RSS

Nieuws

Nieuwsberichten en persberichten van de gemeente. U kunt wekelijks een nieuwsoverzicht toegestuurd krijgen. Kijk hiervoor op de pagina e-mailnieuwsbrief.

Oudere berichten vindt u in het Archief.

 • Inloopavond windenergie 4 april

  (22-03-2017)

  De provincie Zuid-Holland heeft 23 locaties in de regio Rotterdam aangewezen als geschikte locatie voor windenergie. Twee locaties liggen tegenover Rivium aan de rand van Capelle aan den IJssel en één locatie in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. U bent op 4 april van harte welkom op de informatieavond van de provincie Zuid-Holland. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis van 19.00 tot 21.00 uur. Het is een inloopavond, dus u bent de hele avond welkom.

 • Vergadering WMO Adviesraad

  (22-03-2017)

  De Wmo-adviesraad vergadert op 28 maart 2017 om 19.00 uur Sportief Capelle, Hollandsch Diep 63 (bij de Terp).

 • Vergadering Wmo-Adviesraad

  (22-03-2017)

  De Wmo-adviesraad vergadert op 28 maart 2017 om 19.00 uur Sportief Capelle, Hollandsch Diep 63 (bij de Terp).

 • Terugblik Tweede Kamerverkiezingen 2017

  (22-03-2017)

  Op woensdag 15 maart 2017 mochten alle stemgerechtigden Capellenaren hun stem uitbrengen voor de leden van de Tweede Kamer. Afgelopen dinsdag heeft de Kiesraad de officiële landelijke uitslag bekend gemaakt. Wilt u weten hoe Capelle gestemd heeft kijkt u dan bij de verkiezingsuitslagen.

 • PERSBERICHT - ‘Onze Vreedzame Wijk’ van start in Schenkel

  (21-03-2017)

  Vorige week hebben medewerkers van IJsselkids, Speelwijs, Hartig, Huis van de Wijk de Wel en stichting Welzijn Capelle succesvol de training Onze Vreedzame Wijk afgerond. In de Vreedzame Wijk besluiten zoveel mogelijk ‘opvoeders’ dat ze zich met elkaar verantwoordelijk voelen voor wat we kinderen willen leren en mee willen geven.

 • Parkshuttle tijdelijk buiten dienst

  (20-03-2017)

  Start werkzaamheden knooppunt innovatief vervoer Rivium

  Met ingang van 20 maart a.s. wordt zichtbaar een start gemaakt met de ambitie om van Rivium Businesspark een knooppunt van innovatief vervoer te maken. Vanaf deze datum vinden er gedurende zes tot acht weken werkzaamheden plaats aan de baan van de Parkshuttle. De Parkshuttle kan daarom in deze periode niet rijden. Er worden pendelbussen ingezet als vervangend vervoer vanaf metrostation Capelsebrug naar het bedrijventerrein Rivium.

 • Herplaatsen muskuseenden omgeving Keerkring e.o. afgelast

  (15-03-2017)

  Vrijdag 10 maart jl. zouden de mannelijke muskuseenden in de omgeving van de Keerkring op een diervriendelijke wijze worden gevangen en naar Akka’s Ganzenparadijs in Dalen (Drenthe) worden overgebracht. Recentelijk is een aantal muskuseenden overleden, waardoor de populatie op een voor ons beheersbaar niveau is gekomen. Daarom is besloten de eenden niet te vangen en met de betrokken bewoners afspraken te maken over actief nestbeheer.

 • Uitslag Tweede Kamerverkiezing 2017

  (15-03-2017)

  Op 15 maart 2017 kon u bij één van de 32 stembureaus in Capelle aan den IJssel gebruik maken van uw stemrecht. Veel Capellenaren hebben dit ook gedaan. Met het gebruiken van uw democratisch recht  heeft u invloed uitgeoefend op het landelijke beleid en de beslissingen van de regering voor de komende vier jaar.

 • PERSBERICHT - Tientallen nieuwe buurtpreventieapps in Capelle

  (14-03-2017)

  In 2016 zijn er zesendertig nieuwe buurtpreventieapps bijgekomen in de gemeente Capelle aan den IJssel. En ook in 2017 hebben de eerste groepen zich al aangemeld. Dit past perfect bij het nieuwe uitvoeringsplan sociale veiligheid 2017-2018. Hierin staat hoe de gemeente de komende jaren samen met Capellenaren criminaliteit wil voorkomen en overlast terug wil dringen.

 • PERSBERICHT - Verbouwing De Scholver gestart

  (13-03-2017)

  De verbouwing van winkelcentrum De Scholver is gestart. Wethouder Eric Faassen bezocht vandaag het winkelcentrum om de werkzaamheden te bekijken. Op dit moment wordt de garage opgeknapt en de Albert Heijn vernieuwd en vergroot. De nieuwe eigenaar van het winkelcentrum, Maarten de Mooy van Orange Capital Partners, vertelde de wethouder over de ambitieuze plannen. 

  “Als gemeente investeren we de komende tijd flink in de omgeving van De Scholver. En nu pakt de eigenaar het winkelcentrum ook helemaal aan. Samen zorgen we voor een enorme kwaliteitsimpuls. Daar krijgen ondernemers energie van, en ik ook!”, zegt wethouder Faassen.

  Werkzaamheden

  Na de zomervakantie is de rest van het winkelcentrum aan de beurt. Zo krijgen beide entrees een facelift. Aan de Stationszijde van het winkelcentrum verdwijnen de overkapping en de hellingbaan, om plaats te maken voor een trap en een lift. En komen er nieuwe functies bij, zoals een fietsenmaker. Ook aan de Pier Panderpleinzijde verdwijnen de overkapping en hellingbaan, hier krijgt de gevel een moderne uitstraling. Daarnaast wordt door de gemeente het Pier Panderplein opnieuw ingericht. En is aan het plein horeca gepland.

 • PERSBERICHT - Capelle stuurt handelsmissie naar China

  (10-03-2017)

  In de eerste week van april reist een handelsdelegatie uit Capelle aan den IJssel naar China. Op het programma staat een werkbezoek aan het Sino Dutch Businesspark in de stad Jiashan. Doel van de handelsmissie is om de samenwerking tussen Capelse en Chinese bedrijven te bevorderen en om het Rivium te promoten.

 • PERSBERICHT - College verontwaardigd over brief schoolbestuur BLICK

  (09-03-2017)

  “Wij laten de kinderen van De Catamaran niet in de steek”

  Het Capelse college reageert met verbijstering en verontwaardiging op brieven die openbaar schoolbestuur ‘BLICK op onderwijs’ vandaag heeft verspreid. In deze brieven stelt het schoolbestuur dat de locatie Hermitage van OBS De Catamaran per 1 augustus 2017 de deuren sluit. Volgens de gemeente handelt het schoolbestuur hiermee onzorgvuldig, met onnodige onrust onder de ouders tot gevolg.

 • PERSBERICHT - Geen behoefte aan speelautomatenhal

  (23-02-2017)

  In Capelle aan den IJssel is geen behoefte aan een speelautomatenhal. Dat blijkt uit een onderzoek onder meer dan 700 Capellenaren. Het college nam zich in 2016 voor om de komst van een speelautomatenhal mogelijk te maken, op voorwaarde dat eerst de mening van Capellenaren zou worden gepolst. Nu blijkt dat er geen behoefte aan is aan zo’n hal, houdt het college de deur gesloten.

 • PERSBERICHT - Koffie-estafette langs Capelse vrijwilligersorganisaties

  (21-02-2017)

  Met een bezoek aan de Capelse afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) heeft wethouder Josien van Cappelle een koffie-estafette afgetrapt langs vrijwilligersorganisaties. Onder het genot van koffie, thee en koek ging de wethouder uitgebreid in gesprek met de vrijwilligers van de NPV.

 • PERSBERICHT - College bepaalt koers voor aanpak armoede en schulden

  (20-02-2017)

  Financiële problemen voorkomen, betere samenwerking tussen hulpverleners, betere ondersteuning bij schulden en Capellenaren goed informeren over financiële regelingen. Op deze manier wil het Capelse college de komende jaren armoede en schulden aanpakken. Dat staat in het nieuwe beleidskader ‘Goed met Geld’, dat het college deze week heeft vastgesteld.

 • Vergadering Wmo-adviesraad

  (15-02-2017)

  De Wmo-adviesraad vergadert op 21 februari 2017 om 19.00 uur in Buurtcentrum De Wel, Bongerd 2A.

Archief Naar boven