Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Omwonenden onderzoeken behoud ING-pand

  (15-04-2021)

  De gemeente Capelle aan den IJssel geeft de initiatiefgroep ‘De Leeuw van Capelle’ de ruimte om de mogelijkheden van het behoud van het ING-pand aan de Kerklaan 450 nader te onderzoeken.

 • Toerit Nijverheidstraat naar Algeraweg anderhalf jaar afgesloten

  (14-04-2021)

  Vanaf woensdag 14 april tot en met juni volgend jaar stellen we het verkeerslicht op de Algeraweg buiten werking. De oprit vanaf de Nijverheidstraat richting Krimpen wordt volledig en 24 uur per dag afgesloten. Een omleiding via het Capelseplein, zoals deze nu ook geldt voor voertuigen hoger dan 1.90 meter, wordt met borden aangegeven. Deze tijdelijke maatregelen zijn noodzakelijk vanwege de volgende fase van werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel.

 • Restafval wegbrengen? In de Hoeken kan dit voortaan met een afvalpas

  (12-04-2021)

  Deze week ontvangen alle bewoners van de Beemsterhoek, de Purmerhoek en de Schermerhoek een afvalpas in de brievenbus. Vanaf 19 april zijn de restafvalcontainers bij de ingang van deze flats alleen nog te openen met een afvalpas.

 • Vergroot de overlevingskans bij een hartstilstand!

  (09-04-2021)

  Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Binnen 6 minuten reanimeren met een AED vergroot de kans dat iemand de hartstilstand overleeft. Daarom zet Capelle in op een dekkend netwerk van openbare AED’s. En daarbij kan de Capellenaar helpen door mee te tellen.

 • Gemeente lanceert postercampagne ‘Wees loyaal, koop lokaal!'

  (09-04-2021)

  Veel Capelse ondernemers in de retail en horeca gaan door een zware tijd. De gemeente lanceert de komende periode een (poster)campagne om de Capelse ondernemers te ondersteunen.

 • Eerste steen nieuwbouw basisschool De Olijfboom gelegd

  (09-04-2021)

  Vanmorgen hebben de directeuren Arie-Jan Paul en Johan van Dijk van de Eben Haëzerschool en de Rehobothschool de eerste steen van de nieuwe basisschool de Olijfboom gelegd. Geholpen door 21 leerlingen van 21 groepen van beide basisscholen en onder toeziend oog van wethouder Maarten Struijvenberg (onderwijshuisvesting) en enkele bouwvakkers.

 • “Kinderen verdienen een veilige schoolroute”

  (08-04-2021)

  Op 7 april gaf Maarten Struijvenberg (Wethouder verkeer), samen met leerlingen van PCB De Horizon het startschot van een aantal gedragsacties rond alle basisscholen in Capelle. De wethouder deelde met enkele leerlingen en met hulp van de van de wijkagent, handhaving en mascotte Seef de Zebra flyers uit aan ouders. Op de flyers staan verkeersgedragscodes die de verkeerssituatie rond de scholen veiliger moeten maken. Vooral kinderen lopen gevaar bij het ritje op de fiets of lopend van huis naar school en terug.

 • Met de afvalgrijper een opruimommetje maken ‘Samen houden we Capelle schoon’

  (07-04-2021)

  Zwerfafval is een grote ergernis en veel Capellenaren willen daar ook zelf iets tegen doen. Bij de gemeente kwamen meerdere verzoeken binnen voor opruimmateriaal. Daarom kunnen Capellenaren een gratis afvalgrijper krijgen om een handje te helpen in de strijd tegen zwerfafval.

 • Doe mee met de AED-telling en hou ook je eigen hart gezond

  (06-04-2021)

  Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Kun je iemand binnen 6 minuten reanimeren met een AED, dan heeft iemand een grotere kans de hartstilstand te overleven. Elke minuut telt. En dan is snelle hulp belangrijk. Ook jij kunt helpen!

 • Gemeente start (digitaal) spreekuur voor ondernemers

  (06-04-2021)

  Wethouder Harriët Westerdijk wil in deze uitdagende tijden de Capelse ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom wordt er een (digitaal) ondernemersspreekuur ingesteld.

 • Capelle onderhoudt de bomen in de wijken

  (01-04-2021)

  In de periode van februari tot december voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de bomen in de gemeente. Ieder najaar inspecteren we de bomen in Capelle. Bij de inspectie in het najaar van 2020 zijn voornamelijk de bomen in Capelle- West, ‘s -Gravenland, Fascinatio en Schenkel onderzocht. Op basis van deze bevindingen bepalen we welke maatregelen per boom nodig zijn.

 • Capelle viert 20 jaar homohuwelijk

  (01-04-2021)

  Nederland legaliseerde in 2001 als eerste land het homohuwelijk. Op 1 april is het twintig jaar geleden dat het eerste homohuwelijk in Nederland werd gesloten. Als Regenbooggemeente laat Capelle zien dat het een gemeente is waar iedereen mag houden van iemand naar eigen keuze. Ten minste 85 koppels van hetzelfde geslacht hebben elkaar het ja-woord gegeven in Capelle aan den IJssel. 

 • 180 nieuwe woningen op terrein voormalig Capels zwembad

  (30-03-2021)

  De gemeente Capelle aan den IJssel, Van Wijnen en Havensteder hebben deze week de overeenkomsten getekend voor de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt de Blinkert. Op het terrein waar voorheen zwembad de Blinkert stond worden 180 woningen, waaronder koop- en huurappartementen in de sociale sector en de vrije sector gebouwd. De verwachting is dat de bouw in 2023 start en de oplevering een jaar later. 

 • Luister terug: Het college over Capelle in coronatijd

  (30-03-2021)

  Zaterdag 27 maart zijn burgemeester en wethouders geïnterviewd door Rob Nieuwveld van Radio Capelle. Ieder collegelid sprak over de invloed van corona en de maatregelen op zijn eigen situatie maar vooral ook die op stad, ieder op de onderwerpen uit zijn of haar portefeuille. Ook beantwoordden ze vragen van inwoners.  

 • Hoogste punt nieuwbouw basisschool De Olijfboom bereikt

  (29-03-2021)

  Met groot plezier hesen wethouder Maarten Struijvenberg (onderwijshuisvesting en Wim Kok van aannemingsbedrijf Middelwateringbouw vanochtend de vlag. Niet zonder reden. De bouwers hadden het hoogste punt bereikt van het splinternieuwe schoolgebouw van basisschool de Olijfboom waar vanaf het nieuwe schooljaar plek is voor 470 leerlingen.

 • Gesloten op feestdagen in april en mei

  (25-03-2021)

  Het gemeentehuis en het Werkplein IJsselgemeenten zijn gesloten rond de feestdagen in april en mei. Kijk dus goed wanneer u een afspraak kunt maken.

 • Capels raadslid Albert van Bart (72) overleden aan corona

  (25-03-2021)

  Het Capelse Leefbaar Capelle-raadslid Albert van Bart is dinsdagnacht na een kort ziekbed in het IJsselland-ziekenhuis overleden. Van Bart werd 72 jaar en is overleden aan de gevolgen van corona.

 • Week van het Geld-krant

  (24-03-2021)

  Met de volgende onderwerpen:

  • Hoe leer ik mijn kind goed omgaan met geld?
  • Hoe kan ik zelf overzicht houden in mijn financiële zaken en schulden voorkomen?
  • Wat kan ik doen als ik de rekeningen niet meer kan betalen of schulden heb?
  • Welke mogelijkheden voor extra geld zijn er als ik een laag inkomen heb?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor ondernemers / zzp’ers die last hebben van de maatregelen tegen corona?
 • Grote brand treft ondernemers Capelle XL

  (22-03-2021)

  Op zondagochtend werd een woonwinkel en een bedrijfsverzamelgebouw aan de Lylantsebaan op het bedrijvengebied CapelleXL getroffen door een grote uitslaande brand. De woonwinkel is geheel verloren, de schade aan het bedrijvenverzamelgebouw, waar ruim 120 ondernemers gevestigd zijn, is enorm.

 • Definitieve uitslag verkiezingen in Capelle

  (18-03-2021)

  De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Capelle is bekend. In onze stad stemden de meeste mensen op de VVD.

 • Verlenging tijdelijke vergroting terrassen

  (05-03-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke vergroting van horecaterrassen te verlengen tot 1 november 2021. Door de verlengde lockdown zijn de horecazaken – en daarmee de terrassen – op dit moment nog gesloten, maar zodra de maatregelen het toelaten gaat deze verlenging in werking. In de stad mogen verschillende horecazaken sinds 1 juni 2020 tijdelijk het terras uitbreiden. Deze verlenging geldt tot 1 november dit jaar.

 • Covid-19 vaccinatie start in Capelle op 18 maart

  (24-02-2021)

  Donderdag 18 maart om 8.00 uur start de GGD Rotterdam–Rijnmond met het vaccineren van Capellenaren tegen Covid-19. De Capelse Sporthal Schenkel is met 8 vaccinatielijnen ingericht voor grootschalige vaccinatie. Dagelijks kunnen hier, afhankelijk van de beschikbare vaccins, zo’n 1.150 mensen worden gevaccineerd. Naar verwachting zal de locatie zes tot negen maanden dienst blijven doen als vaccinatielocatie.

 • Noodverordening ingetrokken

  (01-02-2021)

  De burgemeester van Capelle aan den IJssel trekt de noodverordening van 26 januari in. De dreiging voor ernstige wanorde is voorbij. Daarom is een noodverordening niet meer nodig. 

 • Vervoer naar prik-locatie 85-90 jarigen

  (28-01-2021)

  Heeft u een oproep van de GGD voor de vaccinatie tegen corona? Dan moet u voor de prik naar Rotterdam-The Hague Airport (vroeger vliegveld Zestienhoven). Weet u niet hoe u daar moet komen?