ImpactSquad is een project speciaal voor Capelse leerlingen uit groep 8. Samen met andere leeftijdsgenoten leren ze op een aansprekende manier hoe ze om kunnen gaan met uitdagingen die op hun pad komen. Op straat, op school én online. ImpactSquad start op vrijdag 10 maart 2023, aanmelden is nog mogelijk en deelname is gratis!

Wethouder Jeugd Ans Hartnagel ziet dat de veranderende samenleving invloed heeft op jonge kinderen. “Daarom is het belangrijk dat we na een succesvol eerste jaar een vervolg kunnen geven aan project ImpactSquad. Dit project is een initiatief van Ismail Aghzanay, leraar van het jaar in 2021 en voormalig Capels docent. Hij voelt als ervaringsdeskundige haarfijn aan wat de kinderen nodig hebben. Dankzij de samenwerking van gemeente, Stichting JOZ en Stichting Welzijn Capelle krijgen kinderen een mooie kans om in een veilige omgeving meer te leren over weerbaarheid, sociale mediawijsheid en goed burgerschap. Zo belangrijk dat onze Capelse jeugd die een extra beetje aandacht nodig heeft, hier weer terecht kan en zo handvatten mee krijgt om veilig ’groot te groeien’!”

Leuk en leerzaam

In 21 weken gaan jongeren aan de slag om het beste uit zichzelf te halen. De lessen starten als de jongeren in groep 8 zitten en lopen door als zij de overstap hebben gemaakt naar het voortgezet onderwijs.

Tijdens de lessen staat er een maaltijd klaar en eet de groep met elkaar. Daarna komen er wisselende experts les geven over weerbaarheid, sociale mediawijsheid en burgerschap. De workshops worden afgesloten met een kickboks clinic. Aan het einde van de rit is er een feestelijke afsluiting voor de leerlingen, ouders en andere betrokkenen. De leerlingen ontvangen een officiële oorkonde/certificaat.

Waar en wanneer

Elke vrijdag van 17.30 tot 19.45 uur m.u.v. de (school)vakanties.
Locatie: Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3, Capelle aan den IJssel.

Aanmelden

Meedoen aan ImpactSquad is gratis! Aanmelden en meer informatie via Keven Neel (jongerencoach) k.neel@welzijncapelle.nu of 06 - 27 05 02 58.