Capelse vrijwilliger van het jaar gezocht! (06-11-2019)

Wij zoeken naar bijzondere vrijwilligers die de titel Capelse vrijwilliger van het jaar verdienen. Daarnaast is er ook een titel ‘Capelse vrijwilligersorganisaties van het jaar’. De winnaars worden voorgedragen bij de Nationale Vrijwilligersprijzen. Aanmelden kan tot en met zondag 24 november.

Wethouder Marc Wilson: “Talloze Capellenaren doen met veel inzet, plezier en enthousiasme vrijwilligerswerk. Ik ben ontzettend trots op de bijdrage die zij eenmalig of frequent leveren aan onze samenleving. Naast erkenning én waardering zet ik hen graag nog eens extra in het zonnetje. Hiervoor vraag ik dan ook de hulp van alle Capellenaren. Ken je een bijzondere Capelse vrijwilliger die de titel verdient? Of weet jij welke organisatie een van de Nationale Vrijwilligersprijzen verdient? Meld hen snel aan.”

Capelse vrijwilliger aanmelden

Capelse vrijwilligersorganisatie aanmelden

Lokale en landelijke waardering

De gemeente kiest samen met het VrijwilligerInformatiePunt (VIP) van stichting Welzijn Capelle de “Capelse vrijwilliger van het jaar”. Naast lokale waardering maakt deze vrijwilliger kans op de landelijke VriendenLoterij Passieprijs bij de Nationale Vrijwilligersprijzen; een geldprijs voor een vrijwilliger die zich op buitengewone manier heeft ingezet. Verder draagt de gemeente drie lokale organisaties voor die kans maken op de Juryprijs (van € 6.000) en de Publieksprijs (van € 2.500). De 12 landelijke finalisten krijgen ook een promotievideo (ter waarde van € 3.000). De 3 Capelse organisaties ontvangen in ieder geval een smaakvolle verassing van de gemeente.

De Nationale Vrijwilligersprijzen

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Afgelopen jaar werd de Capelse Bianca Hasselman finalist voor de nationale prijs. De gemeente Capelle aan den IJssel won uiteindelijk de prijs voor ‘Vrijwilligersgemeente van het jaar’. Minister Hugo de Jonge reikt de Nationale Vrijwilligersprijzen uit tijdens het ‘We doen het samen festival’ op 28 maart 2020. Alle kandidaten, waaronder de Capelse kandidaten, mogen gratis naar dit festival.