Sienna Roos beschrijft haar Capelle. Zij is raadslid van GroenLinks.

De kracht van Capelle

Capelle aan den IJssel, de gemeente waar ik geboren en getogen ben. De gemeente waar ik me nu nog steeds bevind en de gemeente waarvoor ik raadslid mag zijn. Ik ben opgegroeid in de wijk Middelwatering, onderaan de dijk in de buurt bij het Slotplein. Ik heb hier een ontzettend fijne jeugd kunnen hebben. Ik heb me altijd veilig gevoeld in de wijk en kon hier als kind goed buitenspelen. Ik zocht toen al graag het groen op in de vorm van het Slotpark. Ook, toen ik eenmaal wat ouder was, kon ik intens genieten van wandelingen langs de dijk. Wat me altijd het gevoel gaf dat ik me in een knus dorp waande. 

Op mijn 15e verhuisde ik naar de Purmerhoek. Een hele andere buurt dan waar ik was opgegroeid, maar ik zie het als een buurt met heel veel kansen. Het is een buurt waar ik me als raadslid heel graag voor wil inzetten. Het zou fantastisch zijn als de buurt vergroend zou kunnen worden. Omdat ik geloof dat dit bij zal dragen aan het creëren van een schone buurt met meer sociale cohesie. Na de renovatie is de sociale cohesie al erg toegenomen, maar ik gun het deze buurt om gezien te worden als een bruisende buurt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. 

De huidige problematiek van oplopende inflatie, energiearmoede en duurder wordende boodschappen is onder de bewoners hier te voelen. Je hoort van bewoners dat ze ‘s avonds hun licht niet aandoen en het ’s winters zonder verwarming willen doen uit angst voor de torenhoge energierekening. Voor deze bewoners wil ik opkomen. Zij en de problematiek waar ze te maken mee hebben, maken namelijk ook deel uit van mijn Capelle. 

Als gemeente staan we dus voor uitdagingen. Maar ik geloof in de kracht van Capelle. Ik geloof erin dat we samen kunnen werken om alle buurten goed tot hun recht te kunnen laten komen. Ik geloof erin dat Capelle de kracht heeft sociale cohesie te tonen. En ik geloof erin dat Capellenaren aan elkaar denken. Ik geloof, dat door voor elkaar op te komen, we de kracht van Capelle tot zijn recht kunnen laten komen.

Sienna Roos
Raadslid GroenLinks