Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Voor uw agenda

  (15-01-2020)

  De Adviesraad sociaal domein vergadert op 21 januari 2020 om 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111

 • Informatieavond over oeverbindingen in de regio

  (14-01-2020)

  Op maandag 20 januari vindt in het Isala-theater een informatiebijeenkomst plaats over de oeververbindingen in regio. Op deze avond worden ideeën gepresenteerd en aangegeven hoe inwoners van Capelle kunnen meepraten en meedenken. 

 • Capelle krijgt € 23.000,- van Provincie voor viering 75 jaar vrijheid

  (14-01-2020)

  Commissaris van de Koning Jaap Smit reikte tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de provincie Zuid-Holland een cheque van € 23.841,- uit aan burgemeester Peter Oskam voor de viering van 75 jaar Vrijheid in Capelle. Capelle aan den IJssel is één van de acht gemeenten in Zuid-Holland die een bijdrage voor de viering ontvangt.

 • Winnaars Capelse vrijwilligersprijzen bekend

  (10-01-2020)

  Midi Romer-Frings is Capels vrijwilliger van het jaar 2020. De prijs voor de Capelse vrijwilligersorganisaties van het jaar gaan naar Sonrisa Rijnmond, Stichting Leergeld en Stichting Romidoki.

 • Valentijn: Capelle Love City

  (10-01-2020)

  Traditioneel toveren we Capelle op 14 februari weer om in ‘Capelle Love City’. Op diverse plekken vieren we Valentijnsdag in Capelle. Wie een bijzondere valentijnsboodschap, gedicht of foto instuurt, maakt kans op mooie prijzen. De inzendingen worden via Facebook en matrixborden gedeeld.

 • Capelle gaat voor duidelijke taal

  (09-01-2020)

  Burgemeester Oskam tekende tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Capelle de Direct Duidelijk Deal. Dat gebeurde onder toeziend oog van Lodewijk van Noort, lid van de landelijke Stuurgroep Begrijpelijke Overheid. Capelle aan den IJssel laat hiermee zien voor ‘duidelijk’ te gaan in haar communicatie met de Capellenaar. Om direct en duidelijk te communiceren met Capellenaren krijgen ambtenaren schrijftrainingen. Op iedere afdeling wordt een interne taalambassadeur aangewezen om ambtenaren te ondersteunen om duidelijk te communiceren.

 • Drukbezochte Nieuwjaarsreceptie in Isala Theater

  (09-01-2020)

  Op een drukbezochte Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Capelle in het Isala Theater genoten de aanwezige van een breed Capels cultureel aanbod. Er was niet alleen een receptie, maar ook een nieuwjaarsvoorstelling. Diverse Capelse artiesten namen de aanwezigen mee op een culturele reis.

 • Kom uit je schuld.nl

  (09-01-2020)

  Dayenne Tempo (35) is een alleenstaande moeder en heeft 57.826 euro schuld. ‘Ik was een alleenstaande moeder met een geschiedenis van misbruik en schulden. Ik ben nu een vrouw die haar verleden heeft verwerkt. Ik heb de relatie met de kinderen hersteld. Ik heb zelf mijn schulden aangepakt. En nu kan ik een voorbeeld zijn voor vrouwen zoals ik.’

 • We zijn weer aan het snoeien

  (09-01-2020)

  Deze week zijn we gestart met het snoeien en onderhouden van de beplanting in de wijken Schenkel, Capelle-West, Fascinatio en 's Gravenland. De werkzaamheden worden uitgevoerd tot en met maart op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur.

 • Capelse buurtbus nu ook door ‘s-Gravenland

  (02-01-2020)

  De Buurtbus Capelle rijdt vanaf 6 januari ook door de wijk ’s -Gravenland. Het gaat om lijn 606 die een nieuwe route krijgt en nieuwe haltes. De route gaat vanaf aanstaande maandag via Capelsebrug-Kralingseveer-Capelle-West-’s Gravenland–terug naar Capelsebrug.

 • Inbraken in de Rondelen spectaculair gedaald

  (01-01-2020)

  In de Rondelen in Capelle aan den IJssel is het aantal woninginbraken spectaculair gedaald van 67 in 2016 tot één poging tot inbraak tot 1 november dit jaar. Niet alleen het aantal inbraken is fors gedaald, maar ook de jeugdoverlast is aanzienlijk minder geworden. Er is minder melding van geluidsoverlast en de pakkans op kleine overtredingen is groter. Ook in 2020 gaat de gemeente door met de succesvolle samenwerking met de bewoners.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.

 • Burgemeester Oskam wil ‘slimme parkeeroplossingen’ voor Schenkel

  (10-12-2019)

  Burgemeester Peter Oskam heeft vrijdagmiddag zo’n 700 handtekeningen uit Schenkel in ontvangst genomen. Bewoners uit de wijk ervaren parkeeroverlast omdat veel personeelsleden van het IJssellandziekenhuis op dit moment hun auto in Schenkel parkeren. De burgemeester spreekt regelmatig met de directie van het ziekenhuis en heeft ook deze parkeerproblematiek ter sprake gebracht. “Gezamenlijk moeten we op zoek naar slimme parkeeroplossingen in Schenkel.”

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.