De Zorgtoeslag is een bijdrage van de Belastingdienst om uw zorgverzekering te betalen. In 2023 is de inkomensgrens voor de zorgtoeslag omhoog gegaan. Daardoor kunnen meer mensen de Zorgtoeslag krijgen. Vraag het aan op www.toeslagen.nl 

Inkomensgrens omhoog

De inkomensgrens is op 1 januari van dit jaar omhoog gegaan. Een alleenstaande kan nu met een bruto inkomen van ruim €38.000 per jaar Zorgtoeslag krijgen. Bent u getrouwd, of woont u samen? Dan kunt u met een bruto inkomen van samen ruim € 48.000 de toeslag aanvragen.

Ook bedrag toeslag omhoog

Ook kunt u nu meer geld krijgen. In 2023 krijgt u als alleenstaande maximaal € 154 per maand. Woont u met een partner? Dan kunt u samen tot € 265 krijgen. Krijgt u nog geen zorgtoeslag? Maak een proefberekening op www.toeslagen.nl(externe link). U ziet dan snel of u recht heeft op zorgtoeslag. En of u misschien ook huurtoeslag kunt aanvragen.

Laat geen geld liggen

U moet de zorgtoeslag zelf aanvragen bij de Belastingdienst. Wie dat niet doet, laat het geld liggen. Volgens schattingen vraagt ongeveer een op de tien Nederlanders die recht heeft op een toeslag, dit niet aan.

Hulp bij aanvragen

Vindt u het moeilijk om zelf de toeslag aan te vragen? Vraag dan om hulp bij een wijkwinkel bij u in de buurt. De vrijwilligers helpen u graag. U vind de wijkwinkels en openingstijden op www.welzijncapelle.nu/wijkwinkels(externe link)