Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Gemeente Capelle verwijdert eikenprocessierups

  (05-06-2020)

  In een aantal bomen in de gemeente zijn kleine nestjes van de eikenprocessierups aangetroffen. Daarom starten we op maandag 8 juni met het verwijderen van deze nestjes. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd.

 • Capelle sluit 2019 goed af

  (05-06-2020)

  Het college van Capelle aan den IJssel heeft vandaag aan de gemeenteraad de Jaarrekening 2019 aangeboden. Het jaar is afgesloten met een positief saldo van 7,1 miljoen euro.

 • Strated Consulting voert Allsafe-onderzoek uit

  (04-06-2020)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel hebben Strated Consulting geselecteerd om het ‘Allsafe-onderzoek’ uit te voeren. Het onderzoek start deze week en wordt naar verwachting in november afgerond.

 • Capellenaren positief over het leven in de gemeente

  (28-05-2020)

  Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in hun wijk. Dat blijkt uit de bewonersenquête die elke twee jaar wordt gehouden.

 • Grotere terrassen tijdelijk toegestaan in Capelle

  (26-05-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat verschillende horecazaken in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De terrassen mogen vanaf 1 juni maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen geldt vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 oktober dit jaar.

 • Capelse markt helemaal open en ruimere openingstijden afdeling Publiekszaken

  (20-05-2020)

  De Capelse weekmarkt mag weer helemaal open. Alle vertrouwde kramen met levensmiddelen, bloemen en non-food staan vanaf donderdag 28 mei onder de metrobaan en op het Stadsplein. Op de markt gelden duidelijke regels voor bezoekers en marktkooplieden. Er is één looprichting, mensen moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden en de kramen staan verder uit elkaar.

 • Adviesraad sociaal domein zoekt nieuwe leden

  (20-05-2020)

  Praat u straks mee over het Capelse sociaal domein als lid van de adviesraad? Deze raad voorziet het Capelse College van B&W gevraagd en ongevraagd advies over de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdzorgwet en de Participatiewet. Maar ook over andere gerelateerde onderwerpen als mantelzorg, eenzaamheid en de toegankelijkheid van openbare plekken.

 • Er stroomt water in de zwembaden van Aquapelle!

  (14-05-2020)

  In het nieuwe sportcomplex Aquapelle is begonnen met het vullen van de zwembaden met water. Maar liefst 1.468.000 liter water is er nodig. Dat zijn bijna 3 miljoen halve liter flesjes spa blauw. Het sportcomplex, op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg heeft een multifunctioneel zwembad en een sporthal.

 • Boek 75 jaar vrijheid – 75 verhalen gratis voor Capellenaren

  (14-05-2020)

  De verhalenbundel ’75 jaar vrijheid - 75 verhalen’ ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is gratis beschikbaar voor Capellenaren. Voor het boek zijn 75 personen die een link hebben met Capelle aan den IJssel geïnterviewd.

 • Nieuwe toekomst voor werknemers Capelle werkt

  (11-05-2020)

  Stichting Capelle Werkt gaat haar activiteiten doorgeven aan andere partijen. De beoogde partners zijn: Het Goed en Irado, Promen en Welzijn Capelle. Dat heeft de gemeente Capelle aan den IJssel besloten. De toekomst voor de werknemers is in principe verzekerd. Het uitgangspunt is dat de mensen het werk volgen naar de nieuwe organisatie.

 • Capels kantoorgebouw omgebouwd tot appartementen

  (11-05-2020)

  Het tot appartementen en studio’s omgebouwde kantoorgebouw ‘The Scorpio’ is vandaag, in aanwezigheid van enkele nieuwe bewoners, geopend. Ontwikkelaar Certitudo Capital ‘transformeerde’ het voormalige kantoorpand aan de Wormerhoek tot een woongebouw met 72 appartementen en studio’s. De nieuwe bewoners nemen de komende tijd gefaseerd hun intrek.

 • Regels voor bijtende en agressieve honden in Capelle

  (08-05-2020)

  Burgemeester Oskam van Capelle heeft regels vastgesteld bij incidenten met bijtende honden. Als er incidenten met honden plaatsvinden kan de burgemeester maatregelen nemen. Dit kan wanneer de burgemeester een hond vanwege het gedrag gevaarlijk of hinderlijk vindt.

 • Capelse weekmarkt vanaf 14 mei weer (deels) open

  (08-05-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten dat de Capelse weekmarkt vanaf donderdag 14 mei weer deels gehouden mag worden. Vanwege de veiligheid voor bezoekers en marktkooplieden gelden er op de markt strenge regels. Er komen verplichte looproutes op de markt en naar de markt toe vanaf de parkeerplaats en het stadscentrum. Zodat iedereen 1,5 meter afstand kan bewaren en het niet te druk wordt. Op de markt onder de metrobaan in het centrum van Capelle staan vanaf 14 mei voorlopig 22 kramen met levensmiddelen en bloemen.    

 • Vijf speel- en sportlocaties in Capelle weer (deels) open

  (01-05-2020)

  In navolging van de landelijke versoepeling van maatregelen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar heropent de gemeente Capelle aan den IJssel morgen vijf speel- en sportlocaties in de stad. Burgemeester Oskam sloot de speelplekken eerder vanwege het uitbreken van het corona-virus.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #4

  (30-04-2020)

  Vierde gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus: hoe Capelle zich aan de maatregelen houdt, optreden van Handhavers, heropende speelplekken, activiteiten van Sportief Capelle, heropening van de basisscholen, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

 • Capelse Courant ‘75 jaar vrijheid’

  (30-04-2020)

  In de IJssel- en Lekstreek van 29 april verscheen de Capelse Courant met als thema ‘75 jaar vrijheid’.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (29-04-2020)

  Tijdens de lintjesregen 2020 hebben 7 Capellenaren een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Ze kregen het lintje als erkenning voor hun inzet voor anderen. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van maandag 26 april 2021? Wacht dan niet te lang met de aanvraag.

 • Dodenherdenking 2020

  (28-04-2020)

  Vanwege de coronamaatregelen zijn alle bijeenkomsten in Nederland afgelast. Dit geldt ook voor de jaarlijkse dodenherdenking in Capelle aan den IJssel.

 • Corona Geldkrant

  (22-04-2020)

  In de IJssel- en Lekstreek van 22 april zit een Geldkrant corona. Dit is een uitgave van de gemeente Capelle. Er staat informatie in over het voorkomen van financiële problemen en hulp bij schulden in deze coronatijd.

 • Burgemeester Oskam: “Blijf ook dit weekend thuis”

  (03-04-2020)

  Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. Oskam: “Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders.”

 • Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

  (27-03-2020)

  Op 26 maart 2020 heeft Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de noodverordening afgekondigd. Zowel de politie als de handhavers van de gemeenten kunnen hiermee optreden als de regels om het coronavirus te bestrijden niet worden nageleefd. 

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #2

  (24-03-2020)

  Tweede gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capellenaren, het IJsselland ziekenhuis, ondernemers en de gemeenteraad.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester

  (19-03-2020)

  In gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capelle aan den IJssel.

 • 75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews

  (20-02-2020)

  Vandaag is het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatsen we iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op onze Facebookpagina. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.