Veel mensen hebben moeite met de hoge prijzen van boodschappen en energie. Heeft u zorgen over geld? En komt u er zelf, of met hulp van familie of vrienden niet uit? 

Er zijn verschillende instanties die u gratis helpen bij geldzorgen, schulden en om uw administratie weer op orde te krijgen:

Welzijn Capelle

Welzijn Capelle helpt bij geldzorgen en schulden. 

Herkent u dit? 

  • Ik kom elke maand geld tekort
  • Mijn administratie is een rommeltje
  • Ik kan mijn rekeningen niet betalen
  • Ik heb schulden
  • Ik heb stress door mijn zorgen over geld 

Komt u er zelf niet uit? Wacht niet en meldt u aan bij Welzijn Capelle. Zij helpen u graag. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur naar 010 - 707 49 00 of mail naar aanmelding@welzijncapelle.nu
Kijk ook op: www.welzijncapelle.nu/geldzorgen(externe link).

Pinautomaat

Budgetmaatjes Capelle – Geldzorgen?

Heeft u geldzorgen? Bent u bezorgd over uw inkomen of heeft u schulden? Dat geeft veel stress!
Een Budgetmaatje kan u helpen om uw geldzaken in orde te maken. Bijvoorbeeld door: 

  • samen een inkomsten/uitgaven overzicht te maken;
  • betalingsregelingen te treffen;
  • toeslagen aan te vragen;
  • te kijken of u nog ergens recht op heeft.

Een Budgetmaatje is een vrijwilliger. Samen gaat u eens per week bij u thuis aan de slag. Zo krijgt u weer inzicht in uw eigen geldzaken. Het Budgetmaatje helpt u maximaal 2 jaar en leert u ook hoe u uw geldzaken zelf kunt regelen.

Benieuwd hoe een Budgetmaatje u kan helpen? Neem snel contact op!                                       

Hoe staat u er financieel voor? Check het op Geldfit.nl 

Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Gemeente Capelle werkt daarom samen met NSR (Nederlandse Schuldhulproute). Doe zelf de online test op www.geldfit.nl(externe link).

Hoe werkt het? 

De test op geldfit.nl(externe link) is anoniem. U beantwoordt korte vragen. De uitslag van de test geeft een persoonlijk advies. Heeft u een achterstand met het betalen van rekeningen? Of schulden? Dan krijgt u direct tips om het op te lossen. Bijvoorbeeld contact opnemen voor een betaalregeling. Maar ook krijgt u informatie over hulp in Capelle. Zo kunt u voorkomen dat een achterstand uitgroeit tot een probleem. 

Wilt u liever bellen? Bel dan naar het gratis telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel naar de juiste hulp in de buurt.

Hulp voor ondernemers

Ook ondernemers in Capelle kunnen nu terecht bij Geldfitzakelijk.nl(externe link). Want ondernemers lopen andere financiële risico’s. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.
 

Meer tips bij geldzorgen?

Kijk op www.capelleaandenijssel.nl/geldzorgen