Wethouder Marc Wilson (buitenruimte) heeft woensdag 15 november, samen met zo'n 25 kinderen, symbolisch de laatste boom in het Capelse Babybos geplant. In het Babybos in het Schollebos konden ouders sinds 2012 tientallen sierkersen, iepen en elzen planten als herinnering aan hun pasgeboren kind. Het Babybos is nu vol en er is geen geschikte plek in Capelle om deze groene traditie voort te zetten.

Voor wethouder Marc Wilson zijn jonge bomen symbolen van nieuw leven en groei: “de bomen die hier in ruim 10 jaar zijn geplant, hebben samen een kleurrijk en levendig stukje Schollebos gecreëerd. De sierkersen, iepen, en elzen die hier nu staan groeien door tot volwassen bomen, net zo als de kinderen waarvoor ze symbool staan.”

Zo’n 40 kinderen hebben op deze manier een ‘eigen’ boom gekregen. Een mooie Capelse traditie om de geboorte van een Capellenaar te vieren. Marc Wilson: “En hoe leuk is het om nu te zien dat veel van deze kinderen waar ooit een boom voor werd geplant nu samen met mij symbolisch de laatste boom planten. De cirkel is rond.”

Wethouder Wilson met kinderen en (groot)ouders voor het Babybos
Wethouder Wilson met kinderen en (groot)ouders voor het Babybos.

Geen plek voor nieuw babybos in het Schollebos

Helaas is het Babybos nu vol. Nog meer bomen in dit deel van het Schollebos zou niet goed voor de bomen en de natuur zijn. De gemeente heeft gezocht naar een andere plek, maar er is in Capelle aan den IJssel geen geschikte locatie met voldoende ruimte om meerdere babybomen te kunnen aanplanten. “Dat is jammer, maar toch ben ik blij” vertelde wethouder Wilson de kinderen en hun ouders in zijn dankwoord. “De aanplant van deze laatste boom samen met jullie is een viering van de liefde, het leven en de groei van het Babybos in Capelle.”