Capelse Complimenten voor vier Capelse vrijwilligers (07-12-2020)

Burgemeester Peter Oskam heeft vandaag, vrijdag 4 december, Capelse Complimenten uitgereikt aan vier vrijwilligers van de Capelse afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging. De vrijwilligers krijgen het Capelse compliment voor hun jarenlange inzet voor de vereniging.

De vrijwilligers na het uitreiken van de Capelse Complimenten. Vlnr Adrie Bos-Graafland, Gerda Wiersma, burgemeester Peter Oskam, Tineke Kisjes- de Jong en Elly den Ouden-Hooftman.

De vrijwilligers na het uitreiken van de Capelse Complimenten. Van links naar rechts: Adrie Bos-Graafland, Gerda Wiersma, burgemeester Peter Oskam, Tineke Kisjes-de Jong en Elly den Ouden-Hooftman. (Foto: Jan Kok)

`De complimenten werden door de burgemeester, vanwege corona op ‘gepaste afstand’ uitgereikt aan: Adrie Bos-Graafland, vrijwilliger sinds 18 januari 1990, Tineke Kisjes-de Jong, vrijwilliger sinds 26 januari 1990, Elly den Ouden-Hooftman, vrijwilliger sinds 1 februari 1990 en Gerda Wiersma, vrijwilliger sinds 1 februari 1990.

De vrijwilligers hebben zich ieder meer dan 30 jaar belangeloos en vol overgave ingezet voor de Capelse samenleving. Het gaat onder andere om het bezoeken van eenzame mensen, het bieden van een luisterend oor, begeleiding bij een bezoek aan het ziekenhuis of de dokter en het verrichten van eenvoudige hand- en spandiensten bij en voor mensen die daar grote behoeften aan hebben.

Burgemeester Peter Oskam: “Jullie inzet betekent ontzettend veel voor hulpbehoeftige Capellenaren. Als dertig jaar staan jullie klaar voor anderen. Dat verdient een groot compliment zeker in deze zo lastige tijd waarin het ondersteunen van anderen vraagt om creativiteit.”

De vier Capelse Complimenten zijn uitgereikt tijdens een kleinschalige bijeenkomst van de Capelse afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging. Helaas kon hun feestelijke vrijwilligersavond niet doorgaan.