Bram Vrouenraets beschrijft zijn Capelle. Hij is burgerraadslid voor D66.

Mijn Capelle? Een gemeente waar wij iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen!

Ik ben geboren en getogen in Heerlen, Zuid-Limburg. Na mijn studie fiscaal recht aan de Universiteit Maastricht ben ik samen met mijn partner verhuisd naar Rotterdam om vervolgens een huis te kopen in Schollevaar. Na zeven mooie jaren in Schollevaar gewoond te hebben zijn wij (inmiddels 2 kinderen rijker) in 2010 verhuisd naar de Dorpsstraat. Wij wonen in een dijkwoning uit 1839 aan de oever van de mooie IJssel recht tegenover restaurant Fuiks. 

Binnen 10 minuten reis ik vanuit het hectische Rotterdam, waar ik werkzaam ben aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, naar de rust van het water van de IJssel. Het water, de dijk, Hitland, het Schollebos en prachtige oude woningen aan de Dorpsstraat, wat een weelde om dit allemaal zo dichtbij te hebben. Capelle is voor mij een geweldige plek in Nederland.
Wat is het heerlijk als om voetballiefhebber zijnde te wonen in de nabijheid van drie mooie Capelse voetbalverenigingen: VV Capelle, SVS en Zwervers. Bij zowel Zwervers als bij SVS heb ik mooie jaren gekend als voetballer.

Capelle aan den IJssel is prachtig. Maar ondanks het goede van Capelle zijn er ook nog veel uitdagingen. Wij leven nu in een periode met hoge inflatie, energiecrisis, woningcrisis en energiecrisis.  De ene Capellenaar heeft er meer last van dan de andere Capellenaar. De sterkste schouders dienen de zwaarste lasten te dragen. Daar wil ik mij graag hard voor maken deze raadsperiode. Het geluid van de mensen laten horen die zelden gehoord worden. 

Capelle aan den IJssel, een gemeente waar wij iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen!

Bram Vrouenraets
Burgerraadslid D66