Capellenaar Paul Weyling heeft vandaag (vrijdag 8 september) een Capels Compliment ontvangen. Paul kreeg deze gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Peter Oskam na afloop van de opening van de nieuwe expositie van de Historische Vereniging Capelle 'Vrijetijdsbesteding en culturele activiteiten in Capelle aan den IJssel' in het Historisch Museum aan de Bermweg 13.

Paul Weyling en burgemeester Peter Oskam (foto van Frank de Roo)

Burgemeester Oskam sprak lovende woorden uit over de vrijwillige inzet van Paul Weyling voor de Historische Vereniging Capelle. “Ook de gemeente Capelle kan altijd een beroep doen op zijn historisch kennis over Capelle. Paul is een geboren Capellenaar en een levend Capels archief die de historische verhalen ook prachtig kan vertellen.” Weyling werd geroemd om zijn historische kennis en zijn grote inzet voor de vereniging en de stad.

“Capelle kan niet zonder vrijwilligers en je hebt een schat aan historische kennis die je graag deelt. Dit Capels compliment is dus meer dan verdiend!” De burgemeester mocht Paul Weyling een mooi bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde overhandigen.