, bestaat uit twee onderdelen: het 'keurmerk Scoren door Sport’ en de 'Scoren door Schoolsport Award'. Capelse basisscholen kunnen bij dit project punten “scoren”. Dit doen ze bijvoorbeeld door sportdagen of themaweken te organiseren op school zelf, maar ook door deel te nemen aan ‘What’s Your Sport’, waar sportaanbieders de schoolkinderen laten kennismaken met nieuwe sporten, of aan de schoolsporttoernooien.

Harriët Westerdijk, die zei vroeger ook altijd enthousiast mee te hebben gedaan aan sporten op school, was trots om ook de Fair Play prijs uit te reiken aan De Horizon. Deze school is gekozen als winnaar door de vakgroep bewegingsonderwijs. Dit voor het sportieve en respectvolle gedrag van de leerlingen tijdens de verschillende schoolsporttoernooien. ‘Sporten gaat namelijk niet altijd om winnen en verliezen maar om plezier hebben”, vertelden de aanwezige kinderen van de drie scholen”