Adopteer een afvalcontainer (15-09-2021)

Steeds meer Capellenaren helpen mee om samen met de gemeente de buurt schoon te houden. Bijvoorbeeld door regelmatig met een afvalgrijper op pad te gaan. Er is nu ook de mogelijkheid om op een andere manier bij te dragen aan een schone wijk: door een afvalcontainer te adopteren.

Wat is containeradoptie?

Iedereen woont graag in een schone buurt. Toch plaatsen mensen regelmatig huisvuil naast de container in plaats van erin. Wie een container adopteert, houdt een bepaalde containerlocatie samen met de gemeente schoon en netjes. De containeradoptant ontvangt daarvoor een speciaal schoonmaakpakket. Hierin zit onder andere een bezem, stoffer en blik, afvalgrijper, en de containersleutel. Met de sleutel kunnen zij zelf kleine storingen en verstoppingen verhelpen. Daarnaast krijgen de adoptanten toegang tot een speciaal meldingsformulier op de website van Irado. Irado behandelt deze meldingen met voorrang.  

Meld u online aan voor containeradoptie

Samen de buurt schoon houden

Met zijn allen zorgen we voor buiten, de ruimte van ons samen. Zo houden de containeradoptanten de omgeving van de container schoon en helpen zij buurtbewoners met het juist aanbieden van hun afval. Een schone buurt draagt bij aan het woongenot van de buurtbewoners en zorgt voor een afname van vuildumpingen. Vuil trekt namelijk vuil aan. Bovendien weten de adoptanten wat er speelt in de wijk en dankzij de meldingen die zij maken kan de gemeente sneller en gerichter ingrijpen op de plekken waar dat nodig is. Zo zetten we ons samen in voor een schone stad!