Cor Schaatsbergen beschrijft zijn Capelle. Hij is raadslid en fractievoorzitter van Leefbaar Capelle.

Je lijkt wel gek……….

Hoort u die opmerking ook wel eens over zaken of activiteiten die u doet?
Ik hoor deze opmerking wel vaker als ik met mensen spreek over de wijze, waarop ik invulling geef aan mijn raadlidmaatschap. Het is vrijwillig, maar vrijwillig is niet vrijblijvend.
Mijzelf inzetten voor het grote geheel, dat is meestal in het kort de uitleg die ik geef. Er zit echter meer achter.

Eind jaren 90 ben ik in Capelle komen wonen en heb hier mijn draai gevonden. Maatschappelijk bewogen ben ik hier in ons mooie gebied ook politiek betrokken geraakt en heb en wil mij nog steeds inzetten voor een mooier, beter Capelle.

Een stad met dorpse allure wat ik heb leren kennen als een zeer gevarieerde stad met een net zo gevarieerde bevolkingsgroep. Een stad met mooie wijken en elke wijk heeft zo zijn bijzonderheden. Een stad waar velen betrokken zijn en ieder op zijn/haar/hun manier iets doen voor hun omgeving.

Als je daar in meegaat word je vanzelf betrokken. Nu zit dat ook een beetje in mijn karakter. 
Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen dus ook mijn invulling van het raadlidmaatschap.
En dat betekent dat ik meerdere functies vervul vanuit de raad. Daar voel ik mij goed bij en dat doe ik met heel veel plezier ook al kost dit veel tijd. Veel tijd naast mijn “gewone” werk. Elke avond is standaard voor de raad ingepland in mijn agenda.

In de korte tijd nadat ik in Capelle ben komen wonen (nu alweer 26 jaar geleden) heb ik Capelle zien veranderen en groeien. Capelle heeft mooie groene stukken en tegelijkertijd is het een dichtbevolkt stukje Nederland, zo niet het dichtst bevolkt. Toch merk je daar in heel veel gebieden niets van. 

Deze betrokkenheid bij Capelle maakt dat ik altijd weer, als ik over één van de toegangswegen Capelle weer binnen kom, bij mijzelf een gevoel van thuiskomen ontwaar in mijn mooie Capelle. En om dat zo te houden draag ik graag nog steeds mijn bestuurlijke steentje bij…..Ook al zeggen veel mensen daarop……… Je lijkt wel gek……

Cor Schaatsbergen
Raadslid en fractievoorzitter Leefbaar Capelle