Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Capelle maakt keuzes voor de hele stad

  (18-06-2019)

  Vrijdag 14 juni heeft het college van Capelle aan den IJssel de gemeenteraad de Voorjaarsnota 2019 aangeboden. Gebaseerd op de begroting 2019 zijn hierin zowel de financiële- als beleidsontwikkelingen verwerkt voor dit jaar als de komende jaren. Wethouder financiën Nico van Veen: “Er is gelukkig ruimte in de begroting om positieve sociale en fysieke keuzes te maken voor de hele stad. Daarmee geven we invulling aan de plannen uit het coalitieakkoord ‘Met het oog op morgen’.”

 • Aan 'Een Vandaag' geleverde gegevens onjuist

  (18-06-2019)

  In de door de gemeente Capelle aan den IJssel aangeleverde gegevens aan het tv-programma 'Een Vandaag' over wachtgelden voor voormalige wethouders is een storende menselijke fout geslopen.

 • Garantiebanen in het Capelse groen

  (18-06-2019)

  Passend werk voor iedereen. Ook voor mensen die door een handicap of beperking niet makkelijk een baan kunnen vinden. Daar werkt de gemeente Capelle aan den IJssel aan mee. Wethouder Harriët Westerdijk bezocht een aantal mensen met een garantiebaan op de gemeentewerf. “Daar zijn zowel werknemers als leidinggevenden enthousiast. Ik roep daarom ook andere werkgevers op te kijken naar hun mogelijkheden om garantiebanen te creëren.”

 • Certificaat voor Capelse politiekids

  (13-06-2019)

  Woensdag 12 juni kregen 14 Capelse politiekids van de Sjalomschool onder luid applaus hun politiekids-certificaat uitgereikt. Het afgelopen schooljaar hielpen de kinderen de politie en de gemeentelijke handhavers regelmatig op hun vrije woensdagmiddag.

 • Capelle: Positief resultaat jaarrekening 2018

  (06-06-2019)

  Vandaag heeft het college van Capelle aan den IJssel de gemeenteraad de Jaarrekening 2018 aangeboden. Hierin staan alle inkomsten en uitgaven van de gemeente in 2018 beschreven. Wethouder financiën Nico van Veen: “We sluiten het jaar 2018 af met € 4,4 miljoen in de plus. Een mooi resultaat, tegelijk is er voor het lopende jaar veel werk aan de winkel om Capelle mooier, beter en veiliger te maken.”

 • Gemeentelijk Roparun-team gaat voor 15e Roparun

  (06-06-2019)

  Het Capelse Roparun-team is er helemaal klaar voor. Aanstaande vrijdag, 7 juni  om 9.00 uur, vertrekt het team naar Duitsland om voor de 15e keer de Roparun te lopen. De startlocatie is ook dit jaar weer Hamburg.

 • Nieuwe duurzame woonbuurt in Capelle: IJsselpark

  (06-06-2019)

  De gemeente Capelle aan den IJssel en BEMOG Projektontwikkeling B.V. hebben vandaag op de PROVADA de handtekeningen gezet onder het contract voor de herontwikkeling van ’s-Gravenweteringpark in Capelle. Op de grond van het nog te slopen voormalige IJsselcollege wordt het nieuwbouwplan IJsselpark gerealiseerd. Een kleinschalige groene woonbuurt met 60 woningen ontworpen in een landelijke en natuurlijke architectuurstijl.

 • Slotlaan deels afgesloten van 17 tot 21 juni

  (03-06-2019)

  Vanaf maandag 17 juni 2019 tot en met vrijdag 21 juni 2019 is de Slotlaan afgesloten tussen de P.C. Boutenssingel en de Paulus Potterlaan. U kunt omrijden via de Da Costasingel en de PC Boutenssingel.

 • Wethouder Van Sluis trapt verkeersexamen Capelle af

  (28-05-2019)

  Verkeerswethouder Dick van Sluis gaf vanochtend het startsein voor het landelijk verkeersexamen voor kinderen in Capelle. Maandag 27 mei deden 175 leerlingen mee aan het examen, morgen 225. Tijdens het praktijkexamen fietsen in twee dagen leerlingen van 11 Capelse basisscholen, in oranje hesjes met cijfers, langs de verschillende controleposten bemand door ouders.

 • Capelse uitslag bij verkiezingen voor het Europees Parlement

  (27-05-2019)

  In de Capelse uitslagen komt de Partij van de Arbeid als grootste uit de bus bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

 • Praat mee over vrijwilligerswaardering in Capelle

  (27-05-2019)

  In Capelle aan den IJssel zijn er veel vrijwilligers die zich blijvend inzetten voor een ander. Dat doen zij misschien wel bij een sportclub, buurthuis of een van de vele andere organisaties in de stad. Deze inzet is van onschatbare waarde voor de Capelse samenleving en verdient dan ook onze waardering. We gaan hierbij in Capelle verder dan alleen mooie woorden en brengen onze waardering ook in de praktijk. Over hoe we dat doen gaan we graag met vrijwilligers in gesprek op donderdagavond 20 juni.

 • Succesvolle ‘Dag(en) van het Park’ in Capelle

  (27-05-2019)

  De Dag van het Park in het Capelse Schollebos is dit weekend weer een groot succes geworden. De 13e editie van het gratis publieksevenement in middeleeuwse sferen trok veel bezoekers uit Capelle en ver daarbuiten. Jong en oud kon zich vermaken met diverse doe-activiteiten, demonstraties, een braderie, kinderspelen en ambachtslieden die oude ambachten lieten zien.

 • ‘Nieuwe jas’ voor Capelse kinderen met opbrengst Passieconcert

  (27-05-2019)

  Vanochtend konden burgemeester Oskam en Jan Prins van de Van Cappellenstichting de opbrengst bekend maken van het jaarlijkse Passieconcert in de Dorpskerk van Capelle. Een royale cheque van € 1.164,30 werd overhandigd aan de Voedselbank Capelle, het goede doel dat dit jaar aan het populaire Passieconcert was verbonden.

 • Capelse leerlingen doen verkeersexamen

  (24-05-2019)

  Maandag 27 mei geeft wethouder Dick van Sluis het startsein voor het landelijk verkeersexamen in Capelle. Op maandag en dinsdag doen in totaal 389 leerlingen van 11 Capelse basisscholen mee aan het praktijkdeel van het verkeersexamen. Op maandag rijden de kinderen door ’s Gravenland en op dinsdag door Middelwatering.

 • Bloemen voor 50ste bezoeker vernieuwde publieksplein gemeentehuis Capelle

  (23-05-2019)

  Op het vernieuwde publieksplein van het verbouwde Capelse gemeentehuis ontving burgemeester Peter Oskam op 21 mei Manique Holst. Manique was de 50ste bezoeker met een afspraak bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis.

 • Dag van het Park: “Middeleeuws feest voor het hele gezin”

  (21-05-2019)

  Zaterdag en zondag organiseert de gemeente voor de 13e keer De Dag van het Park. Tijdens dit gratis publieksevenement in het Capelse Schollebos kan jong en oud zich twee dagen Robin Hood of een schone jonkvrouw voelen. Het Schollebos wordt omgetoverd tot een festivalterrein met tal van activiteiten vol ridders, jonkvrouwen, nagespeelde veldslagen, boogschietdemonstraties en middeleeuwse ambachten. Het programma start zaterdag om 16.00 uur en zondag om 12.00 uur.

 • Vernieuwd publieksgedeelte Capels gemeentehuis dinsdag open

  (20-05-2019)

  Dinsdag opent het vernieuwde publieksgedeelte van het Capelse gemeentehuis. Capellenaren worden ontvangen in een open, moderne ruimte, die van alle gemakken is voorzien.

 • Zoektocht naar nieuwe kinderburgemeester Capelle gestart

  (17-05-2019)

  De gemeente Capelle aan den IJssel is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en enkele kinderwethouders. Elk schooljaar werkt het kindercollege samen aan een idee om de stad nog leuker, nog mooier en nog beter te maken. Kinderen van tien of elf jaar die deze belangrijke posities een schooljaar lang willen uitvoeren kunnen zich aanmelden met hun perfecte idee voor Capelle aan den IJssel. Een jury kiest uit alle inzendingen de nieuwe kinderburgemeester.

 • Koninklijke Onderscheiding voor aftredend voorzitter Jack Feleus

  (14-05-2019)

  Burgemeester Peter Oskam heeft maandagavond 13 mei 2019 aftredend voorzitter Jack Feleus van PITT’75 benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Denk & Doe mee!-fonds op koers

  (06-05-2019)

  Het Denk & Doe mee!-fonds dat in november werd geopend, ligt goed op koers. Een tiental Capelse initiatieven, klein en groot, heeft inmiddels een bijdrage ontvangen vanuit het fonds.

 • Toespraak Burgemeester bij dodenherdenking

  (04-05-2019)

  Op zaterdag 4 mei sprak burgemeester Oskam in de Nieuwe Westerkerk voorafgaand aan dodenherdenking. Om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies daarna. Aansluitend was er een stille tocht naar begraafplaats Capelle-West. Daar werden kransen gelegd bij het herdenkingsmonument en waren we 2 minuten stil.

 • Inspraak het Nieuwe Rivium van start

  (03-05-2019)

  Van maandag 6 mei tot maandag 3 juni 2019 kunnen geïnteresseerden het concept-gebiedspaspoort 2.0 voor het Nieuwe Rivium inzien en erop reageren. Dinsdag 7 mei van 19.30 tot 22.00 uur kunt u binnenlopen de eerste informatieavond in de bibliotheek aan het Stadsplein. Wethouder Dick van Sluis is daarbij aanwezig. Er volgen nog meer bijeenkomsten om Capellenaren en bewoners van Kralingse Veer, ondernemers en werknemers goed te informeren.

 • Geslaagde 112-markt in Capelle

  (03-05-2019)

  De 112-markt trok vanmiddag veel publiek in Capelle aan den IJssel. Vooral jonge kinderen vermaakten zich uitstekend bij de verschillende voertuigen en de demonstraties van brandweer, politie, ambulancediensten en handhaving. Burgemeester Peter Oskam nam met zijn kinderen ook een kijkje.

 • Gezocht: 45 vrijwillige chauffeurs voor buurtbus

  (30-04-2019)

  We zoeken 45 vrijwillige chauffeurs die vanaf september dit jaar de buurtbus Capelle - Kralingseveer kunnen gaan rijden. De buurtbus, een grote wens van het gemeentebestuur, verbindt vanaf het najaar de Capelse wijken Middelwatering, Schollevaar, Schenkel, ’s-Gravenland, Capelle-West en de Rotterdamse wijk Kralingseveer met elkaar. Ook het IJsselland Ziekenhuis wordt opgenomen in de route.

 • Help mee! Bestrijd overlast van ganzen

  (26-03-2019)

  Nederland is een ideaal gebied voor ganzen om te overwinteren: veel water, zachte winters en mooi groen gras. Ook in Capelle overwinteren veel ganzen. Zowel de Boerengans, de Nijlgans en beschermde soorten zoals de Grauwe gans en de Brandgans.

 • Japanse Duizendknoop: een mooie, maar gevaarlijke plant

  (25-03-2019)

  De Japanse duizendknoop is een van de meest invasieve exoten (planten). Ook in Capelle rukt de plant op en daar merkt u de gevolgen van. Deze hardnekkige plant kan veel schade aan uw tuin en huis aanrichten en ook aan de openbare ruimte.

 • Volg ons op Sociale Media

  (16-08-2018)

  Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.