Willeke Ravenna beschrijft haar Capelle. Zij is raadslid voor Leefbaar Capelle.

Meegroeien met Capelle

Als 17-jarige verhuisde ik, samen met mijn ouders, vanuit Rotterdam-Hillegersberg naar Capelle. Het oude huis in Rotterdam, met al zijn gebreken, werd ingeruild voor een mooie nieuwbouwwoning in de wijk Oostgaarde. Het wennen in Capelle duurde niet lang. De mensen in de wijk waren vriendelijk en behulpzaam waardoor wij ons al snel thuis voelden. De meeste moeite had ik s ’avonds met het in slaap vallen. Het was zo ontzettend stil, geen gillende tram of ander verkeer wat langsreed. Het enige geluid wat ik hoorde, was het kwaken van de eenden in de vijver. 

Een aantal jaar later trouwde ik en werd onze dochter geboren. Wij kregen een woning toegewezen in de wijk Middelwatering. Inmiddels was Capelle volop in beweging en werd er gestart met de ontwikkeling van het stadscentrum, de verbouwing van de oude Koperwiek en natuurlijk de aanleg van de metro. Letterlijk vanuit mijn woonkamer zag ik de metamorfose, die het centrum van Capelle onderging, plaatsvinden. Geweldig om dit alles van zo dichtbij te hebben gezien. 

Na zeven jaar Middelwatering zijn wij teruggegaan naar Oostgaarde, waar we nu nog steeds wonen. In de wijk waar wij wonen is de sociale controle vrij groot, iets wat ik persoonlijk als heel prettig ervaar. Ik denk dat het heel belangrijk is om jezelf veilig te voelen op de plek waar je woont. Door de jaren heen heb ik Capelle zien groeien naar een mooie, moderne stad met veel groen en waar iedereen die dit wil, kan en mag meedenken en meedoen. 

Natuurlijk zijn er ook punten die onze aandacht nodig hebben. De verharding in de maatschappij, het toenemend aantal geweldsincidenten, de zorgen omtrent de bestaanszekerheid en daarmee het groeiend aantal Capellenaren die in (verborgen) armoede leven. Zomaar een aantal zaken waar ik mij de komende jaren als raadslid voor in wil zetten. Samen kunnen wij ook deze problemen aanpakken en verbeteren, want zo doen we dat gewoon in Capelle. De stad waar ik als mens ben gegroeid en waar ik thuis ben.... Mijn Capelle.

Willeke Ravenna
Raadslid Leefbaar Capelle