RSS

PERSBERICHT - Koninklijke onderscheidingen

Dit item is verlopen op 20-06-2017.

Burgemeester Peter Oskam heeft donderdag 20 april namens Koning Willem-Alexander twee Koninklijke Onderscheidingen uit gereikt in de Elimkerk aan de Merellaan in Capelle aan den IJssel.

De heer L. de Leeuw

De heer L. de Leeuw (68)  wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele vrijwillige verdiensten op kerkelijk gebied. Hij is nauw betrokken op tal van gebieden bij de Gereformeerde Gemeente Capelle aan den IJssel-West als ouderling. Als voorzitter van de Evangelisatiecommissie zet hij zich in voor de wijk Rotterdam-Charlois, o.a. met de winkel “In de Gouwstraat” dat tevens als Inloop- en Bijbelhuis fungeert voor mensen die in moeilijke financiële omstandigheden verkeren.  

De heer H.T. Groenendijk

De heer H.T. Groenendijk (61) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vele vrijwillige verdiensten op kerkelijk, onderwijs- en maatschappelijk gebied. De heer H.T. Groenendijk zet zich onder andere in voor de Stichting Woord en Daad Comité Rotterdam (armoedebestrijding in de Derde Wereld) en een scala aan activiteiten voor de SGP. Daarnaast is hij voorzitter van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente Capelle aan den IJssel, coördinator afstuderen bij de Hogeschool Rotterdam, bestuurder van de Raad van Toezicht van het Wartburg College Rotterdam, het Van Lodenstein College en het Hoornbeeck College.

Naar boven