Tatjana Sormaz beschrijft haar Capelle. Zij is raadslid en fractievoorzitter van BVNL (Belang van Nederland).

Capelle mooier maken

In het jaar 2000 bracht het moederschap mij in Capelle. Ik verhuisde nota bene naar de wijk, waar ik vanuit mijn appartement in Rotterdam-Prinsenland jarenlang een mooi uitzicht op had gehad; Capelle ’s- Gravenland.

De wijk ’s-Gravenland was destijds, en nog steeds, één van de populairste wijken van Capelle. Het is er heel kindvriendelijk, rustig en daarbij ook omgeven door veel groen. Nieuwe Capellenaren ervaren hier een dorps gevoel waar rust, sociale betrokkenheid en gemoedelijkheid samenkomen. Dit is trouwens kenmerkend voor veel wijken in Capelle; inwoners ervaren een aangename mix van een dorp in de stad. Vanuit de WOP’s (Wijk Overleg Platform) en Huizen van de Wijk worden veel zaken geïnitieerd en gecoördineerd. Hierdoor ontstaat er structureel interactie tussen de buurtbewoners waardoor je op den duur kan spreken van een hechte gemeenschap, een heuse Capelse community.

Vanuit mijn wijk wandel ik graag naar Kralingseveer, Capelle-West en daarvandaan richting het Zalmhuis. Wat mij dan opvalt, is dat dit deel van Capelle nog heel authentiek is gebleven. Zelf ben ik dan ook reuze benieuwd naar de ontwikkeling van het Rivium als woonwijk.
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar, heb ik Capelle echt goed leren kennen. Tijdens het flyeren heb ik plekken bezocht, welke ik voorheen niet goed kende en waar ik zelfs nog nooit eerder was geweest. Het waren nieuwe ervaringen en ontdekkingen; maar vooral een goede leerschool voor mijzelf waaruit ik inmiddels veel kennis en inspiratie heb kunnen putten. Voor mijn raadswerk is dit van cruciale waarde omdat ik nu veel beter weet wat er in bepaalde wijken speelt, en welke buurten in de nabije toekomst veel meer aandacht en focus verdienen.

Vanuit mijn hoedanigheid als fractievoorzitter/raadslid voor BVNL zal ik mij de komende jaren, tezamen met mijn burgerraadsleden, inzetten om Capelle mooier voor u te maken. Daarbij kijk ik er met veel plezier naar uit om u allen beter te leren kennen. Tot snel!

Tatjana Sormaz  
Raadslid en fractievoorzitter BVNL Capelle