Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Sinterklaasintocht in Capelle gaat definitief door

  (26-10-2021)

  Ook dit jaar heet burgemeester Peter Oskam Sinterklaas feestelijk welkom in Capelle aan den IJssel. Op zaterdag 13 november om 10.30 uur meert de stoomboot van de Sint aan bij de kade in het Vuykpark in Capelle. Sinterklaas en zijn pieten gaan daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Daar staat een podium waar vanaf 10.50 uur optredens voor kinderen plaats vinden met Muziekpiet Geraldo en de Banketpiet. 

 • Kom langs tijdens de Fietsreparatiedagen

  (22-10-2021)

  Van 28 oktober tot en met 25 november kunt u tijdens de Fietsreparatiedagen uw fiets laten repareren bij u in de buurt. Elke donderdag staat de reparatiebus in een andere wijk in Capelle. U kunt uw fiets langsbrengen voor simpele reparaties en onderhoud en betaalt alléén de materiaalkosten.

 • Metrokunst verdwijnt, maar niet definitief

  (22-10-2021)

  Dinsdag 26 oktober worden de bekende kunstdoeken onder de metrobaan op het Stadsplein in Capelle weggehaald. De kunst moet daar weg vanwege geplande werkzaamheden aan de Koperwiek en het Stadsplein. De kunstdoeken die hier al sinds 2012 hangen, worden tijdelijk opgeslagen door de Kunstkring waarna ze op een later moment worden aangeboden aan de basisscholen die betrokken zijn geweest bij het kunstproject.

 • Inleveractie wapens Capelle succesvol: 64 wapens ingeleverd

  (19-10-2021)

  Tijdens de landelijke wapeninleveractie afgelopen week zijn in Capelle aan den IJssel 64 wapens ingeleverd. Op het politiebureau Slotlaan en de gemeentewerf brachten mensen in totaal 46 messen, 6 zwaarden, 11 (nep)vuurwapens en 1 wapen uit een andere categorie.

 • Extra Capelse Courant 'Veilig opgroeien in Capelle'

  (13-10-2021)

  In de IJssel- en Lekstreek van 13 oktober verscheen de Capelse Courant met als thema ‘Veilig opgroeien in Capelle’.

 • Bomeninspectie in Schollevaar

  (07-10-2021)

  Ieder jaar inspecteren we de bomen in Capelle. Dit najaar vindt de bomeninspectie in Schollevaar plaats. Op basis van de bevindingen bepalen we welke maatregelen per boom nodig zijn. Zo worden bomen die er slecht aan toe zijn of gevaar opleveren, gesnoeid of vervangen.

 • Containers ter adoptie in Capelle!

  (07-10-2021)

  In Capelle is er veel animo om gezamenlijk met andere bewoners en de gemeente de buurt schoon te houden. Honderden Capellenaren doen dat al door zwerfvuil op te ruimen tijdens een opruimommetje. Maar het kan ook door containers in de buurt te adopteren. Dat gebeurt al op kleine schaal in Capelle, maar gezien het succes ervan breidt de gemeente dit graag verder uit. Daarom doet de gemeente de oproep: adopteer een container!

 • Commissie bezwaarschriften

  (06-10-2021)

  De commissie bezwaarschiften vergadert op 12 oktober 2021 op het gemeentehuis.

 • Capelse podcast: Omgaan met geld

  (05-10-2021)

  In deze aflevering van 'Aan de keukentafel' gaat podcast host Gerard Deurwater in gesprek met Corina de Jong (coach financiële preventie bij Welzijn Capelle) en Erica Vis (beleidsadviseur bij gemeente Capelle aan den IJssel. Zij vertellen over de problemen die er spelen in Capelle aan den IJssel en de manier waarop Capellenaren geholpen worden.

 • Regenbooggemeente Capelle viert Coming Out Dag

  (05-10-2021)

  Op 11 oktober is het Internationale Coming Out Dag. Regenbooggemeente Capelle aan den IJssel grijpt deze dag aan om extra aandacht te vragen voor de acceptatie van de LHBTI+-ers. De regenboogvlag wordt dit jaar weer gehesen en blijft daarna in de mast. Theater aanZ speelt de voorstelling ‘David’ in CAPSLOC en op het stadsplein kunnen Capellenaren een kleurige foto laten maken.

 • Bomenkap door iepziekte

  (01-10-2021)

  Ondanks voorzorgsmaatregelen en preventieve behandeling in Capelle toch last van iepziekte.

 • Digitaliseringsvoucher voor Capels MKB

  (01-10-2021)

  Capelse ondernemers kunnen vanaf 1 oktober 2021 gebruikmaken van subsidie in de vorm van een voucher. De digitaliseringsvoucher is een regeling om de retail en horeca te stimuleren om te digitaliseren. 

 • Gemeenteraad Capelle stelt Stadsvisie vast

  (30-09-2021)

  De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel IJssel heeft tijdens de raadsvergadering van 27 september de ‘Stadsvisie met het oog op de toekomst – Capelle stadsdorp tussen IJssel, stad en groen’ vastgesteld. De Stadsvisie is tot stand gekomen met inbreng van veel Capellenaren, maatschappelijke organisaties en raadsleden. Het document schetst een beeld van de belangrijkste ambities en de koers van Capelle richting 2040. En geeft antwoord op de vraag wat voor gemeente Capelle aan den IJssel wil zijn.

 • Begroting 2022: geen bezuinigingen, geen lastenverzwaring

  (30-09-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders van Capelle heeft vandaag de begroting voor 2022 aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeente blijft investeren in de stad en haar bewoners.

 • € 600.000 beschikbaar voor kleine energiebesparende maatregelen voor Capellenaar

  (16-09-2021)

  De gemeente Capelle aan den IJssel gaat opnieuw Capellenaren helpen om te besparen op de energierekening. Dat kan met de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Met deze financiële bijdrage kunnen 6000 Capelse huishoudens een gratis energiebox met advies aanvragen, korting krijgen op energiebesparende producten, deelnemen aan duurzame workshops of aan een webinar.

 • Gemeenteraad vóór herbenoeming burgemeester Oskam

  (06-09-2021)

  De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft op maandag 6 september in beslotenheid vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Peter Oskam. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming. De eerste termijn van burgemeester Oskam eindigt op 4 januari 2022.

 • Coronaprik? Zo gaat dat

  (16-07-2021)

  Edwardo is locatiemanager bij de priklocatie in Schenkel. In deze video legt hij uit wat er gebeurt als je bij de priklocatie komt.

 • Vakantieboodschap burgemeester Oskam

  (14-07-2021)

  Het kabinet heeft voor de zomervakantie een aantal coronaregels aangescherpt. Burgemeester Oskam vertelt over de huidige situatie in Capelle aan den IJssel, de gevolgen van het toenemende aantal besmettingen en de stand van zaken rondom de vaccinatie. Ook wenst hij alle Capellenaren een mooie zomervakantie toe.

 • De TONK uitgebreid!

  (23-06-2021)

  Het kabinet heeft besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

 • Ondernemersspreekuur wethouder Westerdijk

  (31-05-2021)

  Wethouder Harriët Westerdijk wil in deze uitdagende tijden de Capelse ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom is er een speciaal (digitaal) ondernemersspreekuur. Tijdens dit digitale ondernemersspreekuur kunt u allerlei vragen rond ondernemen stellen aan onze wethouder.

 • Capelle onderhoudt de bomen in de wijken

  (01-04-2021)

  In de periode van februari tot december voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de bomen in de gemeente. Ieder najaar inspecteren we de bomen in Capelle. Bij de inspectie in het najaar van 2020 zijn voornamelijk de bomen in Capelle- West, ‘s -Gravenland, Fascinatio en Schenkel onderzocht. Op basis van deze bevindingen bepalen we welke maatregelen per boom nodig zijn.

 • Verlenging tijdelijke vergroting terrassen

  (05-03-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke vergroting van horecaterrassen te verlengen tot 1 november 2021. Door de verlengde lockdown zijn de horecazaken – en daarmee de terrassen – op dit moment nog gesloten, maar zodra de maatregelen het toelaten gaat deze verlenging in werking. In de stad mogen verschillende horecazaken sinds 1 juni 2020 tijdelijk het terras uitbreiden. Deze verlenging geldt tot 1 november dit jaar.

 • Vervoer naar prik-locatie 85-90 jarigen

  (28-01-2021)

  Heeft u een oproep van de GGD voor de vaccinatie tegen corona? Dan moet u voor de prik naar Rotterdam-The Hague Airport (vroeger vliegveld Zestienhoven). Weet u niet hoe u daar moet komen?