RSS

PERSBERICHT - Sluiting woningen op grond voor opiumwet

Op donderdag 13 juli zijn op last van de gemeente twee woningen in Capelle aan de IJssel gesloten. De sluiting van beide woningen is op grond van de Opiumwet. Het sluiten van de woningen past in de aanpak van het Capels Interventie Team waarin harder wordt opgetreden tegen criminaliteit.

De burgemeester is bevoegd een woning voor de duur van 3 maanden te sluiten. Van deze bevoegdheid kan de gemeente gebruikmaken als er bijvoorbeeld in een woning een hennepkwekerij wordt aangetroffen of wanneer er sprake is van aanwezigheid van of handel in verdovende middelen. Een hennepkwekerij kan brandgevaar voor bewoners en omwonenden opleveren. Een ander voorbeeld is de aanwezigheid van harddrugs. Dit kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden wegens overlast en de aanzuigende werking van criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid

De gemeente heeft samen met 15 partners, waaronder politie, Openbaar Ministerie en Stedin, het Capel Interventie Team (CIT) opgericht. Dit team pakt criminaliteit in onze gemeente hard aan. Het gaat hierbij om drugsoverlast, mensenhandel, malafide bedrijven, criminele personen en ‘outlaw motor gangs.’ Het sluiten van de woningen past in deze aanpak.

Bewoners zijn de ogen en oren van de wijk. Zij kunnen (vermeende) criminaliteit melden bij de politie, de gemeente of bij ‘Meld Misdaad Anoniem’. 

Naar boven