Capelle zoekt stembureauleden (11-04-2019)

Op donderdag 23 mei 2019 vinden de verkiezingen voor het Europees parlement plaats. Om deze verkiezingen in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Hoeveel tijd gaat het u kosten?

Als lid van een stembureau zit u een halve dag: in de ochtend van 7.00 tot 16.00 uur of van 16.00 uur tot na het tellen. Het team Verkiezingen deelt u in voor een van deze dagdelen. In verband met het grote aantal stembureauleden is het niet mogelijk een voorkeur voor een dagdeel op te geven. Gedurende de dag kunt u, in goed overleg met de andere leden en de voorzitter van uw stembureau, zelf uw pauzes indelen.

Wat gaat u doen?

Elk stembureau heeft minimaal vier leden: één voorzitter en drie leden. Capellenaren kunnen van 07.30 tot 21.00 uur stemmen. Na sluiting van het stembureau om 21.00 uur moeten alle uitgebrachte stemmen handmatig worden geteld. Voor het tellen en verwerken van de stembiljetten wordt op ieder stembureau vanaf 21.00 uur extra personeel ingezet. Hoe lang het tellen duurt, verschilt per stembureau en is onder meer afhankelijk van de opkomst.

Voorbereiding

Als u zich aanmeldt als stembureaulid, krijgt u voor de verkiezingen een digitale instructie (inclusief toets) die u thuis moet uitvoeren. Deelname aan deze digitale instructie is verplicht zodat u uw taken als stembureaulid goed kunt uitvoeren, en neemt niet meer dan 45 minuten in beslag. De voorzitters en plaatsvervangend voorzitters krijgen een korte dilemmatraining waarbij ook het invullen van processen verbaal wordt doorgenomen. Deelname aan deze bijeenkomst is verplicht.

Vergoeding

Als vrijwilliger ontvangt u een vergoeding van €10,50 per uur, een voorzitter krijgt € 15,00 per uur. Dit is inclusief reiskosten, lunch en dinervergoeding. Wij geven deze vergoeding door aan de Belastingdienst. Houdt u er rekening mee dat u ook zelf aangifte van uw inkomsten doet bij de Belastingdienst. Op de dag zelf krijgt u thee, koffie en frisdrank. U moet zelf voor uw lunch of diner zorgen.

Aanmelden

Bent u 18 jaar of ouder en vindt u het leuk om op donderdag 23 mei 2019 een actieve bijdrage te leveren aan de Europees Parlementsverkiezingen, neem dan vóór 1 mei 2019 via e-mail contact op met het team Verkiezingen Of bel naar 14 010. Wilt u zich persoonlijk aanmelden? Dan kunt u op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur terecht bij het Team Verkiezingen van de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.