Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

  (27-07-2021)

  Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit. Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik maken van een digitaliseringsvoucher.

 • Caravan voor de deur, mag dat?

  (27-07-2021)

  Het is weer vakantietijd. Dat betekent dat de caravan, campers en vouwwagens weer klaar worden gemaakt voor vertrek. Maar wist je dat je favoriete kampeermiddel maximaal 3 dagen op een openbare parkeerplaats mag staan?

 • Meer huurders kunnen huurtoeslag krijgen

  (20-07-2021)

  Sinds 1 januari 2020 kunnen meer huurders huurtoeslag krijgen. Dit komt door een verandering in de wet. De harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet. Zij lopen hierdoor huurtoeslag mis. Vraag vóór 1 september 2021 huurtoeslag voor 2020 aan via toeslagen.nl/huurtoeslag.

 • Meer Capellenaren doen mee zonder geldzorgen

  (19-07-2021)

  Meer Capellenaren op weg naar werk en minder Capellenaren met geldzorgen. Met dat doel gaat Capelle tot 2024 aan de slag. De gemeenteraad heeft hiervoor twee plannen goedgekeurd. In het plan: ‘Doen wat werkt’, staat hoe de gemeente armoede en schulden wil aanpakken. In het plan: ‘Zeker in Capelle’, staat hoe mensen zonder inkomen worden geholpen met inkomen en werk.

 • Coronaprik? Zo gaat dat

  (16-07-2021)

  Edwardo is locatiemanager bij de priklocatie in Schenkel. In deze video legt hij uit wat er gebeurt als je bij de priklocatie komt.

 • Kinderburgemeester Naomi Vermeulen kondigt haar opvolger aan!

  (16-07-2021)

  Op vrijdag 16 juli kon de huidige kinderburgemeester Naomi Vermeulen het verlossende telefoontje plegen om Melodie Dronkers te vertellen dat zij het komende jaar kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel mag zijn. Ook zijn de nieuwe kinderwethouders bekend. In september worden zij officieel beëdigd tijdens een raadsvergadering.

 • Derde Capelse KinderLab opent de deuren in Schenkel

  (15-07-2021)

  In Schenkel opende wethouder Jeugd Ans Hartnagel vandaag het derde KinderLab van Capelle aan den IJssel. In Schollevaar en Middelwatering zijn in 2018 en 2020 al KinderLabs geopend. Kinderen en hun ouders kunnen nu ook in Schenkel voor allerlei leuke en leerzame activiteiten terecht in het nieuwe KinderLab in basisschool Klim-Op. De eerste weken draait het KinderLab nog niet op volle sterkte, maar dankzij de inzet van alle samenwerkende partijen is er een fraai ‘zomeraanbod’ van activiteiten.

 • Gratis service van Band op Spanning een succes

  (14-07-2021)

  Afgelopen vrijdag 9 juli konden Capellenaren bij de Koperwiek en PicassoPassage gratis de bandenspanning laten controleren en zo nodig de banden op laten pompen. Niet alleen goed voor de verkeersveiligheid, maar ook een erg belangrijke bijdrage aan het milieu. Tijdens de actie hebben 126 Capellenaren de bandenspanning laten meten. Ook wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) was erg blij met deze actie en heeft gelijk gebruik gemaakt van de gratis service.

 • Vakantieboodschap burgemeester Oskam

  (14-07-2021)

  Het kabinet heeft voor de zomervakantie een aantal corona regels aangescherpt. Burgemeester Oskam vertelt over de huidige situatie in Capelle aan den IJssel, de gevolgen van het toenemende aantal besmettingen en de stand van zaken rondom de vaccinatie. Ook wenst hij alle Capellenaren een mooie zomervakantie toe.

 • Nieuwe identiteitskaart per 2 augustus

  (13-07-2021)

  Op 2 augustus 2021 geven we een nieuw model van de Nederlandse Identiteitskaart uit. Deze kaart voldoet aan de Europese richtlijnen. Uw oude ID-kaart blijft gewoon geldig tot de datum die er op staat.

 • Hogere boetes bij herhaling verkeerd aanbieden van afval

  (13-07-2021)

  Het is een grote ergernis van veel Capellenaren: afval naast de containers of gedumpt huisraad op straat. Bij een heterdaad of na een onderzoek kan een boete van 148,75 euro gegeven worden. Met een besluit van het college van Burgemeester en Wethouders is het in Capelle vanaf 14 juli  mogelijk om een extra boete van 500 euro op te leggen aan mensen die herhaaldelijk in de fout gaan, de zogenoemde veelplegers.

 • Gemeente zet Capellenaren in het zonnetje

  (12-07-2021)

  Zaterdag werden bezoekers van winkelcentrum De Koperwiek verrast met een attentie namens de gemeente. Zowel bezoekers als direct omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden in het centrumgebied dat weer goed bereikbaar is.

 • Vragenlijst voor zzp'ers: invullen kan tot 18 juli

  (09-07-2021)

  De gemeente Capelle aan den IJssel werkt aan het breed herstelplan om de lokale economie een impuls te geven. Met deze vragenlijst willen we beter inzicht krijgen in de impact van het coronavirus op de lokale zzp'ers. Vult u de vragenlijst in? De resultaten nemen wij mee bij de invulling van het gemeentelijk herstelplan. 

 • Op avontuur met het Jeugd Vakantiepaspoort

  (09-07-2021)

  Alle leerlingen van de basisscholen in Capelle krijgen deze week van hun leraar of lerares een Jeugd Vakantiepaspoort. Ook is het Jeugd Vakantiepaspoort vanaf nu te koop bij de balie van Publiekszaken in het gemeentehuis.

  Wethouder Harriët Westerdijk: “Ik hoor dat veel kinderen echt uitkijken naar het Jeugd Vakantiepaspoort. In het Vakantiepaspoort staan leuke, sportieve en leerzame dingen om te doen in en om Rotterdam. Je kunt met je paspoort met korting of gratis naar musea, zwembaden, Duinrell, speeltuinen en nog veel meer. Het Jeugd Vakantiepaspoort geeft veel pret wanneer je thuis bent deze zomervakantie.”

 • 23 burgemeesters vergaderen voor MRDH in Capelle

  (09-07-2021)

  Op uitnodiging van burgemeester Peter Oskam vergaderde het Algemeen Bestuur van de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) vanmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. De burgemeesters Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) en Jan van Zanen (Den Haag) toonden zich onder de indruk van de verbouwde raadzaal van Capelle. 

 • Rijd klimaatvriendelijker, schoner én veiliger

  (07-07-2021)

  Op vrijdag 9 juli pompen medewerkers van Band op Spanning uw autobanden gratis op. Zowel op het parkeerterrein naast de Koperwiek, als bij de PicassoPassage. Daar voeren zij de gratis service Band op Spanning uit. Met professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt. Niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, maar ook voor het milieu!

 • Werk aan Rivierweg in centrumgebied klaar

  (02-07-2021)

  De werkzaamheden aan de Rivierweg zijn afgerond zodat de weg donderdag 1 juli om 17.00 uur kon worden opengesteld voor het verkeer. Ook het vernieuwde parkeerterrein achter het gemeentehuis met 276 parkeerplekken en de blauwe zone met 54 parkeerplekken (voor max. 2 uur parkeren) zijn klaar en weer bereikbaar vanaf de Rivierweg naast het gemeentehuis.

 • Capelle hijst de regenboogvlag

  (25-06-2021)

  Capelle hijst dit weekend de regenboogvlag als stil protest tegen de anti-LHBT wet die Hongarije onlangs invoerde. Ook het gemeentehuis wordt verlicht in de regenboogkleuren. De vlag blijft gedurende het EK in de mast. Capelle is verontrust door de Hongaarse anti-LHBT-wet en de onrust die hierdoor is ontstaan tijdens het EK voetbal.

 • Vertraging groot onderhoud Capelle

  (25-06-2021)

  Wereldwijd PVC-tekort zorgt voor vertraging groot onderhoud Capelle.

 • De TONK uitgebreid!

  (23-06-2021)

  Het kabinet heeft besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

 • Iets aanvragen of een afspraak maken? Regel het direct bij de gemeente!

  (17-06-2021)

  Heb jij een uittreksel nodig uit de Basis Registratie (BRP) of een afschrift van een akte of wil je gewoon een afspraak bij ons maken? Regel dat dan direct met ons. Voorkom onnodige kosten, maak geen gebruik van bedrijven die dat voor jou regelen! 

 • Overlast van rupsen?

  (04-06-2021)

  Spinselmot niet verwarren met de eikenprocessierups.

 • Overname Kringloop CapelleWerkt

  (04-06-2021)

  Het college van Capelle aan den IJssel heeft goedkeuring verleend aan het verzoek van CapellelWerkt om per 1 juni 2021 de overgang van de kringloopactiviteiten en medewerkers aan Het Goed Rijnmond BV mogelijk te maken. De toekomst voor de medewerkers is hiermee verzekerd. 

 • Ondernemersspreekuur wethouder Westerdijk

  (31-05-2021)

  Wethouder Harriët Westerdijk wil in deze uitdagende tijden de Capelse ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom is er een speciaal (digitaal) ondernemersspreekuur. Tijdens dit digitale ondernemersspreekuur kunt u allerlei vragen rond ondernemen stellen aan onze wethouder.

 • Buurtbelcirkel als oplossing voor eenzaamheid

  (28-05-2021)

  Gewoon, even vragen of gevraagd worden hoe het gaat; het kan een wereld van verschil betekenen. Een buurtbelcirkel kan in die behoefte voorzien. Hoe werkt het en hoe neem je eraan deel? Marleen Granneman en Bernard Geise leggen uit.

 • Wethouder Westerdijk bezoekt vernieuwde Picassopassage

  (20-04-2021)

  Op maandagmiddag 19 april kreeg wethouder Economie Harriët Westerdijk een rondleiding door de vernieuwde Picassopassage (voorheen winkelcentrum De Scholver). 

 • Doe mee met de AED-telling en hou ook je eigen hart gezond

  (06-04-2021)

  Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Kun je iemand binnen 6 minuten reanimeren met een AED, dan heeft iemand een grotere kans de hartstilstand te overleven. Elke minuut telt. En dan is snelle hulp belangrijk. Ook jij kunt helpen!

 • Capelle onderhoudt de bomen in de wijken

  (01-04-2021)

  In de periode van februari tot december voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de bomen in de gemeente. Ieder najaar inspecteren we de bomen in Capelle. Bij de inspectie in het najaar van 2020 zijn voornamelijk de bomen in Capelle- West, ‘s -Gravenland, Fascinatio en Schenkel onderzocht. Op basis van deze bevindingen bepalen we welke maatregelen per boom nodig zijn.

 • Week van het Geld-krant

  (24-03-2021)

  Met de volgende onderwerpen:

  • Hoe leer ik mijn kind goed omgaan met geld?
  • Hoe kan ik zelf overzicht houden in mijn financiële zaken en schulden voorkomen?
  • Wat kan ik doen als ik de rekeningen niet meer kan betalen of schulden heb?
  • Welke mogelijkheden voor extra geld zijn er als ik een laag inkomen heb?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor ondernemers / zzp’ers die last hebben van de maatregelen tegen corona?
 • Verlenging tijdelijke vergroting terrassen

  (05-03-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke vergroting van horecaterrassen te verlengen tot 1 november 2021. Door de verlengde lockdown zijn de horecazaken – en daarmee de terrassen – op dit moment nog gesloten, maar zodra de maatregelen het toelaten gaat deze verlenging in werking. In de stad mogen verschillende horecazaken sinds 1 juni 2020 tijdelijk het terras uitbreiden. Deze verlenging geldt tot 1 november dit jaar.

 • Vervoer naar prik-locatie 85-90 jarigen

  (28-01-2021)

  Heeft u een oproep van de GGD voor de vaccinatie tegen corona? Dan moet u voor de prik naar Rotterdam-The Hague Airport (vroeger vliegveld Zestienhoven). Weet u niet hoe u daar moet komen?