Beperkte openingstijden gemeentehuis Capelle (24-03-2020)

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken passen wij de openingstijden van het gemeentehuis aan. Vanaf vrijdag 27 maart zijn het gemeentehuis en de balies van Publiekszaken alleen nog op maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur geopend. 

Voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs (als de geldigheid binnen 1 maand verloopt), zeer dringende aanvragen van paspoort of ID-kaart of het doorgeven van een geboorte of overlijden moet u vanaf vrijdag 27 maart een afspraak maken. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 14010. Het ophalen van een rijbewijs, paspoort of ID-kaart is mogelijk op maandag en donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur in het gemeentehuis. Onze medewerkers werken aan de balie en telefonisch in kleinere teams. Daardoor kunnen de wachttijden soms iets langer zijn. Via de social media kanalen Facebook of Twitter zijn wij ook goed bereikbaar. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op deze website. Voor het aanvragen van een akte, uittreksel of ander product vragen wij u om op deze website te kijken of de aanvraag digitaal mogelijk is. Heeft u gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts dan bent u tijdelijk niet welkom in het gemeentehuis.

Bezoek milieustraat alleen als het nodig is

Bij de Capelse Milieustraat aan de Groenedijk 12 is het de laatste dagen erg druk. Veel mensen lijken nu hun huis en tuin flink op te ruimen. Wij doen een dringende oproep aan u om alleen naar de milieustraat te komen als het echt noodzakelijk is. Oude spullen even bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur. Bij de milieustraat gelden dezelfde landelijke maatregelen: houd 1,5 meter afstand tot elkaar en kom met gezondheidsklachten als verkoudheid, keelpijn, koorts en hoesten niet naar de milieustraat. Er worden maximaal 7 auto’s tegelijk toegelaten, dus de wachttijd kan oplopen. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.