Mark de Jong beschrijft zijn Capelle. Hij is raadslid voor de VVD.

En nu doorpakken!

Ik ben opgegroeid in Ouderkerk en op mijn 24e naar Capelle gekomen simpelweg omdat het kleine dorp voor mij niet langer aantrekkelijk was en Rotterdam weer net te stedelijk is voor mij. In 2016 ben ik met mijn vriendin (inmiddels vrouw) in Schollevaar gaan wonen in een appartementje waar we begonnen aan een mooi avontuur. In 2020 kwam er behoefte aan een groter appartement aangezien er een lief klein meisje op komst was. Het was niet makkelijk om een nieuwe woning te vinden tijdens de pandemie en de hoge prijzen zoals velen van u zullen herkennen, maar uiteindelijk hebben we toch een mooi appartement kunnen kopen in de welbekende Bergenbuurt in de wijk Oostgaarde waar we inmiddels alweer 2,5 jaar met zijn drietjes en veel plezier mogen wonen. 

Mijn favoriete plek om te ontspannen is het Hitland. Binnen vijf minuten geen gebouw meer om je heen. Heerlijk! Ik neem dan ook graag mijn vishengel mee. En dit is de manier voor mij om te ontspannen. Interesse in de politiek zit best wel diep bij mij. Ik had er alleen nog nooit wat mee gedaan, omdat ook ik van mening was dat het een grote slangenkuil zou zijn. Maar inmiddels heb ik geleerd dat je er zelf voor kiest hier onderdeel van te zijn of gewoon je werk doet en het belang van de Capellenaren altijd op 1 zet.

Momenteel hou ik mij vooral bezig met kennis opdoen van alle mooie organisaties die Capelle rijk is. Zo verneem ik van de mensen die het verschil maken, hoe wij hen beter zouden kunnen ondersteunen en op welke manier. Dit hoeft namelijk niet altijd met geld. Ook ga ik moeilijke gesprekken aan met mensen die het momenteel zwaar hebben. Ik geef daarbij geen mooi uitgedacht verhaal, maar ik luister vooral en geef concreet en eerlijk antwoord op een vraag als ik het antwoord beschikbaar heb. Dit is naar mijn mening de manier om het vertrouwen in de politiek te herstellen dat de afgelopen jaren zoveel schade heeft opgelopen.  

Goed bestuur, een goede controle en open en transparant zijn met elkaar is de manier vooruit voor Capelle.

Mark de Jong
Raadslid VVD