Vanaf 1 januari 2023 is de vermogensgrens voor kwijtschelding gemeentebelasting in Capelle aan den IJssel verruimd. Onder vermogen valt al het geld dat op de rekeningen staat. De verhoging van de vermogensgrens is afhankelijk van de gezinssituatie.  

“Het afgelopen jaar zijn woonkosten, boodschappen en energie veel duurder geworden. Hierdoor hebben steeds meer Capellenaren moeite met rondkomen”, vertelt wethouder Financiën Rik van Woudenberg. “Door het verhogen van de vermogensgrens komen meer Capellenaren in aanmerking voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen. Zo helpen we de bewoners die financiële hulp het hardste nodig hebben.” 

Eisen voor kwijtschelding

Naast het verhogen van de vermogensgrens paste het rijk óók twee eisen aan. De dagwaarde van een motor of auto én de leeftijd van inwonende volwassenen gaat omhoog. Wethouder Woudenberg licht toe: ”Naast genoemde eisen kijkt de gemeente ook naar de gezinssituatie, de hoogte van het inkomen en of er andere bezittingen zijn. Met dit totaalbeeld bepaalt de gemeente of iemand in aanmerking komt voor kwijtschelding.”

Wat verandert er nu? 

De grens voor vermogen, de dagwaarde van voertuigen en de leeftijd van inwonende volwassenen gaan omhoog. Een motorvoertuig mag een maximale waarde van €3.350 bedragen en de leeftijdsgrens voor inwonende volwassenen gaat van 21 jaar naar 27 jaar. Afhankelijk van hoe de financiële gezinssituatie is, berekent de gemeente de hoogte 
van de vermogensgrens en bepaalt of kwijtschelding mogelijk is. 
Capels college ondersteunt Capellenaren met #warmCapelle 
Het verhogen van de vermogensgrens bij kwijtschelding is één van de manieren waarmee het college armoede onder Capellenaren wil bestrijden. Naast het aanpassen van de vermogensgrens zijn er meer regelingen beschikbaar. Het college is onder de noemer #warmCapelle een campagne gestart om Capellenaren te wijzen op de financiële regelingen die beschikbaar zijn. Lees alle regelingen. 

Eind januari aanslag gemeentelijke belastingen
De aanslag gemeentelijke belastingen valt zaterdag 28 januari op de deurmat of staat maandag 30 januari in de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Kijk voor vragen over belastingen, het online betalen van belastingen of het aanvragen van kwijtschelding.