Afgelopen vrijdag was de afsluiting van het project ImpactSquad. Wethouder Ans Hartnagel (Jeugd en Veiligheid) overhandigde hierbij certificaten aan 24 jongens en meisjes die hebben deelgenomen aan dit project. 

ImpactSquad is een samenwerking tussen Stichting Welzijn Capelle, JOZ en Ismail Aghzanay (Comenius). Het traject is speciaal voor leerlingen uit groep 8 basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs, die iets extra’s nodig hebben om zich positief te kunnen ontwikkelen. 

Het traject duurde 14 weken en had als doel het bieden van kennis en vaardigheden zodat de kinderen in de toekomst de juiste keuzes kunnen maken. Er is gewerkt aan het versterken van het zelfbeeld en zelfvertrouwen en aan het vergroten van hun weerbaarheid. Zij maakten kennis met hun eigen talenten en leerden hoe zij die in kunnen zetten. Er was ook veel aandacht voor mediawijsheid. Denk daarbij aan de gevaren van ongewenst gebruik van sociale media en de gevolgen daarvan op lange termijn.

Ismail Aghzanay: “Het succes van ImpactSquad zit volgens de ouders en leerlingen in de authenticiteit, persoonlijk aandacht, betrokkenheid, kwetsbaarheid, betrouwbaarheid en structuur die wij bieden.”

Wethouder Ans Hartnagel tijdens bijeenkomst Impact Squad juni 2022
Afsluiting ImpactSquad met wethouder Ans Hartnagel (foto: Jan Kok)