Certificaat voor Capelse politiekids (13-06-2019)

Woensdag 12 juni kregen 14 Capelse politiekids van de Sjalomschool onder luid applaus hun politiekids-certificaat uitgereikt. Het afgelopen schooljaar hielpen de kinderen de politie en de gemeentelijke handhavers regelmatig op hun vrije woensdagmiddag.

Politiekids-certificaat uitgereikt aan 14 Capelse politiekids van de Sjalomschool.

Politiekids-certificaat uitgereikt aan 14 Capelse politiekids van de Sjalomschool. (Foto: Jan Kok)

“Wat hebben jullie goed werk verricht het afgelopen jaar en wat hebben jullie veel geleerd. Jullie hebben dit certificaat dubbel en dwars verdiend.” - wethouder Ans Hartnagel.

"Ook tijdens de landelijke buitenspeeldag hebben jullie je weer van jullie beste kant laten zien", vervolgt de supertrotse wethouder. "Vanwege het slechte weer hebben we de activiteiten naar binnen gehaald, en samen met de handhavers hebben jullie ervoor gezorgd dat de speelomgeving goed is afgezet waardoor de kinderen veilig konden spelen."

Met de uitreiking van het certificaat kwam er een einde aan een schooljaar waarin de politiekids hielpen bij snelheidsmetingen, ze op surveillance gingen met de handhavers en leerden omgaan met de portofoon en handboeien. Met het initiatief van de politiekids leren kinderen op een leuke manier hoe ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de leefbaarheid en veiligheid van hun eigen buurt.