RSS

Nieuws

Nieuwsberichten en persberichten van de gemeente. U kunt wekelijks een nieuwsoverzicht toegestuurd krijgen. Kijk hiervoor op de pagina e-mailnieuwsbrief.

Oudere berichten vindt u in het Archief.

 • Gemeentehuis gesloten

  (24-05-2017)

  In verband met de feestdagen zijn het gemeentehuis, het Werkplein en het afvalbrengstation de komende tijd een aantal dagen gesloten. Ook de Handhavingshulplijn is niet altijd bereikbaar.

 • Bekendmakingen 24 mei 2017

  (24-05-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, omgevingsvergunning reguliere procedure, omgevingsvergunning, kennisgeving ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofdweg 80, Capelle XS’, evenementenvergunning, in gebruik name gemeentegrond, proef standplaatsvergunning, verklaring van geen bezwaar, evenementenvergunning, in gebruik name gemeentegrond, proef standplaatsvergunning, gebruik openbare weg, exploitatievergunning, ontwerp drank- en horecavergunning,  kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg, collecterooster verleend, dan wel in procedure zijn.

 • PERSBERICHT - Resultaten Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016

  (24-05-2017)

  De GGD heeft in mei de resultaten van de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016 gepubliceerd. Met de resultaten van het onderzoek, waaraan bijna 900 Capellenaren meededen, kan Capelle samen met de GGD heel gericht beleidsplannen ontwikkelen om de gezondheid en het welzijn van onze inwoners verder te verbeteren.

 • PERSBERICHT - Voorjaarsnota 2017: investeren in Capelle en de Capellenaren

  (24-05-2017)

  Het college kiest er ook het laatste jaar van de huidige coalitieperiode voor om te blijven investeren in Capelle en de Capellenaren. Dat staat in de Voorjaarsnota 2017, die het Capelse college vandaag heeft voorgelegd aan de gemeenteraad. 

 • PERSBERICHT - Dag van het Park 2017: Waan je in de Middeleeuwen

  (23-05-2017)

  Het Schollebos is dit jaar wederom twee dagen lang het strijdtoneel van Middeleeuwse ridders en hun jonkvrouwen. Het is de elfde keer dat Capelle de Dag van het Park viert. Bezoeker zijn welkom op zaterdag 27 mei van 16:00 tot 22:00 uur en zondag 28 mei van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis

 • PERSBERICHT - Belastingcheck levert minima 185.000 euro op

  (23-05-2017)

  Ongeveer 300 Capellenaren hebben in 2016 gebruik gemaakt van een belastingcheck door Cazis. Voor hen hebben de adviseurs van Cazis voor ruim 185.000 euro aan (onbenutte) toeslagen en aftrekposten inkomstenbelasting alsnog aangevraagd.

 • PERSBERICHT - Jaarrekening 2016: “Capelle versterkt financiële positie!”

  (19-05-2017)

  De gemeente Capelle aan den IJssel heeft in 2016 haar financiële positie verder versterkt. Met een positief resultaat van 14,5 miljoen euro kan er ook de komende jaren verder geïnvesteerd worden in de gemeente en kunnen uitdagingen het hoofd worden geboden. Dat staat in de Jaarrekening en het Jaarverslag 2016, die het college vandaag heeft voorgelegd aan de gemeenteraad. 

 • Gemeentehuis gesloten

  (17-05-2017)
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  (17-05-2017)

  Veel bedrijven, verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties leunen op de inzet van vrijwilligers en bevlogen werknemers. Zij verdienen erkenning. Daarom kunt u deze mensen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. 

 • Capelle werkt aan....

  (17-05-2017)
 • Eerste stappen verbouwing Scholver gereed

  (17-05-2017)

  Nu de parkeergarage is opgeknapt en de Albert Heijn vernieuwd en vergroot is, zijn de eerste stappen gezet naar hernieuwd winkelcentrum De Scholver. Vervolgstappen zijn het moderniseren van de passage in het winkelcentrum, de facelift van de entree aan het Pier Panderplein en de entree aan de stationszijde.

  Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de herinrichting van het Pier Panderplein. Dit gebeurt in nauw overleg met eigenaar Orange Capital Partners (OCP). Naar verwachting worden in het derde kwartaal van dit jaar de overkapping en de hellingbaan gesloopt. Begin volgend jaar starten de werkzaamheden aan het plein. Als alles volgens plan verloopt zijn medio 2018 zowel het plein als het winkelcentrum gereed. “Straks kan het winkelend publiek terecht in een mooi, vernieuwd winkelcentrum. Ik ben blij met alle investeringen”, zegt Wethouder Eric Faassen. Uiteraard blijft ook tijdens de verbouwing het winkelcentrum toegankelijk en bereikbaar.

 • Programma Dag van het Park 2017

  (16-05-2017)
 • PERSFOTO - Tweeduizendste bezoeker voor Repair Café Capelle

  (12-05-2017)

  Gisteren verwelkomde het Repair Café Capelle in Buurtcentrum De Fluiter haar tweeduizendste bezoeker. Samen met enkele vrijwilligers verraste wethouder Josien van Cappelle (duurzaamheid) de nietsvermoedende jongen die samen met zijn moeder naar binnen liep. Wethouder Van Cappelle: “Vorig jaar had ik al de eer om de duizendste bezoeker van het Repair Café te ontvangen. Het is dan ook fantastisch om te zien dat het aantal bezoekers in zo’n korte tijd is toegenomen. Dankzij de vrijwilligers hier krijgen kapotte apparaten een tweede leven. Een mooi initiatief waarmee we samen Capelle duurzamer maken.” Bij het Repair Café kunnen Capellenaren terecht om kapotte apparaten te laten repareren tegen een vrijwillige bijdrage.

 • Werk aan de Kanaalweg

  (03-05-2017)

  In de periode van 11 mei tot 9 juni repareren we op diverse plaatsen het wegdek van de Kanaalweg. Het asfalt en verschillende putranden zijn beschadigd. Omdat de Kanaalweg een belangrijke verkeersader is worden de werkzaamheden in de avond/nacht (21.00 uur – 06.00 uur) uitgevoerd.

 • Bevrijdingsconcert Pauluskerk

  (03-05-2017)

  Op vrijdag 5 mei vieren we ook in Capelle onze vrijheid, en de gemeente nodigt u hierbij van harte uit om die met ons mee te vieren. Op die dag organiseren we samen met de Pauluskerk en het Capelse orkest Musical Souvenir het jaarlijkse bevrijdingsconcert. Het orkest, dat onder leiding staat van Jim Roodnat en vooral film- en musicalmuziek speelt, zal vanaf 20.00 uur een optreden verzorgen met als thema ‘Muzikale helden’.

 • Spreekuur ombudsman Capelle aan den IJssel vanaf 4 mei in Capsloc

  (01-05-2017)

  Het tweewekelijkse inloopspreekuur van de gemeentelijke (kinder)ombudsman wordt met ingang van donderdag 4 mei 2017 gehouden in het gebouw van Capsloc aan de Pelikaanweg 3.

 • Sloopwerkzaamheden in winkelcentrum de Koperwiek van start

  (01-05-2017)

  Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel, is deze maand gestart met de sloop van het middengebied van het winkelcentrum. Half mei wordt gestart met de nieuwbouw. De realisatie van deze fase bestaat uit de nieuwbouw van ongeveer 3.500 m2 en revitalisering van 6.500 m2. Daarnaast wordt een 2 laagse parkeergarage ontwikkeld met 280 parkeerplaatsen en een centraal overdekt verblijfsplein met horeca. Het eerste gedeelte van deze fase is in november 2016 gerealiseerd met de opening van de Action op de verdieping van het middengebied.

 • PERSBERICHT - Koninklijke onderscheidingen

  (21-04-2017)

  Burgemeester Peter Oskam heeft donderdag 20 april namens Koning Willem-Alexander twee Koninklijke Onderscheidingen uit gereikt in de Elimkerk aan de Merellaan in Capelle aan den IJssel.

 • PERSBERICHT - Hans Roskam nieuwe directeur Stichting Welzijn Capelle

  (20-04-2017)

  Hans Roskam start 1 mei als nieuwe algemeen directeur van Stichting Welzijn Capelle. “De stichting heeft in korte tijd al veel bereikt. Ik kijk ernaar uit om hier onderdeel van uit te maken en samen met mijn nieuwe collega’s het welzijnswerk voor de Capellenaren nóg beter te organiseren”, aldus Roskam.

 • Bestrijding Eikenprocessierups

  (18-04-2017)

  De eikenprocessierups  vormt de laatste jaren een terugkerend probleem in Capelle aan den IJssel. Van april tot juli gaat de eikenprocessierups op eikenbomen in processieachtige colonnes op zoek naar nieuwe bladeren, vandaar de naam eikenprocessierups.

 • PERSBERICHT - Een Bedrijven Investeringszone in Capelle West

  (13-04-2017)

  De ondernemers op het bedrijventerrein Capelle West (binnendijks) hebben vóór het instellen van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) gestemd. Een BIZ is een wettelijk instrument waarmee de ondernemers gezamenlijk investeren in de buitenruimte. Alle investeringen worden evenredig verdeeld over alle ondernemers.

 • Vergadering WMO Adviesraad

  (12-04-2017)

  De Wmo-adviesraad vergadert op 18 april om 19.00 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

  Meer informatie vindt u op www.capelleaandenijssel.nl.

 • PERSBERICHT - Laatste zonnepaneel op dak winkelcentrum de Koperwiek

  (11-04-2017)

  Wethouder Josien van Cappelle (Duurzaamheid) legde vrijdag het laatste zonnepaneel op het dak van winkelcentrum De Koperwiek. Het winkelcentrum gebruikt daarmee zonne-energie voor een deel van de energiebehoefte en zet hiermee een belangrijke stap in het verduurzamen van De Koperwiek.

 • Oproep aan ouders van locatie Hermitage van De Catamaran

  (06-04-2017)

  De gemeente Capelle wil graag in gesprek met de ouders van de leerlingen van locatie Hermitage van basisschool De Catamaran. Helaas hebben wij niet alle mailadressen/contactgegevens. We willen de komende tijd van de Hermitage een toekomstbestendige wijkschool maken. Dit willen we samen met de ouders en partners in het (onderwijs)veld. Wilt u ook meedenken, meepraten en meedoen? Mail dan uw gegevens naar communicatie@capelleaandenijssel.nl.

 • PERSBERICHT - Toekomst Hermitage aan rechter

  (06-04-2017)

  “In Capelle houden we ons aan de wet”

  Om er zeker van te zijn dat de locatie Hermitage van openbare basisschool De Catamaran ook volgend schooljaar open blijft, start het Capelse college een gerechtelijke procedure. “We gingen er vanuit dat we de ouders vandaag goed nieuws zouden brengen. Dat is helaas niet gelukt. Om sluiting per augustus te voorkomen, rest ons helaas niets anders dan de stap naar de rechter”, aldus wethouder Josien van Cappelle.

 • Vergadering Commissie bezwaarschriften

  (05-04-2017)

  De commissie bezwaarschriften vergadert op dinsdag 11 april 2017, in het gemeentehuis

 • Zonnepanelenactie!

  (05-04-2017)

  Samen met het Energie Collectief Capelle organiseert de gemeente op woensdag 12 april om 19.30 uur een informatieavond over de collectieve inkoop van zonnepanelen.

 • PERSBERICHT - College blij met steun gemeenteraad over sluiting Hermitage

  (29-03-2017)

  “Blick moet zich aan de wet houden”

  Het Capelse college is blij dat de gemeenteraad zich gisteravond uitsprak tegen sluiting van de locatie Hermitage van openbare basisschool de Catamaran per 1 augustus van dit jaar. De gemeenteraad sprak haar afkeuring uit over de handelswijze van Blick en stelde dat de wet moet worden gevolgd. Dit zou betekenen dat de deuren van de Hermitage niet voor augustus 2018 kunnen sluiten.

 • PERSBERICHT - Gemeenten werken samen aan toekomst Promen

  (29-03-2017)

  De gemeente Capelle aan den IJssel wil samen met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas verder met de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening bij Promen. Daarnaast wil Capelle samen met de overige gemeenten aan Promen vragen om vraaggerichte dienstverlening te organiseren voor de Participatiewet, waaronder beschut werk. De komende tijd gaan de gemeenten in overleg met Promen om dit verder uit te werken.

Archief Naar boven