Vanaf 13 maart gaan we aan de slag met het opknappen van speeltoestellen in speeltuin de Watervallei. Dat betekent dat de speeltuin gesloten is tot 1 mei 2023.

Wat gaat er gebeuren?

We gaan de handen flink uit de mouwen steken. Zo wordt de Watervallei uitgebreid met méér speelplekken en plaatsen we voorzieningen die geschikt zijn voor minder validen. Zo kunnen kinderen die in een rolstoel zitten, ook speelplezier hebben. Ook komen er grondtrampolines! De aangepaste speeltuin is ‘goedgekeurd’ door het Kindercollege. 

Watervallei (foto van Jan Kok)

Verplaatsen voorzieningen

Sommige speeltoestellen worden verplaatst naar het evenemententerrein. Op deze manier is er beter toezicht op de kinderen omdat de toestellen straks bij elkaar staan. Zo wordt de blox die er nu staat, bijvoorbeeld verplaatst naar het klimnet. Ook de sportvoorzieningen (calisthenics) verhuizen naar de skatebaan. Zo is er voor jongeren ook wat wils en hoeven zij zich niet tussen de kleinere kinderen te mengen. 

Verbeteren skatebaan

Daarnaast krijgt de skatebaan een boost. Sommige skate-elementen gaan weg én er komt een heus ‘skatepark’. Dit hebben we niet alleen besloten. De jongerenraad heeft haar voorkeursstem uitgebracht voor het uiteindelijke ontwerp. 

Gesloten tot 1 mei

Vanwege de werkzaamheden is de speeltuin gesloten tot 1 mei. Daarna kan er weer volop worden gespeeld en kunnen kinderen (en ouders!) genieten van een volledig opgeknapte Watervallei!