De gemeente gaat extra aandacht geven aan meer ‘kleur en fleur’ in de buitenruimte. Dit betekent dat er op een aantal in het oog springende plekken in Capelle meer variatie in de beplanting komt. Niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar ook goed voor insecten, vogels en andere dieren.

Op vijf locaties in Capelle komen (extra) nieuwe planten en struiken en op sommige plekken wordt de oude, kleurloze beplanting vervangen of saaie gazons omgevormd tot bloemenweides. Stap voor stap op weg naar een groener Capelle! 

Foto van Jan Kok

Meer ruimte voor de natuur

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson is enthousiast over de kwaliteitsverbetering van het openbaar groen: “Niet alleen ziet de buitenruimte er straks aantrekkelijker uit, het is ook goed voor de insecten, vogels en andere dieren. Er komen planten en - daar waar het mogelijk is - bomen die een goede schuilplek bieden voor dieren. Stenen die niet nodig zijn, halen we weg. Zo kan het regenwater makkelijker de bodem in, zodat het niet in het riool terecht komt.”  De wethouder benadrukt het belang van de variatie in beplanting: “Het zorgt voor meer voedsel voor vogels en insecten. Al die verschillende soorten planten en dieren zorgen voor een evenwichtige natuur, ook wel biodiversiteit genoemd. En daar werken we met deze aanpak hard aan!” 

In samenwerking met bewoners

Samen met bewoners is gekeken naar plekken die in aanmerking komen voor het opfleuren van de beplanting. Bewoners zien de meerwaarde van meer groen in hun omgeving en denken hier dan ook graag over mee. Als eerste gaat de gemeente aan de slag rondom de Oosterlengte. 

Wethouder Buitenruimte Marc Wilson helpt bij het opfleuren van de wijk (Foto van Jan Kok)