Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Afvalactieplan in de strijd tegen afval op straat

  (03-12-2020)

  Vuilniszakken of grofvuil naast de container, zwerfvuil, volle of geblokkeerde afvalcontainers: voor veel Capellenaren een grote ergernis. Om de overlast aan te pakken gaat de gemeente aan de slag met het afvalactieplan. Op 1 december gaf wethouder Buitenruimte Marc Wilson het startschot voor de afvalcampagne.

 • Iets aanvragen of een afspraak maken? Regel het direct bij de gemeente!

  (03-12-2020)

  Heb jij een uittreksel nodig uit de Basis Registratie (BRP) of een afschrift van een akte of wil je gewoon een afspraak bij ons maken? Regel dat dan direct met ons. Voorkom onnodige kosten, maak geen gebruik van bedrijven die dat voor jou regelen! 

 • Capelle ondertekent City Deal en wordt ‘een slimme stad’

  (03-12-2020)

  Digitalisering en technologisering veranderen de komende jaren regio’s, steden en dorpen in de hele wereld. Om hierop in te spelen ondertekenden vandaag, online van achter de computer, staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid met bestuurders van 16 gemeenten de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Onder hen ook wethouder Maarten Struijvenberg die de overeenkomst namens Capelle aan den IJssel ondertekende. Ook provincies, een waterschap, tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties ondertekenden de deal.

 • Commissie bezwaarschriften

  (02-12-2020)

  Deze commissie vergadert op 8 december 2020 middels videoconferencing. 

 • Veilig door de donkere dagen

  (01-12-2020)

  De dagen zijn weer korter en de avonden en nachten langer. Een perfect moment voor inbrekers om eropuit te trekken. Daarom geven wij u graag wat tips om het voor inbrekers zo lastig mogelijk te maken. Omdat we allemaal vaker thuis zijn en de boeven ook andere manieren vinden om te stelen geven wij u ook graag wat tips om babbeltrucs en fraude via WhatsApp en SMS te voorkomen.

 • Stop geweld tegen vrouwen

  (26-11-2020)

  Van 25 november tot 10 december kleurt het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel oranje in het kader van de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook de tijdelijke krijt-graffiti voor de ingang van het gemeentehuis vraagt aandacht voor dit belangrijke onderwerp. Want wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. 

 • Capelle zoekt stembureauleden

  (25-11-2020)

  Voor de Tweede Kamerverkiezing van volgend jaar zijn wij op zoek naar enthousiaste stembureauleden. De verkiezing is op woensdag 17 maart. Maar enkele stemlokalen gaan mogelijk al op maandag 15 en dinsdag 16 maart open. 

 • Kreeg u Tozo 1 en of 2? Vul de verklaring van uw inkomsten in.

  (25-11-2020)

  Bent u ondernemer? En kreeg u een inkomen uit Tozo 1 en/of 2 tijdens de coronaperiode? Geef dan uw inkomsten door aan gemeente Rotterdam.

 • Capelle wil carbidschieten verbieden

  (24-11-2020)

  Capelle aan den IJssel wil rond de jaarwisseling het carbidschieten binnen haar gemeentegrenzen verbieden. Burgemeester Peter Oskam vindt carbidschieten te gevaarlijk, vooral in een dichtbevolkte stad als Capelle. De burgemeester wil daarnaast voorkomen dat zorgmedewerkers en handhavers het tijdens de jaarwisseling nog drukker krijgen door eventuele ongevallen en overlastmeldingen die carbidschieten met zich mee kan brengen. Het voorstel van B&W op het verbod van carbidschieten in Capelle wordt op 14 december besproken in de gemeenteraad.

 • Probeer 5 dagen gratis een e-bike!

  (20-11-2020)

  We werken allemaal zoveel mogelijk thuis. Moet u voor uw werk toch de deur uit? Of gaat u in uw pauze graag een stukje fietsen? Probeer 5 dagen gratis een e-bike. De gemeente werkt samen met Ways2go om inwoners te enthousiasmeren om vaker de fiets te gebruiken.

 • Wethouder Westerdijk bezoekt Capelse ondernemers

  (20-11-2020)

  Op de Dag van de Ondernemer bezocht wethouder Economie Harriët Westerdijk verschillende Capelse bedrijven om hen in het zonnetje te zetten. Ze ging onder andere langs bij ondernemers die door corona hun activiteiten hebben moeten aanpassen en dat op succesvolle wijze hebben gedaan. 

 • Capelle plant tulpenbollen op begraafplaats

  (18-11-2020)

  Op maandag 16 november werden honderden bloembollen ‘Freedom Flame’ geplant bij het oorlogsmonument op de Oude begraafplaats in Capelle-West. Zodat de tulpen rond 4 en 5 mei zullen bloeien, als het symbool voor de vrijheid.

 • Gesloten rond de feestdagen

  (17-11-2020)

  Het gemeentehuis en Werkplein IJsselgemeenten zijn gesloten van donderdag 24 december 16.00 uur tot maandag 4 januari. We zijn een aantal uren open voor een aantal diensten. Op maandag 4 januari 2021 bent u weer van harte welkom.

 • Geldzorgen? Wat kan een budgetmaatje voor u doen?

  (17-11-2020)

  Een budgetmaatje is een vaste vrijwilliger die u helpt met uw geldzaken. Een budgetmaatje helpt met uw administratie, een overzicht van inkomsten en uitgaven en schulden. Verder weet een budgetmaatje goed hoe u geld kunt besparen en welke bijdragen u kunt aanvragen. Twee budgetmaatjes van Samen 010: Ria Vrijdag en Fred Huijbregts vertellen er over.

 • Superheld WIJS in de strijd tegen kindermishandeling

  (16-11-2020)

  Van 16 tot 20 november is de Week tegen Kindermishandeling. Capelle geeft hier aandacht aan met een gevarieerd programma met het thema ‘Wat zijn jouw superpowers om kindermishandeling tegen te gaan?’ Een heuse superheld en twee WIJS(brieven)bussen worden ingezet om kinderen te helpen.

 • Vogelgriep vastgesteld in Capelle

  (16-11-2020)

  In Park Hitland in Capelle en bij de Vogelklas Karel Schot in Rotterdam is de vogelgriep vastgesteld. Het gaat vermoedelijk om H5N8. Dit virus is ook op andere plaatsen in Nederland bij vogels gevonden. Het gaat op dit moment om een aantal wilde vogels, maatregelen zijn daarom niet nodig. GGD Rotterdam-Rijnmond houdt de situatie goed in de gaten.

 • Ondanks corona blijft college investeren in de stad

  (13-11-2020)

  Het college heeft vandaag de Najaarsnota aangeboden aan de gemeenteraad. De Najaarsnota is de financiële rapportage met beleidsontwikkelingen en voorstellen voor wijzigingen voor de begroting. Uit de Najaarsnota blijkt dat corona ook voor Capelle stevige financiële gevolgen heeft.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #9

  (10-11-2020)

  Burgemeester Peter Oskam geeft een update over de huidige situatie in Capelle aan den IJssel: de cijfers, de druk op de zorg en het dragen van mondkapjes.

 • Sander Duijmaer van Twist nieuwe gemeentesecretaris van Capelle aan den IJssel

  (10-11-2020)

  Sander Duijmaer van Twist is vanaf 1 januari volgend jaar de nieuwe gemeentesecretaris/Algemeen Directeur van de gemeente Capelle aan den IJssel. De 48-jarige Duijmaer van Twist volgt Anne de Baat op die voor de zomer zijn terugtreden aankondigde. De afgelopen vijf jaar was Duijmaer van Twist de hoogste ambtenaar en belangrijkste adviseur van het college van de gemeente Maassluis.