Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Inkomen lager door corona? Vraag de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten aan!

  (03-03-2021)

  Inwoners van Capelle aan den IJssel kunnen vanaf vandaag de TONK aanvragen bij IJsselgemeenten. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

 • Covid-19 vaccinatie start in Capelle op 18 maart

  (24-02-2021)

  Donderdag 18 maart om 8.00 uur start de GGD Rotterdam–Rijnmond met het vaccineren van Capellenaren tegen Covid-19. De Capelse Sporthal Schenkel is met 8 vaccinatielijnen ingericht voor grootschalige vaccinatie. Dagelijks kunnen hier, afhankelijk van de beschikbare vaccins, zo’n 1.150 mensen worden gevaccineerd. Naar verwachting zal de locatie zes tot negen maanden dienst blijven doen als vaccinatielocatie.

 • Welzijn Capelle helpt bij administratie en aanvragen

  (16-02-2021)

  Bij de wijkwinkels kunt u terecht voor hulp bij uw geldzaken. Door corona is dat nu op afspraak. Bel voor een afspraak 010 - 707 49 00. Informatie over de wijkwinkels vindt u op www.welzijncapelle.nu.

  Mark Oerlemans is een van de deskundige vrijwilligers van de wijkwinkels. Hij vertelt wat zij voor u kunnen doen.

 • Capelle omgedoopt tot Capelle Love City

  (11-02-2021)

  In Capelle gaat Valentijnsdag - ondanks de coronamaatregelen - ook dit jaar niet ongemerkt voorbij. Op 11 februari onthulde kinderburgemeester Naomi Vermeulen de tijdelijke plaatsnaam ‘Capelle Love City’ bij het gemeentebord aan de ’s-Gravenweg. Zo werd de stad omgedoopt tot Capelle Love City.

 • Onderhoud in het Schollebos is gestart

  (04-02-2021)

  De onderhoudswerkzaamheden in het Schollebos zijn gestart. Arnoud van der Plas, beheerder groen bij de gemeente Capelle aan den IJssel en projectleider voor het deelproject aanpak bospercelen voor het beheer- en actieplan Schollebos, vertelt hier in een vraag antwoord gesprek meer over.

 • PMD mag in de restafvalcontainer

  (04-02-2021)

  In Capelle aan den IJssel zijn deze week de 35 pmd-containers in de gemeente van straat gehaald. Gebruikte verpakkingen van plastic, blikjes van metaal en drankpakken mogen voortaan allemaal bij het restafval. Wethouder Buitenruimte Marc Wilson: “De afvalverwerker kan steeds beter achteraf met een nascheidingsmachine de verschillende soorten pmd uit het restafval halen om te verwerken tot grondstof. Dit geeft betere resultaten dan het thuis apart houden en naar de pmd-container brengen.”

 • Noodverordening ingetrokken

  (01-02-2021)

  De burgemeester van Capelle aan den IJssel trekt de noodverordening van 26 januari in. De dreiging voor ernstige wanorde is voorbij. Daarom is een noodverordening niet meer nodig. 

 • Vervoer naar prik-locatie 85-90 jarigen

  (28-01-2021)

  Heeft u een oproep van de GGD voor de vaccinatie tegen corona? Dan moet u voor de prik naar Rotterdam-The Hague Airport (vroeger vliegveld Zestienhoven). Weet u niet hoe u daar moet komen?

 • Rapport kinderombudsman: verbetertips en complimenten voor Capelse regelingen voor kinderen

  (14-01-2021)

  Op 14 januari verscheen het rapport van de gemeentelijke Kinderombudsman: ‘Wie, wat, waar? Onder de loep: gemeentelijke regelingen voor kinderen in armoede’. Daarvoor onderzocht de Kinderombudsman een aantal regelingen van de gemeenten tegen armoede voor kinderen in Rotterdam, Hellevoetsluis, Vlaardingen, Albrandswaard, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

 • Gratis betrouwbare rechtshulp voor slachtoffers Kinderopvangtoeslag

  (14-01-2021)

  De Belastingdienst werkt aan gratis juridische hulp aan ouders die slachtoffer zijn in de kinderopvangtoeslagaffaire. Sociaal Advocaten helpen dan bij het hersteltraject Kinderopvang Toeslagen. Begin februari is meer duidelijk over hoe en waar ouders zich kunnen aanmelden.

 • Hoe dacht Capelle in het jaar 2000?

  (09-12-2020)

  Burgemeester Peter Oskam had de eer om liefst 300 briefjes van Capellenaren op te graven die in 2000 werden begraven achter het gemeentehuis: hoe dachten zij over de stad en hoe Capelle er uit zou zien in 2020, nu dus?