Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Stichting Leergeld Hollandsche IJssel ontvangt cheque opbrengst Passieconcert

  (28-09-2021)

  Op 27 september maakten burgemeester Peter Oskam van Capelle en Jan Prins van de Van Cappellenstichting de opbrengst bekend van de 10de editie van het Passieconcert in de Dorpskerk van Capelle. Een royale cheque van € 2.332,50 werd overhandigd aan Stichting Leergeld Hollandsche IJssel, het goede doel dat dit jaar aan het populaire Passieconcert was verbonden.

 • Extra geld voor mensen met een laag inkomen

  (27-09-2021)

  Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u extra geld of spullen krijgen. Veel mensen maken daar al gebruik van. Maar nog niet iedereen die het nodig heeft. Daarom zetten we hier wat mogelijkheden op een rij. Als u de extra’s nodig heeft, vraag het dan aan. Lukt het niet om het zelf te regelen? Dan helpen de medewerkers van Welzijn Capelle u graag!   

 • Zorg- en Huurtoeslag ook voor u?

  (27-09-2021)

  Te weinig mensen vragen hun toeslagen aan. Dat hoorden wij van de Belastingdienst. Kijk op www.toeslagen.nl welke toeslagen u kunt krijgen. Daar staat ook meer informatie over de voorwaarden.

 • Extra geld

  (27-09-2021)

  Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in Capelle extra geld en spullen aanvragen. Op de pagina geldtips staan alle mogelijkheden. Hieronder staan een aantal voorbeelden. Kijk op de websites voor de voorwaarden en aanvragen. Belangrijk: De extra’s zijn niet alleen voor mensen met bijstand. Ook als u een baan heeft of ondernemer bent, kunt u gebruik maken van de mogelijkheden. Het gaat om de hoogte van uw inkomen. 

 • Leer lezen, schrijven en digitaal meedoen

  (27-09-2021)

  Goed Nederlands spreken, lezen en schrijven is erg belangrijk. In het dagelijks leven en op het werk. En om de kinderen te helpen met school. Het Digi-Taalhuis helpt u daarbij.

 • Buurtbus Capelle zoekt nieuwe chauffeurs

  (23-09-2021)

  Buurtbus Capelle verbindt sinds 2019 diverse wijken in Capelle aan den IJssel en Rotterdam-Alexander. Naast de 2 bestaande routes komt er binnenkort een derde route bij langs het IJsselland Ziekenhuis. De buurtbusvereniging is daarom op zoek naar nieuwe vrijwillige chauffeurs.

 • Waardering vrijwilligerswerk

  (22-09-2021)

  Zet u vrijwilligers ook graag in het zonnetje? Met de subsidie ‘Waardering vrijwilligerswerk’ is dit mogelijk. Aanvragen kan tot 1 oktober!

 • Week van de Duurzaamheid

  (20-09-2021)

  Ook dit jaar organiseren we de Week van de Duurzaamheid! Van 4 tot en met 8 oktober vinden verschillende duurzame activiteiten plaats in Capelle aan den IJssel, voor jong en oud. Dit jaar met als overkoepelend thema “Afvalvrij en Circulair”. Vindt u het leuk om meer te leren over duurzaamheid en circulariteit? Probeert u duurzaam te leven? Of wilt u weten hoe u dat kunt doen? Tijdens de Week van de Duurzaamheid organiseren wij allerlei activiteiten om u op een leuke manier hier meer over te vertellen!

 • € 600.000 beschikbaar voor kleine energiebesparende maatregelen voor Capellenaar

  (16-09-2021)

  De gemeente Capelle aan den IJssel gaat opnieuw Capellenaren helpen om te besparen op de energierekening. Dat kan met de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW). Met deze financiële bijdrage kunnen 6000 Capelse huishoudens een gratis energiebox met advies aanvragen, korting krijgen op energiebesparende producten, deelnemen aan duurzame workshops of aan een webinar.

 • Bomenkap door iepziekte

  (16-09-2021)

  ​In Oostgaarde zijn 7 bomen gekapt ter hoogte van de Keerkring. Het gaat om bomen die waren aangetast door iepziekte. Ook aan de Couwenhoekseweg, Roerdomplaan, het Valeriusrondeel en de Rivierweg worden bomen gekapt door iepziekte.

 • Adopteer een afvalcontainer

  (15-09-2021)

  Steeds meer Capellenaren helpen mee om samen met de gemeente de buurt schoon te houden. Bijvoorbeeld door regelmatig met een afvalgrijper op pad te gaan. Er is nu ook de mogelijkheid om op een andere manier bij te dragen aan een schone wijk: door een afvalcontainer te adopteren.

 • Voorkom rattenoverlast, laat geen voer slingeren!

  (13-09-2021)

  Op sommige plekken in Capelle neemt het aantal meldingen van rattenoverlast toe. Overlast van ratten is voor niemand fijn. We zijn daarom hard bezig om ze op verschillende manieren te voorkomen en te bestrijden. Maar dit kunnen we niet alleen.

 • Week tegen Eenzaamheid

  (13-09-2021)

  Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je mist een hechte band met anderen. Of je hebt minder contacten met andere mensen dan je wenst. Dat kan komen doordat sociale contacten wegvallen door veranderingen in je leven of omgeving. Of doordat je onzeker bent of te hoge verwachtingen hebt. Voel je je wel eens eenzaam? Of wil je weten wat je kunt doen om eenzaamheid tegen te gaan? We helpen je graag op weg!

 • Laat je kind sporten, muziek- of dansles doen

  (09-09-2021)

  De zomervakantie is voorbij! Alles begint weer. Ook de sportclubs, muziek- en dansles. Wil je kind meedoen met sport of cultuur, maar is er thuis te weinig geld? Vraag dan nu een bijdrage aan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds helpt door de kosten te betalen.

 • Gemeenteraad vóór herbenoeming burgemeester Oskam

  (06-09-2021)

  De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft op maandag 6 september in beslotenheid vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Peter Oskam. De raad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming. De eerste termijn van burgemeester Oskam eindigt op 4 januari 2022.

 • Grotere fietsenstalling bij ov-knooppunt Capelsebrug geopend

  (03-09-2021)

  De fietsenstalling bij het bus- en metrostation Capelsebrug is flink uitgebreid. Er zijn in totaal 430 extra stallingsplaatsen voor (brom)fietsen, scooters en fietsen met afwijkend formaat bijgekomen. Vandaag werd de splinternieuwe fietsenstalling officieel in gebruik genomen.

 • Commissie bezwaarschriften

  (01-09-2021)

  Deze commissie vergadert op 7 september 2021 middels videoconferencing. De volgende bezwaarschriften worden behandeld:

 • Digitaliseringsvoucher voor Capelse kleinere MKB-bedrijven

  (27-07-2021)

  Door corona mochten tijdens de lockdownperiode bij veel bedrijven geen of bijna geen klanten langskomen. Het belang van online vindbaar en bereikbaar zijn, en online kunnen verkopen was groter dan ooit. Om bedrijven in het kleinere MKB te steunen in de stap naar (verbetering van de) digitalisering kunnen Capelse ondernemers vanaf 1 oktober 2021 gebruik maken van een digitaliseringsvoucher.

 • Coronaprik? Zo gaat dat

  (16-07-2021)

  Edwardo is locatiemanager bij de priklocatie in Schenkel. In deze video legt hij uit wat er gebeurt als je bij de priklocatie komt.

 • Kinderburgemeester Naomi Vermeulen kondigt haar opvolger aan!

  (16-07-2021)

  Op vrijdag 16 juli kon de huidige kinderburgemeester Naomi Vermeulen het verlossende telefoontje plegen om Melodie Dronkers te vertellen dat zij het komende jaar kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel mag zijn. Ook zijn de nieuwe kinderwethouders bekend. In september worden zij officieel beëdigd tijdens een raadsvergadering.

 • Vakantieboodschap burgemeester Oskam

  (14-07-2021)

  Het kabinet heeft voor de zomervakantie een aantal coronaregels aangescherpt. Burgemeester Oskam vertelt over de huidige situatie in Capelle aan den IJssel, de gevolgen van het toenemende aantal besmettingen en de stand van zaken rondom de vaccinatie. Ook wenst hij alle Capellenaren een mooie zomervakantie toe.

 • De TONK uitgebreid!

  (23-06-2021)

  Het kabinet heeft besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

 • Iets aanvragen of een afspraak maken? Regel het direct bij de gemeente!

  (17-06-2021)

  Heb jij een uittreksel nodig uit de Basis Registratie (BRP) of een afschrift van een akte of wil je gewoon een afspraak bij ons maken? Regel dat dan direct met ons. Voorkom onnodige kosten, maak geen gebruik van bedrijven die dat voor jou regelen! 

 • Ondernemersspreekuur wethouder Westerdijk

  (31-05-2021)

  Wethouder Harriët Westerdijk wil in deze uitdagende tijden de Capelse ondernemers zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom is er een speciaal (digitaal) ondernemersspreekuur. Tijdens dit digitale ondernemersspreekuur kunt u allerlei vragen rond ondernemen stellen aan onze wethouder.

 • Capelle onderhoudt de bomen in de wijken

  (01-04-2021)

  In de periode van februari tot december voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de bomen in de gemeente. Ieder najaar inspecteren we de bomen in Capelle. Bij de inspectie in het najaar van 2020 zijn voornamelijk de bomen in Capelle- West, ‘s -Gravenland, Fascinatio en Schenkel onderzocht. Op basis van deze bevindingen bepalen we welke maatregelen per boom nodig zijn.

 • Week van het Geld-krant

  (24-03-2021)

  Met de volgende onderwerpen:

  • Hoe leer ik mijn kind goed omgaan met geld?
  • Hoe kan ik zelf overzicht houden in mijn financiële zaken en schulden voorkomen?
  • Wat kan ik doen als ik de rekeningen niet meer kan betalen of schulden heb?
  • Welke mogelijkheden voor extra geld zijn er als ik een laag inkomen heb?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor ondernemers / zzp’ers die last hebben van de maatregelen tegen corona?
 • Verlenging tijdelijke vergroting terrassen

  (05-03-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke vergroting van horecaterrassen te verlengen tot 1 november 2021. Door de verlengde lockdown zijn de horecazaken – en daarmee de terrassen – op dit moment nog gesloten, maar zodra de maatregelen het toelaten gaat deze verlenging in werking. In de stad mogen verschillende horecazaken sinds 1 juni 2020 tijdelijk het terras uitbreiden. Deze verlenging geldt tot 1 november dit jaar.

 • Vervoer naar prik-locatie 85-90 jarigen

  (28-01-2021)

  Heeft u een oproep van de GGD voor de vaccinatie tegen corona? Dan moet u voor de prik naar Rotterdam-The Hague Airport (vroeger vliegveld Zestienhoven). Weet u niet hoe u daar moet komen?