RSS

Afvalbrengstation geopend

Dit item is verlopen op 05-05-2012.
Opening afvalbrengstation

Op donderdag 29 maart hebben wethouder Joost Eerdmans van Wonen, Verkeer en Beheer en algemeen directeur Gerrit Kruijt het nieuwe afvalbrengstation officieel geopend.

Gerrit Kruijt overhandigde daarbij symbolisch een afvalpas XL aan Joost Eerdmans. Zo gaven ze het startsein voor het gebruik van de nieuwe afvalpas, die sinds maandag 2 april verplicht is bij het bezoeken van het afvalbrengstation. Al ruim twee jaar is het grootste deel van ons nieuwe afvalbrengstation in gebruik. Maar pas na de opening van de nieuwe gemeentewerf konden we de tijdelijke werf slopen en op die plek het afvalbrengstation afbouwen. Nu zijn ook het onderkomen voor de medewerkers, de opslag voor klein gevaarlijk afval en het toegangssysteem gereed.

Afvalpas

In maart heeft de gemeente aan alle inwoners van Capelle aan den IJssel een afvalpas gestuurd. Deze is vanaf 2 april nodig om afval bij het afvalbrengstation in te leveren. Bij de ingang wordt de pas gescand en kunnen de bezoekers aangeven welk afval ze komen brengen. De bezoeker krijgt dan een lijstje waarop per afvalsoort staat in welke container het moet. Daarna wordt de auto gewogen. Na het wegbrengen van het afval wordt de auto weer gewogen. Zo krijgt de gemeente inzicht in de hoeveelheid en soorten afval die door de inwoners gebracht wordt. De informatie wordt gebruikt om het afvalbeleid verder te verbeteren.

Geen afvalpas ontvangen?

Wanneer u de pas niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden. Dat doet u met het digitale formulier Affvalpas aanvragen. We sturen u dan binnen twee weken een nieuwe past toe. De oorspronkelijk gestuurde pas wordt dan geblokkeerd. U kunt voor meer informatie ook bellen met het informatiecentrum (010) 2848484 of 14 010.

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation vindt u aan de Groenedijk 12. Het is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over alles wat u kunt wegbrengen naar het afvalbrengstation vindt u in de Capelse Afvalwijzer 2012 die in januari huis-aan-huis verspreid is. U kunt de Capelse afvalwijzer ook downloaden onderaan de pagina Afval en Huisvuilinzameling.
 

Naar boven