Jolanda den Engelsman beschrijft haar Capelle. Zij is raadslid en fractievoorzitter van het CDA.

Samen en in balans

Middelwatering vormt het hart van de stad Capelle. Met de Koperwiek, de markt, het stadsplein en de vele kerken is er veel aanloop en een gezellige drukte. Het is een wijk met veel gezichten. Sinds we als gezin in 2006 vanuit de Florabuurt naar de Vogelbuurt verhuisden, is het mijn wijk.

Als raadslid richt ik mij op alle Capellenaren, maar in Middelwatering zet ik mij als vrijwilliger in bij activiteiten voor jong en oud in het wijkpunt. Het is een plaats om samen te zijn, voor sommigen een tweede huis. Een punt voor zingeving. Ook voor mij persoonlijk.  Door mensen samen te brengen, is er ook een balans in de wijk. 

Samen: Hoe kijken we met elkaar naar het nu en de toekomst van Capelle. Er wordt nu en de komende periode in verschillende wijken gebouwd. Als raadslid vraag ik regelmatig aandacht om naast het bouwen oog te blijven houden voor de buurten waar dit plaatsvindt. Past het allemaal? Luisteren we als gemeente naar de bewoners? Wordt er rekening gehouden met de buitenruimte, het groen, bestrating, parkeren, veiligheid en afval?  

In september is de ambtelijke organisatie aanwezig in de wijken om met u hierover in gesprek te gaan.  Uw mening doet ertoe. Heeft u hen gemist dan kunt u op de digitale kaart uw leukste of minst leuke plek in de wijk aangeven. Dit kunt u doen via deze website(externe link).

 
Zelf heb ik het Van Lottumpark op de kaart gezet, een oase van groen voor jong en oud, voor een ommetje, de speeltuin, sportveldjes en de hondenuitlaatzone. Samen is ook omzien naar elkaar en beschermen van onze kwetsbaren in de samenleving, zeker in deze roerige tijden.

In balans: Capelle gaat de komende jaren groeien. Bouwen vraagt om een goede balans van participatie met de buurt, natuurinclusief en duurzaam wonen, bereikbaar houden van de wijken, goed openbaar vervoer en het multifunctioneel benutten van schaarse (openbare) ruimte.
 
Samen voor een stad in balans, waar het fijn is om te wonen, naar elkaar om te zien, te reizen en te verblijven.  Een Capelle om door te kunnen geven aan toekomstige generaties.

Jolanda den Engelsman
Raadslid en fractievoorzitter CDA 
 

Bekijk de profielpagina van Jolanda den Engelsman.

Pasfoto Jolanda Engelsman CDA