Nieuwsberichten

Krijg het nieuws van de gemeente iedere week in uw mailbox. U kiest zelf over welke onderwerpen u nieuws wilt ontvangen.

Inschrijven voor nieuwsbrief

 • Paaskleurplaat

  (09-04-2020)

  Omdat we met Pasen allemaal thuis moeten blijven hebben we voor de kinderen een paaskleurplaat laten maken.

 • Capelle aan den IJssel krijgt definitief halte Waterbus

  (08-04-2020)

  De gemeente Capelle aan den IJssel is ‘ontzettend blij en tevreden’ dat de waterbus vanaf januari 2022 een halte in Capelle Rivium krijgt. Wethouder verkeer en vervoer Maarten Struijvenberg: “Uit onderzoek is gebleken dat er veel animo is bij bewoners en bedrijven op Rivium voor een halte op deze plek. Een aanmeerplek voor de waterbus betekent een enorme stimulans voor de bereikbaarheid van Rivium en Capelle aan den IJssel. Enorm belangrijk voor Rivum waar de komende jaren heel veel nieuwe woningen worden gebouwd voor zo’n 7.500 mensen.”

 • Capelse huiseigenaren krijgen 90 euro cadeau voor energiebesparing

  (07-04-2020)

  De gemeente gaat Capelse huiseigenaren helpen om te besparen op de energierekening. Met een korting van 90 euro kunnen producten zoals een waterbesparende douchekop, ledlamp(en), of radiatorfolie worden gekocht. Er kan ook worden gekozen voor een persoonlijk energie-advies aan huis in plaats van artikelen. De aanmelding gaat via de WoonWijzerWinkel.

 • Burgemeester Oskam: “Blijf ook dit weekend thuis”

  (03-04-2020)

  Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel sluit dit weekend 7 extra sport- en speelplekken in de stad waaronder het Calisthenics- en freerunpark in het Schollebos. Oskam: “Het wordt prachtig weer dit weekend en dan is de kans te groot dat mensen in groepjes groter dan drie op deze plekken samenkomen. Voor ieders gezondheid en veiligheid sluit ik daarom deze plekken. Met pijn in het hart, maar het is even niet anders.”

 • Enquête Schollebos massaal ingevuld

  (02-04-2020)

  De enquête van de gemeente Capelle aan den IJssel over het Schollebos is massaal ingevuld. De vragenlijst is door 1360 mensen beantwoord. Doel van de enquête is de mening van de inwoners te peilen over de toekomst van het stadsdeelpark.

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #3

  (01-04-2020)

  Derde gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor de medische zorg, het sluiten van horeca en van plekken waar jongeren samen komen, drukte bij het milieupark en hartverwarmende acties zoals de 'berenjacht'.

 • Gemeentehuis gesloten rond Pasen

  (31-03-2020)

  Maandag 13 april, tweede Paasdag is het gemeentehuis gesloten. U kunt op dinsdag 14 april tussen 9.00 en 12.00 uur terecht voor geboorte- en overlijdensaangifte en het afhalen van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Heeft u dringend een paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig dan maakt u een afspraak voor een aanvraag via 14010. Heeft u gezondheidsklachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts dan bent u tijdelijk niet welkom in het gemeentehuis.

 • Buurtgenoten steunen tijdens coronacrisis? Meld u aan!

  (31-03-2020)

  Capellenaren die vanwege de corona-uitbraak graag iets willen doen voor hun buurtgenoten, kunnen zich aanmelden via CapelleDoet. Door solidair te zijn met elkaar, komt er toch nog iets moois voort uit deze moeilijk tijd.

 • Noodverordening in regio Rijnmond van kracht

  (27-03-2020)

  Op 26 maart 2020 heeft Ahmed Aboutaleb, de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, de noodverordening afgekondigd. Zowel de politie als de handhavers van de gemeenten kunnen hiermee optreden als de regels om het coronavirus te bestrijden niet worden nageleefd. 

 • Gemeente Capelle sluit 14 speelplekken vanwege coronavirus

  (27-03-2020)

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan sluiten we per direct 14 speelplekken in de stad waar veel jongeren bij elkaar komen. Burgemeester Oskam gebruikt hiervoor de regionale noodverordening. Onder de gesloten speelplekken bevinden zich de voetbalkooien in Fascinatio, verschillende Johan Cruijff voetbalveldjes en de JOP’s (Jongeren Ontmoetings Plekken).

 • Adopteer een gezin voor 35 euro

  (26-03-2020)

  De Voedselbank in Capelle krijgt door de corona-uitbraak meer vraag naar hulp. De hulporganisatie heeft de afgelopen week 172 pakketten en 83 zogenaamde kindertasjes uitgedeeld.

 • Gemeente Capelle helpt ondernemers met pakket maatregelen

  (24-03-2020)

  De gemeente Capelle aan de IJssel heeft vandaag een pakket aan maatregelen genomen om ondernemers te helpen om door de coronacrisis heen te komen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat vandaag besloten. De maatregelen sluiten aan bij het landelijke beleid en gaan direct in en gelden voorlopig tot 1 juli 2020.

 • Beperkte openingstijden gemeentehuis Capelle

  (24-03-2020)

  Om de verspreiding van het coronavirus te beperken passen wij de openingstijden van het gemeentehuis aan. Vanaf vrijdag 27 maart zijn het gemeentehuis en de balies van Publiekszaken alleen nog op maandag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur geopend. 

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester #2

  (24-03-2020)

  Tweede gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capellenaren, het IJsselland ziekenhuis, ondernemers en de gemeenteraad.

 • Burgemeester Oskam: “Houd afstand en blijf thuis”

  (23-03-2020)

  Burgemeester Oskam roept Capellenaren op het coronavirus serieus te nemen. “Lieve mensen, luister goed naar de adviezen van de deskundigen. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, beperk je sociale contacten en blijf zoveel mogelijk thuis.”

 • Coronavirus: in gesprek met de burgemeester

  (19-03-2020)

  In gesprek met burgemeester Peter Oskam over het coronavirus en wat dit betekent voor Capelle aan den IJssel.

 • Brief van de burgemeester aan Capelse kinderen

  (18-03-2020)

  Beste kinderen uit Capelle,

  Zoals jullie gehoord hebben, heerst er in Nederland en in andere landen een virus. Door alle maatregelen rondom dit Coronavirus moesten jullie eerst heel vaak je handen wassen. Maar nu mogen jullie helemaal niet meer naar school. Dat lijkt niet zo erg, maar dat gaat toch snel vervelen. Want voetbal, hockey, dansles en alle andere leuke dingen zoals kinderfeestjes, gaan niet door.

 • Brief van de burgemeester aan Capellenaren

  (18-03-2020)

  Beste Capellenaren,

  Het zijn verwarrende, onzekere en ingrijpende tijden. Voor iedereen in Capelle. Het Coronavirus heeft hele grote gevolgen voor onze samenleving. Van jong tot oud. Voor de winkelier, voor de scholieren en leraren, voor de mensen die werken in zorg, teveel om iedereen op te noemen. Ik heb diep respect en grote waardering voor iedereen die er keihard aan werkt dat we door deze moeilijke tijd heen komen.

 • Noodverordening COVID-19 VRR door Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

  (17-03-2020)

  De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdag 17 maart 2020 de Noodverordening COMVID-19 VRR afgekondigd.

 • Nieuwe aanpak voor leerrecht in Capelle aan den IJssel

  (16-03-2020)

  In de gemeente Capelle aan den IJssel is een nieuwe aanpak ontwikkeld om onderwijs en kansen te bieden aan kinderen die geen onderwijs kunnen volgen op een school. Het gaat om kinderen die geen leerplicht hebben door een lichamelijke of psychische reden en maatwerk nodig hebben om onderwijs te krijgen. Uitgangspunt bij de nieuwe aanpak is dat ieder kind recht heeft op onderwijs en dat er voor deze kinderen een juiste mix is tussen zorg en onderwijs.

 • Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw Mary Knop

  (16-03-2020)

  Mevrouw Mary Knop uit Capelle aan den IJssel is zondag 15 maart 2020 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter Oskam reikte de Koninklijke Onderscheiding aan haar uit vanwege de enorme inzet van 45 jaar voor de Hockeyclub Rotterdam. 

 • Update maatregelen coronavirus in Capelle

  (16-03-2020)

  De landelijke aanpak om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan vraagt veel van de samenleving en ook Capellenaren. Wij werken samen met partners in de stad hard om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gemeentehuis, de afdeling Publiekszaken en de afdeling Sociale Zaken blijven open. We proberen zoveel mogelijk afspraken telefonisch en digitaal te laten doorgaan en verzoeken Capellenaren, afspraken die niet dringend zijn, te verzetten. We roepen iedereen op om gemeentelijke producten zoveel mogelijk digitaal aan te vragen via de website.

 • Tijdelijke afwezigheid wethouder Ans Hartnagel

  (12-03-2020)

  Wethouder Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) is momenteel afwezig op het gemeentehuis vanwege gezondheidsklachten. Hoewel de wethouder gelukkig goed herstelt is de verwachting dat zij nog enige weken afwezig zal zijn. Het exacte moment dat zij haar werkzaamheden hervat is nog onbekend.

 • Ongerust? Vraag telefonisch advies

  (05-03-2020)

  Zijn de gordijnen van de overbuurman steeds dicht? Loopt die oude mevrouw van driehoog soms in pyjama op straat? Heeft een kennis, een patiënt of cliënt het over zelfmoord? Bij zorgen over een mede-Capellenaar is bellen met Welzijn Capelle een goed idee. Voor advies, tips en informatie. Want Capellenaren zorgen voor elkaar!

 • Coronavirus - update

  (03-03-2020)

  Nu het Coronavirus ook onze regio heeft bereikt nemen we binnen de gemeente Capelle aan den IJssel enkele voorzorgsmaatregelen.

 • Nieuw ooievaarsnest in Capelle aan den IJssel

  (03-03-2020)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft vandaag een nieuw ooievaarsnest in Capelle geplaatst. De broedplaats voor de ooievaars is neergezet aan de ’s-Gravenweg tegenover de nummers 311-313.

 • 75 jaar vrijheid met 75 Capelse interviews

  (20-02-2020)

  Vandaag is het precies 75 dagen voor de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland en dus ook in Capelle. In aanloop naar deze bijzondere 5 mei plaatsen we iedere dag een interview met een Capellenaar over de betekenis van Vrijheid op onze Facebookpagina. Verhalen van mensen die een oorlog hebben meegemaakt of wiens familieleden de oorlog hebben meegemaakt. Verhalen van jong en oud over hoe zij vrijheid beleven en wat vrijheid voor hen betekent.

 • Bomen over de toekomst van het Schollebos

  (20-02-2020)

  Het Schollebos is een prachtig stuk natuur en wordt door veel inwoners gebruikt. Het stadsdeelpark is nu ruim 40 jaar oud en in een nieuwe fase terecht gekomen. Daarbij is de vraag hoe gaan we verder met het gebruik, behoud en onderhoud van het Schollebos.

 • Bewoners en gemeente eens over vragen Allsafe-onderzoek

  (19-12-2019)

  Wijkbewoners van Fascinatio en de gemeente Capelle aan den IJssel zijn het met elkaar eens over het vervolgtraject van het ‘Allsafe-onderzoek’. De onderzoeksopdracht en -vragen zijn klaar en de gemeente en de groep wijkbewoners gaan nu samen een onderzoeksbureau selecteren via een ‘meervoudige onderhandse aanbesteding’.