Zinho Schelkers beschrijft zijn Capelle. Hij is raadslid en fractievoorzitter van D66.

Een Capelle voor iedereen

Mijn Capelle is een Capelle voor iedereen. Een Capelle waar iedereen zichzelf kan zijn. Waar iedereen thuis is. Wellicht heeft u mij dit tekstje al honderd keer horen zeggen. Misschien wordt u er inmiddels zelfs gek van. Desalniettemin blijf ik het herhalen. Een Capelle voor iedereen is namelijk de reden dat ik actief ben als volksvertegenwoordiger. Elke actie die ik onderneem als raadslid is daar op gericht.

Helaas zitten we nog steeds in een woningcrisis. Om iedereen thuis te laten zijn in Capelle, moeten er wel genoeg woningen zijn, meer specifiek: betaalbare woningen! Als gemeente zetten wij in op transformaties van kantoorpanden naar woningen. Zo creëren we meer woningen zonder dat het ten koste gaat van het groen. Want laten we juist ook het groen in Capelle koesteren. Hoewel we niet overlopen van het groen, mogen we trots zijn op ons ‘groene hart’ het Schollebos. Dat groen moeten wij koesteren en mag absoluut niet verdwijnen. 

In Capelle hebben we een mooi divers aanbod van verschillende sporten. Van voetbal tot cricket, van zwemmen tot padellen; Capelle heeft het! Ik ben trots dat we ons in Capelle inzetten om iedereen te laten sporten, ongeacht leeftijd, inkomen en handicap. 

Het eerlijke verhaal is dat ik mij ook zorgen maak. Er doemen allerlei crisissen op: de woningcrisis, vluchtelingencrisis maar ook de schaduw van de pandemie hangt nog over ons heen. En dat niet alleen. Veel mensen maken zich zorgen of zij straks nog wel de rekeningen kunnen blijven betalen. Ook voor hen moeten wij er zijn. De gemeente moet alles op alles zetten om te voorkomen dat er mensen in de kou komen te zitten. 

De enige manier om deze uitdagingen te overkomen is samenwerken. Alleen samen realiseren we een Capelle voor iedereen. Alleen samen bouwen we aan een goede toekomst. 

Zinho Schelkers
Raadslid en fractievoorzitter D66 
 

Bekijk de profielpagina van Zinho Schelkers

Pasfoto Zinho Schelkers D66