Arjan Benard beschrijft zijn Capelle. Hij is burgerraadslid voor het CDA.

Een stad om door te geven

Beste Capellenaar,
Mijn naam is Arjan Benard en ik ben geboren en getogen in Capelle aan den IJssel. Sinds mei 2022 ben ik in deze prachtige gemeente burgerraadslid namens het CDA. In mijn vrije tijd loop ik het liefst even langs het Hitland om mijn hoofd leeg te maken en te genieten van Gods schepping. 

Ik ben sinds 2014 betrokken in de Capelse politiek, omdat ik graag iets voor een ander wil betekenen. Daarnaast wil ik Capelle nog iets beter doorgeven aan de volgende generatie. Want wat wonen wij in een prachtige gemeente en wat gaat er al veel goed. Kinderen kunnen al vroeg inspraak hebben in onze politiek, via het Kindercollege. En ook jongeren kunnen zich via de Capelse jongerenraad bezighouden met lokale thema’s die zij belangrijk vinden. Beiden trouwens een echte aanrader! 

De afgelopen jaren heb ik in verschillende plekken in Capelle aan den IJssel mogen wonen. Eerst in ’s-Gravenland en toen in Middelwatering en Oostgaarde. Maar ik heb toch wel een speciale binding met Capelle-West. Ik heb hier op de basisschool gezeten, deed elke woensdag mee met de wijksport van Sportief Capelle en ben op dit moment nog steeds vrijwilliger in deze wijk. Nu woon ik alweer bijna een jaar in Oostgaarde. Het is een mooie wijk, maar ook een wijk die naar mijn mening de nodige aandacht verdient. Daarom heb ik in de gemeenteraad aandacht gevraagd om het gebied rond de Terp verder te vergroenen en de fietsenstalling op te knappen en uit te breiden. Zo zorgen we ervoor dat Oostgaarde nog aantrekkelijk wordt. 

We staan de komende jaren voor grote uitdagingen. Uitdagingen die we aan kunnen als we naar elkaar blijven omzien en er voor elkaar zijn als het nodig is. In de lokale politiek zal ik mij de komende jaren er in ieder geval voor inzetten om de stem van de jongeren te laten horen. En we dadelijk de stad vertrouwd kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

Arjan Benard
Burgerraadslid CDA