Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Aanleg drempels tussen de Slotlaan en Dorpsstraat

  (16-08-2019)

  Van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 13 september is de weg tussen de Slotlaan en Dorpsstraat in delen afgesloten voor verkeer.

 • Tunnel Capelsebrug gedeeltelijk open

  (15-08-2019)

  De fiets- en voetgangerstunnel bij Capelsebrug onder de Abram van Rijckevorselweg richting ’s-Gravenland is ruim een week eerder dan gepland weer opengesteld voor voetgangers. Het fietspad blijft nog gesloten omdat dit nog geasfalteerd moet worden. 

 • Werkzaamheden voet- en fietstunnel Capelsebrug

  (06-08-2019)

  *Update: De tunnel Capelsebrug is weer opengesteld voor voetgangers. De pendelbusjes rijden niet meer. Het fietspad is nog dicht, dit wordt nog geasfalteerd. Fietsers en bromfietsers mogen door de tunnel als ze afstappen en lopen. Einde van de volgende week verwachten we de tunnel helemaal open te stellen.

 • Capelle vervangt 518 risicobomen

  (31-07-2019)

  Vanaf september vervangt de gemeente 518 bomen die een risico vormen voor de omgeving. Het gaat om bomen in de hele stad. Voor alle bomen die verdwijnen komt een nieuwe boom in de plaats. De operatie start in september en duurt tot halverwege december.

 • Burg. Van Beresteijnlaan krijgt nieuw asfalt

  (29-07-2019)

  Vanaf maandag 12 augustus tot en met 23 augustus 2019 is de Burgemeester van Beresteijnlaan afgesloten tussen de ’s Gravenweg en Hermitage.

 • Extra maatregelen tegen overlast tunnelafsluiting Capelsebrug

  (23-07-2019)

  Om de overlast voor voetgangers en fietsers te beperken, neemt de gemeente aanvullende maatregelen. Het tunneltje bij Capelsebrug is afgesloten voor onderhoud. 

 • Bouw tijdelijke huisvesting de Bouwsteen kan beginnen

  (22-07-2019)

  Wethouder onderwijs Dick van Sluis en directeur van Speciaal Basisonderwijs De Bouwsteen Henk Beesems tekenden afgelopen week een overeenkomst voor de bouw van de tijdelijke huisvesting van de Capelse basisschool. De tijdelijke huisvesting wordt gebouwd op het schoolplein van de school dat naar verwachting begin volgend jaar in gebruik wordt genomen. 

 • Op vakantie? Deur op slot!

  (19-07-2019)

  Deze week begint de zomervakantie en ieder jaar blijkt weer dat inbrekers juist in de vakantieperiode hun slag slaan. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: vaak zijn de brievenbussen overvol, gordijnen continu gesloten en is er nooit een lampje aan.

 • Capelle en Krimpen maken zich sterk voor inwoners met dementie

  (18-07-2019)

  De gemeente Krimpen aan den IJssel en gemeente Capelle aan den IJssel hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de dementieketen. Ook verschillende organisaties voor zorg & welzijn hebben getekend. De nieuwe samenwerking draagt bij aan het bieden van passende ondersteuning en zorg voor Krimpenaren en Capellenaren met dementie en hun naasten.

 • Nieuwe work-outplek in het Schollebos

  (18-07-2019)

  Met een startschot opende Wethouder Harriët Westerdijk het nieuwe calisthenics- en freerunpark in het Schollebos.

 • Capelle vernieuwt subsidieregeling voor AED-netwerk

  (18-07-2019)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft de subsidieregeling AED’s vernieuwd. Via de regeling kunnen Capellenaren een bijdrage krijgen voor de aanschaf en beheer van een nieuwe of bestaande AED.

 • Jeugd Vakantiepaspoort 2019

  (12-07-2019)

  Ook dit jaar krijgen de leerlingen van alle basisscholen in Capelle het Jeugd Vakantiepaspoort van de gemeente.

 • Help mee! Bestrijd overlast van ganzen

  (26-03-2019)

  Nederland is een ideaal gebied voor ganzen om te overwinteren: veel water, zachte winters en mooi groen gras. Ook in Capelle overwinteren veel ganzen. Zowel de Boerengans, de Nijlgans en beschermde soorten zoals de Grauwe gans en de Brandgans.

 • Volg ons op Sociale Media

  (16-08-2018)

  Als gemeente zijn we steeds meer actief op sociale media. Leuke nieuwtjes over de stad en Capellenaren, welke activiteiten er te doen zijn, hoe u kunt meepraten over ontwikkelingen bij u in de buurt en praktische informatie zoals wegwerkzaamheden. Ook delen we voor u relevante informatie van andere organisaties in de stad.