Capelle aan den IJssel behoort tot een van de zeven meest speelvriendelijke gemeenten van Nederland. Een nominatie uit naam van Jantje Beton. Maandag 22 mei ging Gouda er met de eerste plaats vandoor. Helaas geen prijs voor ons, maar het is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn. Het kindercollege vertelt in een film(externe link) hoe leuk het is om te spelen en bewegen in Capelle.

Het kindercollege speelt graag buiten in Capelle aan den IJssel

De gemeente timmert al jaren behoorlijk aan de weg als het gaat om spelen in Capelle. Wij werken er iedere dag aan om het buitenspelen en bewegen zo leuk mogelijk te maken. Uitgangspunt is dat kinderen gestimuleerd worden om vooral samen te spelen ongeacht achtergrond, niveau en fysieke gesteldheid. Met de Watervallei, de interactieve Sutu voetbalmuur en de educatieve speeltoestellen is er voor ieder wat wils.

Jantje Beton Prijs

Voor de tweede keer reikte Jantje Beton Prijs de prijs uit voor meest speelvriendelijke gemeente. Hiermee wil de stichting stimuleren dat gemeenten het spelen voor kinderen gemakkelijk en aantrekkelijk maakt. Jantje Beton was enthousiast over de vele activiteiten die we in Capelle organiseren evenals onze ambities op gebied van duurzaamheid. Waar we nog beter in kunnen worden, is de inclusiviteit van spelen voor iedereen. Daarnaast mogen we nog meer de stem van de kinderen laten horen over wat zij belangrijk vinden.

Dit jaar namen we de hoofdprijs niet mee, maar het bevestigt ons dat we op de goede weg zijn en tegelijkertijd daagt het ons uit om het nog beter te doen. En wie weet, winnen we over twee jaar alsnog. Nieuwsgierig naar de ervaringen van de kinderen in Capelle. Het kindercollege laat het zien in bijgaande film(externe link).