De Buurtbus Capelle aan den IJssel-Kralingseveer rijdt! (02-09-2019)

In Capelle aan den IJssel is vanochtend het startschot gegeven voor de nieuwe buurtbus Capelle – Kralingseveer. Deze buurtbus bestaat uit de RET-buslijnen 606 en 607.

Buurtbussen rijden van maandag tot en met vrijdag van 7.15 en 18.00  uur

Buslijn 606 rijdt de verkorte route van Capelsebrug naar Kralingseveer en Capelle-West. Buslijn 607 rijdt de langere route van Schollevaar met onder andere NS-station Schollevaar, naar Capelle Centrum met de winkelcentra De Terp en De Koperwiek, door naar Capelle-West, Kralingseveer en Capelsebrug.

De buurtbuslijnen 606 en 607 rijden op weekdagen van 7.15 uur tot 18:00. Er zal gereden worden met 2 achtpersoonsbussen van de RET. In de buurtbus kunt u betalen met een OV-Chipkaart. Reisinformatie over haltes en dienstregeling vindt u op www.RET.nlwww.9292.nl, en www.buurtbuscapelle.nl

De buurtbus Capelle - Kralingseveer wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Capelle aan den IJssel, de gemeente Rotterdam, de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Deze buurtbus bestaat uit de RET buslijnen 606 en 607.

Van links naar rechts: Manager OV Christel Mourik (MRDH), Dieudonnée Penning (Gemeente Rotterdam), Hans Hoeben (RET) en Dick van Sluis (Verkeerswethouder). (Foto: Jan Kok)

De buurtbus verbindt verschillende wijken en buurten in Capelle en Kralingseveer en zorgt voor een goede verbinding met het centrum van Capelle aan den IJssel met winkelcentra De Koperwiek en De Terp. Ook stoppen de bussen bij een aantal OV-haltes, waaronder de metrohaltes Capelsebrug, Capelle Centrum, De Terp en NS-station Schollevaar. De buurtbus start met  zo’n 40 vrijwillige chauffeurs (v/m) die vanaf eind april 2019 geworven en opgeleid zijn. Het gaat daarbij om ervaren beroepschauffeurs, maar ook om onder andere een trambestuurder, twee studenten en een ziekenhuisverpleger.

‘Als we in deze regio met elkaar de schouders eronder zetten, dan gebeurt het gewoon’ - Christel Mourik (MRDH)

Manager OV Christel Mourik van de Metropoolregio Rotterdam - Den Haag (MRDH) feliciteert alle betrokken partijen en zeker ook de buurtbusvereniging: “Bij de start van het nieuwe schooljaar in september gaat de nieuwe buurtbus in Capelle en Kralingseveer rijden. Het laat zien dat als we in deze regio ergens met elkaar de schouders onder zetten, dat we er vervolgens ook voor zorgen dat het gebeurt.”  

Eindelijk een rechtstreekse verbinding voor inwoners van Kralingseveer

Dieudonnée Penning, lid van de gebiedscommissie in Prins Alexander (deelgemeente van Rotterdam) is vooral blij voor haar inwoners in Kralingseveer. “Eindelijk hebben de mensen doordeweeks nu een volwaardige OV-verbinding met het centrum van Capelle. De inwoners van Kralingseveer hebben nu -en zo voelen ze dat zeker- een ‘letterlijke’ connectie met Capelle centrum, de winkels en overige voorzieningen”.

Mooie vervoersoplossing

Manager Rail Hans Hoeben van de RET laat weten dat er in zeer korte tijd een mooie mijlpaal bereikt is: “Mooi om te zien dat er door samen te werken er nu een nieuwe buurtbus is in Capelle en Kralingseveer. Daar werken we als RET graag faciliterend aan mee. De bussen zijn er, de haltes zijn geplaatst, de vrijwillige chauffeurs zijn geworven, opgeleid en getraind. We kunnen van start!”.

Lang gekoesterde wens is nu werkelijkheid geworden

Verkeerswethouder Dick van Sluis van de gemeente Capelle aan den IJssel: “Met de buurtbussen is een lang gekoesterde wens werkelijkheid geworden, zowel voor heel veel inwoners als van de politiek en het College. De verschillende wijken in Capelle en Kralingseveer zijn nu echt met elkaar verbonden met het openbaar vervoer. Het is fantastisch om te zien dat zoveel vrijwilligers chauffeurs aan dit project meewerken. Na 30 jaar kunnen onze inwoners uit Schollevaar makkelijk en snel naar het centrum komen om de diverse winkelcentra te bezoeken. En dat is mooi. Heel mooi.”

Van Sluis bedankte ook hartelijk voorzitter Paul van Gink. Hij vormt samen met twee anderen het bestuur vormt van de Buurtbusvereniging Capelle (BVC) en is verantwoordelijk voor de dagelijkse organisatie, personele en logistieke planning en coördinatie.