Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Capels Compliment voor Pasito Stroop

  (11-10-2019)

  Wethouder Ans Hartnagel heeft donderdag 10 oktober een Capels Compliment uitgereikt aan Pasito Stroop voor zijn jarenlange inzet voor de Antilliaanse gemeenschap in Capelle aan den IJssel.

 • Speciale LHBT+ leskaarten voor Capels voortgezet onderwijs

  (10-10-2019)

  In Capsloc kregen vertegenwoordigers van het Capelse voortgezet onderwijs en maatschappelijke organisaties van wethouder Marc Wilson de eerste exemplaren van de leskaarten ‘LHBTQIAPP: Meer dan een letter’. De leskaarten horen bij de gelijknamige film over diversiteit die sinds 2016 door de gemeente wordt aangeboden. Met de leskaarten kan gender- en seksuele diversiteit bespreekbaar worden gemaakt in de klas.

 • Nieuwe aanpak langdurig werkzoekenden

  (10-10-2019)

  Meer kans op een opleiding of werk voor mensen die al lang in de bijstand zitten, mensen langer in dienst houden en minder administratieve rompslomp voor werkgevers om hun Social Return opgave in te vullen: dat staat onder andere in de vernieuwde aanpak van Social Return. Capelle en de regiogemeenten hebben een nieuwe aanpak gepresenteerd.  

 • Capelse Schoolvereniging heeft groen dak en 147 zonnepanelen

  (09-10-2019)

  Wethouder Duurzaamheid Nico van Veen en schooldirecteur Hanny van der Heide openden vandaag het groene dak van basisschool de Capelse Schoolvereniging (CSV). De leerlingen van groep 6 en 7 kregen ook nog een les over duurzaamheid. Het schoolgebouw aan de Duikerlaan heeft sinds kort een groen dak met 147 zonnepanelen. Leerlingen hebben daardoor een beter binnenklimaat en CSV profiteert van de opgewekte zonne-energie.

 • Commissie bezwaarschriften

  (09-10-2019)

  Deze commissie vergadert op dinsdag 15 oktober 2019, in het gemeentehuis. Zij behandelt de volgende bezwaarschriften:

 • Capelle viert internationale Coming Out dag

  (08-10-2019)

  Op 11 oktober viert regenbooggemeente Capelle aan den IJssel samen met lokale organisaties de internationale ‘Coming-Out dag’. Om 9.00 uur hijst wethouder Marc Wilson samen met leden van Capelse GSA’s (Gender & Sexuality Alliances van Capelse scholen) de regenboogvlag bij het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

 • Begroting 2020 Capelle aan den IJssel

  (07-10-2019)

  Het college van burgemeester en wethouders van Capelle heeft vandaag een sluitende begroting voor 2020 aangeboden aan de gemeenteraad. “Capelle blijft investeren in de stad en op de centen letten. Zo zorgen we ervoor dat Capelle ook op de langere termijn een financieel gezonde gemeente blijft”, legt wethouder Financiën Nico van Veen uit.

 • iPads voor Pameijer en Cocon

  (07-10-2019)

  Pameijer Werkt en Ontwikkelcentrum Cocon kregen op 4 oktober 50 iPads van IJsselgemeenten. De wethouders Harriët Westerdijk van Capelle aan den IJssel en Anthon Timm van Krimpen aan den IJssel overhandigden de tablets.

 • Start Week van de Duurzaamheid in Capelle

  (07-10-2019)

  De gehele week, van maandag 7 oktober t/m zaterdag 12 oktober zijn er verschillende activiteiten. De week start op maandag met een bijeenkomst om 19:30 uur in het gemeentehuis: ‘Capelle isoleert’. Tijdens deze avond krijgen Capellenaren informatie over isoleren, de subsidie én de inkoopactie. Alle activiteiten zijn georganiseerd in samenwerking met partners.

 • De Contrabas sportiefste school

  (03-10-2019)

  De Contrabas uit Schollevaar is de sportiefste school uit Capelle. De tweede plaats was voor de Montessorischool. OBS West werd derde. De scholen kregen vandaag de prijzen uitgereikt van Wethouder Sport Harriët Westerdijk. Dat gebeurde op de jaarlijkse uitreiking van Scoren door Schoolsport.

 • Gemeentelijke erepenning voor Jean-Paul Meuldijk

  (01-10-2019)

  Oud-wethouder en vertrekkend gemeenteraadslid Jean-Paul Meuldijk kreeg een gemeentelijke erepenning tijdens de raadsvergadering op maandagavond 30 september van burgemeester Peter Oskam.

 • Kinderburgemeester Naomi Vermeulen beëdigd

  (01-10-2019)

  Tijdens de raadsvergadering van maandag 30 september heeft burgemeester Peter Oskam het kindercollege beëdigd. Kinderburgemeester Naomi Vermeulen kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Ilias Oukbih van het politieke schooljaar 2018-2019.

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.

 • Bewonersenquête 2019 ontvangen? Vul ‘m in!

  (20-09-2019)

  We willen graag weten wat inwoners vinden van hun buurt en de gemeente. Daarom hebben zo’n 8.000 Capellenaren een vragenlijst ontvangen: de Bewonersenquête 2019.

 • Warmteakkoord ondertekend

  (16-09-2019)

  De gemeente, Havensteder, Stedin, Eneco en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard hebben het Warmteakkoord Capelle aan den IJssel ondertekend. Met deze 5 partijen gaan we samenwerken aan een betrouwbare, betaalbare en duurzame warmteoplossing als alternatief voor aardgas in Capelle aan den IJssel.

 • OBS West eerste energieneutrale Capelse basisschool

  (10-09-2019)

  Wethouder Nico van Veen van Duurzaamheid heeft OBS West heropend, de eerste energieneutrale basisschool van Capelle aan den IJssel. De heropening vond plaats samen met oud-directeur Jan Noordam en directrice Angelique Snoei van de school.

 • Extra subsidie voor groene daken in Capelle

  (10-09-2019)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft extra geld vrijgemaakt voor de aanleg van groene daken. Het gaat om een bedrag van € 20.000,-.

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur

  (10-09-2019)

  Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt (mee) aan sportclub, muziek- of dansles. Dit geldt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Ook voor zwemles vanaf 5 jaar in zwembad De Blinkert kan het Jeugdfonds betalen. Voor sport betaalt het Jeugdfonds tot € 225,- en voor cultuur tot € 450,-.

 • Geld voor schoolkosten

  (10-09-2019)

  Voor verschillende kosten voor school kunt u extra geld aanvragen bij Sociale Zaken IJsselgemeenten. Bijvoorbeeld voor het schoolfonds, schoolreisjes, excursies en werkweken en door de school verplichte kleding (een overall, schort of sportkleding).

 • Leergeld wil dat alle kinderen meedoen

  (10-09-2019)

  Leergeld helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Bij stichting Leergeld Hollandsche IJssel kunt u voor scholieren die naar de middelbare school gaan een nieuwe fiets aanvragen. Voor kinderen vanaf groep 7 een nieuwe laptop. Daarnaast kan Leergeld mee betalen aan schoolactiviteiten of sport & cultuur. Dit kan pas als de inzet van de bijdrage indirecte schoolkosten, het Jeugdfonds en/of de school niet genoeg zijn.

 • Maak uw eigen geldplan

  (10-09-2019)

  Heeft u vaak geld tekort? Geen goed overzicht over uw geldzaken? Of geldzorgen? Een Geldplan geeft inzicht.

 • Koninklijke Onderscheiding voor Ton Starink tijdens 100-jarig jubileumfeest

  (09-09-2019)

  Op zaterdag 7 september is de heer Ton Starink uit Capelle aan den IJssel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Harriët Westerdijk reikte de Koninklijke Onderscheiding uit tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van de korfbalvereniging Trekvogels.

 • Deel Prins Alexanderlaan vanaf 16 september maand afgesloten

  (09-09-2019)

  Vanaf 16 september tot en met 15 november is de Prins Alexanderlaan afgesloten.

 • Nieuw kindercollege in Capelle aan den IJssel

  (05-09-2019)

  De 9-jarige Naomi Vermeulen is gekozen tot nieuwe kinderburgermeester van de gemeente Capelle aan den IJssel.

 • Capelse verwendag van Stichting Pallieter groot succes

  (03-09-2019)

  Op zaterdag 31 augustus was de 4de verwendag van Stichting Pallieter voor gezinnen met een ernstig, ongeneeslijk of chronisch ziek kind, of een kind met een beperking. In het Isala theater hadden 150 kinderen met hun ouder(s), broertjes, zusjes en/of begeleider(s) een onvergetelijke dag.

 • Whatsappen met de gemeente

  (02-09-2019)

  Vanaf maandag 2 september 2019 kunt u met ons Whatsappen via nummer  +316-15 30 32 18. Sla dit nummer op in uw telefoon. Heeft u een algemene vraag of een melding dan kunt u die snel en makkelijk naar ons doorsturen. Bellen naar dit nummer is niet mogelijk. Gebruik hiervoor altijd 14010.

 • Capels Compliment voor Buurtgroep Capelle-West

  (02-09-2019)

  Op vrijdag 30 augustus heeft burgemeester Peter Oskam een Capels Compliment uitgereikt aan de Buurtgroep Capelle-West.

 • De Buurtbus Capelle aan den IJssel-Kralingseveer rijdt!

  (02-09-2019)

  In Capelle aan den IJssel is vanochtend het startschot gegeven voor de nieuwe buurtbus Capelle – Kralingseveer. Deze buurtbus bestaat uit de RET-buslijnen 606 en 607.

 • We werken aan de kruising Fluiterlaan en Kerklaan

  (26-08-2019)

  Van maandag 16 september tot woensdag 9 oktober is de kruising van de Duikerlaan met de Kerklaan afgesloten. We richten het plein rond het metrostation en het parkeerterrein bij de Albert Heijn opnieuw in, daarom volgen er nog meer werkzaamheden. De woningen, parkeerterreinen en bedrijven zijn altijd bereikbaar. 

 • Capelle vervangt 518 onveilige bomen

  (31-07-2019)

  Vanaf september vervangt de gemeente 518 bomen die een risico vormen voor de omgeving. Het gaat om bomen in de hele stad. Voor alle bomen die verdwijnen komt een nieuwe boom in de plaats. De operatie start in september en duurt tot halverwege december.

 • Volg ons op Sociale Media

  (16-08-2018)

  Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.