Een duurzaam wagenpark, een kantoor naar energielabel C of alternatieve grondstoffen in het productieproces? Op het onafhankelijke Platform Duurzame Bedrijven staan ervaringen met duurzaam ondernemen centraal. Zo vind je hier een overzicht van allerlei duurzame bedrijven, variërend in grootte, sector en regio. Deze bedrijven laten zien met welke duurzame toepassingen zij ervaring hebben en hoe hen dit bevalt.

Gebruik ervaringen van anderen

Ondernemers die zelf ook aan de slag willen met duurzaamheid in het bedrijf, kunnen de tips, ideeën en aanbevelingen van de deelnemers goed gebruiken. Zij kunnen inspiratie opdoen op de bedrijfspagina’s of eenvoudig contact opnemen met de ondernemers via het contactformulier bij het bedrijf. Door ervaringen te delen kunnen ondernemers sneller verduurzamen en kostbare tijd en middelen besparen.

Duurzame Bedrijven Route

Door het jaar heen organiseert Platform Duurzame Bedrijven verschillende activiteiten, waaronder bijvoorbeeld de Duurzame Bedrijven Route in april 2023. Het doel van alle activiteiten is om ondernemers met elkaar in gesprek te brengen over duurzaamheid.

Activiteiten

Om activiteiten te organiseren, werkt Platform Duurzame Bedrijven samen met gemeenten, provincies en lokale overheden. Het Platform biedt financiële ondersteuning bij de organisatie van activiteiten en u kunt communicatiemiddelen ontvangen om over de activiteit te kunnen communiceren. Meer informatie hierover is te vinden op: https://platformduurzamebedrijven.nl/(externe link)