Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Burgemeester Oskam reikt lintjes alsnog uit

  (03-07-2020)

  Burgemeester Peter Oskam heeft op 24 april tijdens de traditionele Koninklijke lintjesregen, via video-telefoongesprekken aan zeven Capellenaren een Koninklijke Onderscheiding toegezegd. Helaas konden de lintjes toen niet worden uitgereikt. Vandaag lag bij het gemeentehuis de rode loper uit. De lintjes zijn onder het genot van een kopje koffie, een lekker gebakje en een leuk gesprek alsnog uitgereikt.

 • Handhaving Capelle schrijft fors meer boetes uit voor afvaloverlast

  (02-07-2020)

  Handhaving van de gemeente Capelle aan den IJssel heeft in de maanden mei en juni 57 bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd aanbieden van afval. Voor de coronacrisis was dat gemiddeld 10 per maand. Het gaat daarbij om vuilniszakken die naast containers zijn geplaatst of afval dat vanuit andere gemeenten is gedumpt. Ook het verkeerd aanbieden van grof huishoudelijk afval is beboet.

 • “Kindpakket, want alle kinderen doen mee!”

  (30-06-2020)

  Alle kinderen doen mee! Dat is de slogan van het Kindpakket. De verzameling regelingen waardoor kinderen gewoon mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd. Ook wanneer de ouders minder geld hebben.

 • Capelse leerlingen doen verkeersexamen

  (30-06-2020)

  Vanochtend gaf verkeerswethouder Maarten Struijvenberg op het Stadsplein het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle aan den IJssel. In totaal deden 116 leerlingen van 3 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. De kinderen reden een route door Middelwatering. Het schriftelijk examen hebben de leerlingen eerder dit jaar gedaan. Nu konden ze in de praktijk laten zien hoe goed ze de geleerde regels kunnen toepassen. De geslaagde kinderen krijgen later een officieel verkeersdiploma.

 • Capels Sportakkoord moet meer mensen aan het bewegen krijgen

  (25-06-2020)

  In Capelle is met de gemeente, Sportief Capelle, Welzijn Capelle en het IJsselcollege een Sportakkoord gesloten. Daarmee wordt extra aandacht gegeven aan het wegnemen van drempels, zodat zoveel mogelijk Capellenaren in beweging kunnen komen. Sportief Capelle voert de regie over het Sportakkoord.

 • Sleutel van sportcomplex Aquapelle naar Sportief Capelle

  (19-06-2020)

  Na 17 maanden bouwen is het nieuwe sportcomplex Aquapelle klaar. De sleutel van het pand is overgedragen aan Sportief Capelle. Vandaag overhandigden de wethouder vastgoed Nico van Veen en wethouder sport Harriët Westerdijk de sleutel van het pand aan Lian Witteveen, directeur van Sportief Capelle.

 • Burgernet: samenwerken aan veiligheid in uw buurt

  (18-06-2020)

  Wilt u samen met Burgernet en de politie uw buurt veiliger maken? Download dan nu de BurgernetApp (Android of Apple) of meld u aan op www.burgernet.nl.

 • Capelse Buurtbus maandag 15 juni weer van start

  (12-06-2020)

  Na een onderbreking van drie maanden vanwege het uitbreken van het coronavirus gaat de Buurtbus met de buslijnen 606 en 607 vanaf maandag 15 juni weer rijden in Capelle. De bussen, die zijn voorzien van een plexiglas scherm tussen passagiers en chauffeurs, vervoeren steeds maximaal 4 passagiers tegelijk. Ook in de buurtbussen is het dragen van een mondkapje, net als in de trein, metro, tram en bus, verplicht.

 • Capelle lanceert digitale buitenspeelkaart

  (10-06-2020)

  Alle speel- en sportplekken in Capelle staan vanaf vandaag 10 juni 2020 op de website www.buitenspeelkaart.nl. Want als iedereen de speel- en sportplekken in de gemeente goed weet te vinden, hopen we dat de kinderen nog meer gaan buitenspelen en bewegen!

 • Capels Compliment voor Harrie Spengers

  (09-06-2020)

  Wethouder Harriët Westerdijk heeft dinsdag 8 juni een Capels Compliment uitgereikt aan Harrie Sprengers voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger bij de Stichting Taalcoaching.

 • Capelle maakt pas op de plaats vanwege corona

  (09-06-2020)

  Het college van Capelle aan den IJssel heeft aan de gemeenteraad de Voorjaarsnota 2020 aangeboden. Wethouder financiën Nico van Veen: “Deze Voorjaarsnota heeft een andere opzet dan gebruikelijk, omdat wij vanaf maart dit jaar overrompeld werden door de gevolgen van de coronacrisis. We hebben een aantal voorstellen aan de raad gedaan, maar ook zijn beleidsinhoudelijke keuzes doorgeschoven. Vanwege corona maken we even een pas op de plaats”.

 • Capelle sluit 2019 goed af

  (05-06-2020)

  Het college van Capelle aan den IJssel heeft vandaag aan de gemeenteraad de Jaarrekening 2019 aangeboden. Het jaar is afgesloten met een positief saldo van 7,1 miljoen euro.

 • Strated Consulting voert Allsafe-onderzoek uit

  (04-06-2020)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel hebben Strated Consulting geselecteerd om het ‘Allsafe-onderzoek’ uit te voeren. Het onderzoek start deze week en wordt naar verwachting in november afgerond.

 • Capellenaren positief over het leven in de gemeente

  (28-05-2020)

  Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in hun wijk. Dat blijkt uit de bewonersenquête die elke twee jaar wordt gehouden.

 • Grotere terrassen tijdelijk toegestaan in Capelle

  (26-05-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat verschillende horecazaken in de stad hun terrassen tijdelijk mogen uitbreiden. De terrassen mogen vanaf 1 juni maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners. De tijdelijke uitbreiding van de terrassen geldt vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 oktober dit jaar.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #4

  (30-04-2020)

  Vierde gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus: hoe Capelle zich aan de maatregelen houdt, optreden van Handhavers, heropende speelplekken, activiteiten van Sportief Capelle, heropening van de basisscholen, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (29-04-2020)

  Tijdens de lintjesregen 2020 hebben 7 Capellenaren een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Ze kregen het lintje als erkenning voor hun inzet voor anderen. Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van maandag 26 april 2021? Wacht dan niet te lang met de aanvraag.

 • Corona Geldkrant

  (22-04-2020)

  In de IJssel- en Lekstreek van 22 april zit een Geldkrant corona. Dit is een uitgave van de gemeente Capelle. Er staat informatie in over het voorkomen van financiële problemen en hulp bij schulden in deze coronatijd.

 • Burgemeester Oskam: “Blijf ook dit weekend thuis”

  (03-04-2020)

  Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. Oskam: “Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders.”

 • Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

  (27-03-2020)

  Op 26 maart 2020 heeft Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de noodverordening afgekondigd. Zowel de politie als de handhavers van de gemeenten kunnen hiermee optreden als de regels om het coronavirus te bestrijden niet worden nageleefd. 

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #2

  (24-03-2020)

  Tweede gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capellenaren, het IJsselland ziekenhuis, ondernemers en de gemeenteraad.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester

  (19-03-2020)

  In gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capelle aan den IJssel.

 • 75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews

  (20-02-2020)

  Vandaag is het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatsen we iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op onze Facebookpagina. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.

 • Onafhankelijk onderzoek proces Allsafe-pand

  (25-09-2019)

  Het college van B&W van Capelle aan den IJssel laat een onafhankelijk extern onderzoek doen naar het proces van de totstandkoming van de vergunningverlening van het Allsafe-pand aan de Fascinatio Boulevard. Dat is ook de wens van de bewoners in het Wijkoverlegplatform Fascinatio (WOP) en de gemeenteraad.