RSS

PERSBERICHT - Capelle krijgt Liefdeslaantje

Dit item is verlopen op 14-03-2017.

Wethouder Ans Hartnagel onthulde vandaag een maquette die laat zien hoe het Oude Laantje er volgend jaar uitziet. Dit laantje nabij de kruising ’s-Gravenweg/Schenkelse Dreef wordt in ere hersteld en omgedoopt tot Liefdeslaantje. De bestrating bestaat straks uit liefdestegels, met persoonlijke boodschappen van Capellenaren.

“Niet voor niets herstellen we dit laantje in ere”, zegt wethouder Hartnagel. “Er is op dit laantje liefdesgeschiedenis geschreven. Heel vroeger was het een plek waar geliefden afspraken. Later werden dienstplichtige soldaten vanaf die plek door hun meisjes uitgezwaaid. Er doen zelfs verhalen de ronde dat Capellenaren elkaar op het laantje ten huwelijk hebben gevraagd.”

Liefdestegels

Het Oude Laantje moet een plek worden waar nieuwe geschiedenis wordt geschreven en nieuwe Capelse liefdes ontluiken. Dat is straks te zien aan de bijzondere bestrating met Capelse liefdestegels. Bij de onthulling van de maquette was ook Kayleigh Mayers van de Capelse Jeugdraad aanwezig. Zij nam het eerste liefdessteentje in ontvangst, met daarop de campagneslogan ‘I Love Capelle’ van de jeugdraad.

Tegel kopen

Iedereen kan een tegel kopen en er een liefdesboodschap op laten zetten. Capelse echtparen die hun 60-jarig huwelijk vieren, krijgen van de gemeente een naamtegel cadeau. “Dit jaar verzamelen we de tegels en als het volgend jaar Valentijnsdag is, gaan we het Liefdeslaantje echt bewandelen”, aldus wethouder Hartnagel.
Neem voor meer informatie over het kopen van een tegel contact op via liefdeslaantje@capelleaandenijssel.nl. De maquette staat vandaag en morgen in de hal van het gemeentehuis. Daarna verhuist de maquette naar de Huiskamer in de bibliotheek aan het Stadsplein.

Noot voor de redactie

De foto van Frank de Roo is vrij van rechten te gebruiken. Op de foto: wethouder Ans Hartnagel en jeugdraadslid Kayleigh Mayers onthullen de maquette van het Liefdeslaantje. Met vragen kunt u contact opnemen met Jeroen van Eijndhoven, woordvoerder van de gemeente Capelle aan den IJssel. Telefoon: 06 11 86 99 33 / email: j.w.van.eijndhoven@capelleaandenijssel.nl

Naar boven