Vera Raaijen beschrijft haar Capelle. Zij is burgerraadslid voor de PvdA. 

Welkom in Capelle aan den IJssel

Sinds 2016 woon ik samen met mijn zoon (12) met veel plezier in de wijk Middelwatering-West in Capelle aan den IJssel. In de Oude Plaats, de buurt waar ik woon, heerst nog de oude ons kent ons mentaliteit. Mensen zeggen elkaar nog gedag, vragen hoe het gaat en we letten op elkaars huis als we op vakantie gaan.

Aangezien ik zelf ben opgegroeid in het kleine dorpje Westmaas in de Hoekse Waard, vind ik het heel fijn om mijn zoon ook een stukje dorpse mentaliteit mee te geven. Daarentegen is een groot pluspunt van Capelle ten opzichte van het kleine dorpje: de diversiteit van mensen hier, qua culturen en achtergronden. Ik raad het iedereen aan om kennis te maken met andere culturen en achtergronden. Dat is echt een verrijking voor een ieder.

Pas geleden heb ik een Latin dansschool ontdekt in Capelle (wijkcentrum Schollevaar) waar ik nu kizomba lessen volg. Ook heb ik een andere sportschool/dansschool gevonden bij de Hoeken waar iedereen van jong tot oud sport- en danslessen kan volgen! Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen, ook met een beperking, mee kan doen. Mooi om te zien dat er een dansschool is in Capelle die dit wel doet: Noes Fiolet Studio's.

Als burgerraadslid PvdA staat verbinding voor mij centraal. In mijn ideale Capelle aan den IJssel hebben gender, gezondheid, inkomen en achtergrond geen invloed meer op wat je kan bereiken. Daarvoor hebben we een toegankelijke en proactieve gemeente nodig, die met vertrouwen naar inwoners kijkt. En daarnaast heel duidelijk en open communiceert over alles wat er mogelijk is.

Deze stem vertegenwoordig ik in de commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen. Deze commissie gaat over financiën, maar ook over bijvoorbeeld politie, brandweer en andere zaken. Het is voor mij belangrijk dat jongeren niet als overlast worden gezien, maar dat zij op straat worden begeleid en welkom zijn. En daarnaast natuurlijk dat criminaliteit echt wordt aangepakt. In Capelle aan den IJssel voel ik mij welkom met mijn zoon. En ik wil graag mijn steentje bijdragen om te zorgen dat alle Capellenaren zich zo voelen!

Vera Raaijen Burgerraadslid PvdA