Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Debatwedstrijd 75 jaar vrijheid

  (21-02-2020)

  Op 20 februari, 75 dagen voor 5 mei, was de raadzaal het strijdtoneel voor een debatwedstrijd tussen basisschoolleerlingen van de Capelse Schoolvereniging en leden van de Capelse jongerenraad en gemeenteraad. De debatwedstrijd stond in het teken van 75 jaar vrijheid. Vrijheid van kiesrecht, vrijheid van meningsuiting en vrijheid door democratie.

 • 75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews

  (20-02-2020)

  Vandaag is het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatsen we iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op onze Facebookpagina. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

 • Bomen over de toekomst van het Schollebos

  (20-02-2020)

  Het Schollebos is een prachtig stuk natuur en wordt door veel inwoners gebruikt. Het stadsdeelpark is nu 20 jaar oud en in een nieuwe fase terecht gekomen. Daarbij is de vraag hoe gaan we verder met het gebruik, behoud en onderhoud van het Schollebos.

 • Nieuwe speeltoestellen in Ravottia in het Schollebos

  (19-02-2020)

  In het voorjaar komen er nieuwe speeltoestellen in het avonturenspeelbos Ravottia in het Capelse Schollebos. Het trekpontje en andere toestellen worden vervangen door nieuwe. De speeltoestellen zijn uitgezocht door het kindercollege.

 • Eerste paal nieuwbouw Hof van Capelle

  (17-02-2020)

  Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling heeft gisteren samen met enkele toekomstige bewoners de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject ‘Hof van Capelle’. Eind 2021 worden op de locatie van het voormalige postkantoor in Capelle 88 huur- en koopappartementen opgeleverd. Het appartementencomplex, ontwikkeld door Crossing Borders Development, wordt energieneutraal.

 • Capelle omgedoopt tot Capelle Love City

  (13-02-2020)

  Capelle aan den IJssel is vanwege Valentijnsdag omgedoopt tot Capelle Love City. De kinderburgemeester Naomi Vermeulen en loco- kinderburgemeester Denaro Ritfeld onthulden samen met leden van de Jongerenraad de tijdelijke plaatsnaam bij het gemeentebord aan de ’s Gravenweg.

 • Schollebos opnieuw afgesloten

  (11-02-2020)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft het Schollebos opnieuw afgesloten. Dat gebeurt omdat er door de harde wind nog steeds bomen omvallen en er onveilige situaties ontstaan. Op de toegangswegen van het stadsdeelpark staan borden waarop staat vermeld dat het bos niet toegankelijk is.

 • Rotterdampas 2020

  (10-02-2020)

  De voorverkoop van de Rotterdampas 2020 is gestart. De Rotterdampas is geldig vanaf 1 maart 2020 tot 1 maart 2021. Met de Rotterdampas kunt u gratis of met korting naar de film, het zwembad, musea, diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en veel andere activiteiten.

 • Gratis theatervoorstelling 'Ik ga op reis'

  (10-02-2020)

  Op woensdagmiddag 18 maart is er om 13.30 uur een gratis familievoorstelling in het Isala Theater. Het verhaal draait om het leven van een joods meisje en een christelijk jongetje, beide 12 jaar oud, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de holocaust. 

 • Capelse sportkampioenen gehuldigd

  (07-02-2020)

  Wethouder Harriët Westerdijk (sport) heeft op 6 februari de Capelse sportkampioenen van 2019 gehuldigd. Voor hun prestaties van het afgelopen jaar kregen de Nederlands kampioenen, Europees- en wereldkampioenen een oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon.

 • Capels Compliment voor Joke van Rossen

  (06-02-2020)

  Wethouder Marc Wilson heeft woensdag 5 februari een Capels Compliment uitgereikt aan Joke van Rossen voor haar jarenlange inzet als vrijwilliger voor de wijk Middelwatering.

 • Capels stadscentrum en winkelcentrum de Koperwiek verder vernieuwd

  (23-01-2020)

  De Gemeente Capelle aan den IJssel en Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek, hebben afspraken gemaakt over de volgende fasen van de vernieuwing van het winkelcentrum en het Stadsplein. De Koperwiek en het Capelse centrumgebied worden in stappen gemoderniseerd. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt eerst de Jumbo en de directe omgeving aangepast. Daarna volgt het RET-metrostation en het Stadsplein.

 • Capelse ondernemers gaan voor hergebruik

  (23-01-2020)

  Deze week zijn negen Capelse bedrijven gestart met de Circulair Ondernemen Challenge. Met deze Challenge gaan de bedrijven elkaar helpen om zo bewust mogelijk om te gaan met grondstoffen en dus het milieu. Het is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met KPMG en de gemeente Capelle aan den IJssel.

 • Informatieavond over oeververbindingen in de regio

  (14-01-2020)

  Op maandag 20 januari vindt in het Isala-theater een informatiebijeenkomst plaats over de oeververbindingen in regio. Op deze avond worden ideeën gepresenteerd en aangegeven hoe inwoners van Capelle kunnen meepraten en meedenken. 

 • We zijn weer aan het snoeien

  (09-01-2020)

  Deze week zijn we gestart met het snoeien en onderhouden van de beplanting in de wijken Schenkel, Capelle-West, Fascinatio en 's Gravenland. De werkzaamheden worden uitgevoerd tot en met maart op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.