Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Ontmoet elkaar tijdens de Week tegen Eenzaamheid

  (28-09-2020)

  Kom erbij! Ontmoet elkaar tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Van 1 tot 8 oktober in Capelle worden allerlei activiteiten georganiseerd. 

 • Gemeente Capelle en Meld Misdaad Anoniem gaan samenwerken

  (28-09-2020)

  Burgemeester Peter Oskam en Marc Janssen, manager van het Meldpunt Meld Misdaad Anoniem, tekenden gisteren een overeenkomst om intensiever met elkaar te gaan samenwerken. Vanaf 1 oktober ontvangt de gemeente Capelle aan den IJssel van het Meldpunt anonieme tips en misdaadmeldingen over signalen van burgers in de gemeente. De samenwerking zorgt ervoor dat de gemeente sneller en meer te weten komt over misdaad in Capelle. Dat helpt bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit in de stad.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #7

  (24-09-2020)

  Burgemeester Oskam vertelt over de Facebook Livestream waar Capellenaren hem vragen kunnen stellen, de situatie in de regio Rotterdam-Rijnmond en de regionale maatregelen, de situatie in winkelcentra en supermarkten, communicatie met jongeren en de intocht van Sinterklaas.

 • Commissie bezwaarschriften

  (23-09-2020)

  Deze commissie vergadert op 29 september 2020 middels videoconferencing.

 • Heeft u de subsidie waardering vrijwilligerswerk al aangevraagd?

  (21-09-2020)

  Ook dit jaar is het mogelijk om subsidie aan te vragen om uw vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Vrijwilligersorganisaties én Capellenaren die in groepsverband vrijwilligerswerk doen mogen gebruiken maken van de subsidieregeling waardering vrijwilligerswerk. Vraag deze subsidie nog vóór 1 oktober aan.

 • De kinderen zijn weer begonnen!

  (17-09-2020)

  De vakantie is voorbij. De kinderen gaan weer naar school. Ook de trainingen voor sport en muziek- en dansscholen zijn gestart. Dat hoort er gewoon bij: naar school, sporten, naar muziek- of dansles. De kosten kunnen flink oplopen. Helemaal als u meer kinderen heeft. Is uw inkomen niet zo hoog? Dan kunnen Sociale Zaken en/of een fonds misschien (mee) betalen. Zo kunnen uw kinderen ook op schoolkamp, een laptop krijgen of sporten.

 • Sloop schoolgebouwen weer hervat

  (11-09-2020)

  De sloop van twee schoolgebouwen en een gymzaal aan de Lijstersingel en de Alkenlaan in Capelle aan de IJssel wordt weer hervat. Het gaat om het oude schoolgebouw van De Bouwsteen en het voormalige schoolgebouw en de gymzaal van de Capelse Schoolvereniging (CSV). De sloop was stilgelegd omdat er asbest was gevonden.

 • Capelle zet Google in bij strijd tegen schulden

  (11-09-2020)

  De gemeente Capelle gaat de komende maanden de voorlichting over hulp bij schulden versterken en uitbreiden. Hiervoor worden ook sociale media ingezet om meer mensen te bereiken. Het gaat dan onder meer om advertenties bij zoekresultaten op Google. Vanwege de coronacrisis verwacht de gemeente een toename van het aantal Capellenaren met geldzorgen.

 • Winnaars Gouden IJsselsteen 2020 bekend

  (11-09-2020)

  Deze week zijn in Capelle aan den IJssel de Gouden IJsselstenen 2020 uitgereikt. Prijzen voor gerealiseerde bouwplannen die bepalend zijn voor de ruimtelijke kwaliteit van Capelle aan den IJssel. Wethouder Maarten Struijvenberg reikte de publieksjury uit aan het nieuwe operatiekamer complex van het IJsselland Ziekenhuis dat ruim 34% van de stemmen van de Capellenaar ontving. De vakjury wees de Groene Oase, een bouwontwikkeling voor woonhuizen aan de Fazantstraat aan als winnaar van de categorie groot.

 • ‘Ik leefde alsof ik miljoenen op de bank had’

  (10-09-2020)

  Wasan: ‘Ik leefde als God in Frankrijk. Elk week sushi, bioscoop, lunchen. Dankzij die creditcard.’ Marjolein: ‘We hadden een afspraak en je kwam aanzetten in je splinternieuwe outfit. Ik vroeg: hoe kom je aan die kleren?’ Jij zei: AfterPay. Waarop ik zei: ‘Dan is het dus niet echt van jou.’

 • Tweede transformatie Roer-Barbizon gebied in Capelle opgeleverd

  (08-09-2020)

  In Capelle aan den IJssel heeft wethouder Maarten Struijvenberg gisteren, samen met ontwikkelaar Bakkers | Hommen en architect Wim van Es het tot woningen omgebouwde bedrijfspand Nautilus geopend. Deze tweede transformatie in het Roer-Barbizon gebied bestaat uit 51 luxe woningen. De appartementen zijn verhuurd en bewoond.

 • Sportcomplex Aquapelle geopend

  (02-09-2020)

  Aquapelle is op 1 september door burgemeester Peter Oskam en kinderburgemeester Naomi Vermeulen geopend. Het sportcomplex, op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg in Capelle bestaat uit een multifunctioneel zwembad en een sporthal.

 • Sloop schoolgebouwen loopt vertraging op

  (31-08-2020)

  Het slopen van twee schoolgebouwen en een gymzaal aan de Lijstersingel en de Alkenlaan in Capelle aan de IJssel is stilgelegd. In beide panden is asbest aangetroffen dat op een veilige manier moet worden verwijderd. Het gaat om het oude schoolgebouw van De Bouwsteen en van het voormalige schoolgebouw en de gymzaal van de Capelse Schoolvereniging (CSV).

 • Capellenaar kiest ‘Gouden IJsselsteen’ 2020

  (27-08-2020)

  Inwoners van Capelle aan de IJssel kunnen vanaf 27 augustus stemmen voor de Gouden IJsselsteen 2020. Dat is een prijs voor nieuwbouw, renovatie of verbouwingen van gebouwen in de stad of de inrichting van de buitenruimte.

 • Buurtbus Capelle rijdt niet

  (17-08-2020)

  De buurtbus met de buslijnen 606 en 607 rijdt voorlopig niet door Capelle. Dat heeft de RET besloten. In de aangepaste buurtbussen zaten de chauffeurs met schermen goed afgeschermd en was het verplicht om mondkapjes te dragen.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #6

  (31-07-2020)

  In een nieuw interview spreekt burgemeester Peter Oskam zijn zorgen uit over de stijging van het aantal coronabesmettingen en de verslapping van de maatregelen. Ook bespreekt hij de nieuwe mondkapjesplicht in Rotterdam en doet een beroep op de horeca en zijn bezoekers.

 • Corona Geldkrant

  (22-04-2020)

  In de IJssel- en Lekstreek van 22 april zit een Geldkrant corona. Dit is een uitgave van de gemeente Capelle. Er staat informatie in over het voorkomen van financiële problemen en hulp bij schulden in deze coronatijd.

 • Burgemeester Oskam: “Blijf ook dit weekend thuis”

  (03-04-2020)

  Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. Oskam: “Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders.”

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #2

  (24-03-2020)

  Tweede gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capellenaren, het IJsselland ziekenhuis, ondernemers en de gemeenteraad.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester

  (19-03-2020)

  In gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capelle aan den IJssel.

 • 75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews

  (20-02-2020)

  Vandaag is het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatsen we iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op onze Facebookpagina. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.