Winkelcentra in Capelle

De gemeente Capelle heeft dertien winkelcentra, verdeeld over verschillende wijken. We hebben als doel een compleet voorzieningenniveau te realiseren voor consumenten, waarbij het voor de ondernemer mogelijk is om een rendabele bedrijfsvoering te houden. Capelle wil daarbij de huidige winkelhiërarchie van hoofdwinkelcentrum, wijkwinkelcentra, buurtwinkelcentra en buurtsteunpunten behouden.

Meer weten over de Capelse winkelcentra? Lees de Detailhandelsvisie of neem contact op met een van de accountmanagers.

Strategische visie winkelcentra

De strategische visie van de gemeente, genaamd Capelle 2020, is leidraad voor de ontwikkelingen van de winkelcentra voor de komende jaren. De hoofdambitie is het creëren van een aantrekkelijke stad met een eigen identiteit en positie in de regio. Eén van de doelen uit de visie is het streven naar een stadshart met sfeer en voorzieningen. Daarom heeft Capelle, samen met de eigenaren van het winkelcentrum, ingrijpende plannen voor winkelcentrum De Koperwiek.

Waar kan ik winkelen in Capelle?

Winkelen in Capelle kan in de volgende centra:

De Koperwiek

De Koperwiek maakt deel uit van het Capelse stadscentrum. Het winkelcentrum heeft met ongeveer 100 winkels een ruim aanbod en daarmee een verzorgingsfunctie voor heel Capelle. Een derde van de verkoopvloeroppervlak bestaat uit de dagelijkse sector, de overige twee derde uit de niet-dagelijkse sector. Ongeveer tien jaar geleden is De Koperwiek uitgebreid met de Centrumpassage.

Rondom het winkelcentrum en bij het gemeentehuis is gratis parkeergelegenheid, maar op beide parkeerplaatsen zijn ook blauwe zones aanwezig. Op zaterdagen, koopavonden en marktdagen (donderdag) is het druk op de parkeerplaatsen. De Koperwiek is, dankzij de metrohalte, ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.

De gemeente heeft uitbreidingsplannen voor De Koperwiek. Meer informatie hierover en algemene informatie over De Koperwiek vindt u op de website van De Koperwiek.

Slotplein

Het buurtwinkelcentrum Slotplein in Middelwatering bevat ongeveer tien winkels en heeft daarnaast een sterke horecafunctie. De parkeergelegenheid is goed en het winkelaanbod is ruim en compleet. Toch is de supermarkt volgens de huidige maatstaven te klein en oogt het Slotplein oud. Daarom wil de gemeente de uitstraling van het Slotplein verbeteren, zodat de aantrekkingskracht van het buurtwinkelcentrum behouden blijft.

De Terp

Wijkwinkelcentrum De Terp in Oostgaarde heeft ongeveer 30 winkels, twee supermarkten, uitzendbureaus en relatief veel horecavestigingen. Het centrum is per auto en openbaar vervoer goed bereikbaar, dankzij een parkeergarage en een metrohalte.

Schermerhoek

Buurtsteunpunt Schermerhoek in Oostgaarde is een klein overdekt centrum met een aantal winkels, waaronder een grote discountsupermarkt. Het centrum, met voldoende parkeergelegenheid en goede bereikbaarheid, heeft een sterk verzorgende functie voor de eigen buurt.

De Scholver

Wijkwinkelcentrum De Scholver, gelegen aan het NS-station Capelle Schollevaar, heeft ruim 20 winkels in de dagelijkse en niet-dagelijkse artikelensector en een aantal dienstverlenende bedrijven. De bereikbaarheid van het overdekte winkelcentrum per openbaar vervoer is zeer goed door de ligging achter het NS-station. Ook is er een goede busverbinding en biedt de parkeergarage onder het centrum voldoende gratis parkeergelegenheid.

Prado

Prado in Schollevaar is geen echte winkelcentrum, maar een gezamenlijke vestiging van een goed functionerende kleine supermarkt en een Chinees afhaalrestaurant. Samen met het Maria Danneelserf vormt Prado een goede aanvulling op wijkwinkelcentrum De Scholver.

Maria Danneelserf

Het buurtsteunpunt Marie Danneelserf is een langgerekt, versnipperd winkelgebied met een relatief sterk functionerende supermarkt. Samen met Prado vormt het Maria Danneelserf een goede aanvulling op wijkwinkelcentrum De Scholver.

Capelle-West

Capelle-West is een buurtsteunpunt met een tiental winkels. Het is het enige winkelcentrum in de gelijknamige wijk van Capelle. Winkelcentrum Capelle-West is een aaneengesloten winkelstrip met een redelijk dagelijks aanbod, maar een volwaardige buurtsuper ontbreekt.

Schenkel

De winkels van de Schenkel (voorheen De Luifel), gesitueerd aan de Bermweg in de wijk Schenkel, vormen een buurtwinkelcentrum met een gevarieerd niet-dagelijks winkelaanbod. Daarnaast is er een discountsupermarkt aanwezig. In het om de hoek gelegen kleine winkelcentrum (aan de Kanaalweg) zijn ook veel aanbieders van niet-dagelijkse producten en dienstverlenende bedrijven.

De Wingerd

Buurtsteunpunt De Wingerd in de wijk Schenkel bestaat uit ongeveer 5 winkels. De supermarkt functioneert goed en zorgt voor klandizie bij de overige ondernemers.

’s-Gravenland

Het overdekte winkelcentrum ’s-Gravenland ligt in de gelijknamige jongste wijk van Capelle. Het centrum heeft ongeveer 10 winkels, een compacte structuur, een goede bereikbaarheid en een compleet wijk- en buurtverzorgend aanbod. De afzijdige ligging van de wijk zorgt voor eigen draagvlak, maar tegelijkertijd voor minder koopkracht. Er is geen ruimte voor uitbreiding van het centrum en de beperkte parkeergelegenheid zorgt vooral in de piekuren voor problemen.

Woonboulevard Capelle

De Woonboulevard Capelle ligt in het Hoofdweggebied en maakt deel uit van het gelijknamige bedrijventerrein. De Woonboulevard bevat ongeveer 25 winkels met onder andere wooninrichting, meubelen, vloerbedekking en doe-het-zelfartikelen. De winkeliers, die samen de vereniging Woonboulevard Capelle vormen, hebben een uitgebreide promotiecampagne gestart onder de naam ‘CapelleXL, daar vind je ’t wel!’. Op de website van CapelleXL vindt u meer informatie, bijvoorbeeld over koopzondagen.

Wijkmarkt

In Capelle aan den IJssel zijn wekelijks twee wijkmarkten. Op donderdag is er in Middelwatering op het Stadsplein een markt en op zaterdag in de wijk Schollevaar bij winkelcentrum De Scholver.

Naar boven