Huisstijl en uitingen

In Capelle komt u meerdere uitingen van de gemeente tegen. Veel van deze dingen, zoals het logo en de gemeentevlag, vallen onder de gemeentelijke huisstijl. Deze huisstijl mag alleen door de gemeente Capelle aan den IJssel worden gebruikt.

Logo Capelle

Logo gemeente Capelle aan den IJssel

In het logo van Capelle ziet u de twee welbekende vissen terug. Ze vormen samen een hart en de letter C. De kleur blauw is symbolisch voor het water van de Hollandsche IJssel.

Gemeentevlag

De gemeentevlag van Capelle aan den IJssel

De Capelse gemeentevlag is samengesteld uit het gemeentewapen en het huidige logo. Op verschillende plaatsen en bij feestelijke gelegenheden ziet u de Capelse vlag vaak wapperen. De twee vissen vormen samen de C van Capelle, het blauwe staat voor het water van de IJssel. De vlag dateert uit 1980.

Capelse gemeentewapen

het gemeentewapen van Capelle aan den IJssel

Het gemeentewapen van Capelle aan den IJssel dateert van 1816. De twee vissen zijn Bermen, familie van de karper. Bermen kwamen vroeger voor in de Hollandsche IJssel. Dat er vissen in het wapen staan, komt waarschijnlijk doordat Capelle aan den IJssel vroeger een vissersplaats was. De ondergrond van het wapen is officieel zilverkleurig, met zwarte vissen.

Het Capelse lied 'Stad aan de rivier'

Beluister Stad aan de rivier op YouTube. 'Stad aan de rivier' is op verzoek van de gemeente gecomponeerd door Peter Groenendijk, ook bekend van de hit 'Ik heb je lief' van Paul de Leeuw. Peter is een echte Capellenaar die onze stad goed kent. Aniek van Heck heeft Stad aan de rivier ingezongen.

Naar boven