Raadslid Zinho Schelkers stelt zich voor (14-05-2019)

Pasfoto van raadslid Zinho Schelkers D66

Capelse raadsleden stellen zich aan u voor. Zinho Schelkers is raadslid van D66.

Als jongste raadslid zie ik kansen om de binding tussen jongeren en politiek te vergroten.

Onze samenleving heeft behoefte aan verbinding, niet aan verdeling. Dat is de reden dat ik de lokale politiek ben in gestapt. Verbinden in plaats van verdelen. Na de verkiezingen ben ik, Zinho Schelkers, aan de slag gegaan als burgerraadslid en na het vertrek van Josien van Cappelle ben ik beëdigd tot raadslid. Het raadslidmaatschap op zich is al een hele eer, maar als je dat dan ook nog mag doen als opvolger van één van je eigen politieke voorbeelden is dat heel speciaal.

Met mijn 21 jaar ben ik het jongste raadslid in Capelle. Naast het raadslidmaatschap studeer ik Rechten aan de Erasmus Universiteit en heb ik een onderneming in de kleding branche. Als jongste raadslid zie ik kansen om de binding tussen jongeren en politiek te vergroten. Jongeren hebben vaak goede ideeën maar het is belangrijk dat deze ideeën gehoord worden. Daarom vind ik dat juist ook de jongeren als serieuze gesprekspartner gezien moeten worden.

De komende periode heb ik onder andere het onderwerp economie in mijn portefeuille. Een mooi onderwerp gezien mijn achtergrond als ondernemer. Het is belangrijk dat we in Capelle goed faciliteren. Goede randvoorwaarden voor (jonge) startende ondernemers zijn daarin belangrijk. Als raadslid hecht ik veel waarde aan zichtbaarheid en toegankelijkheid. Toegankelijk, zodat mensen mij durven aan te spreken. Zodat mensen een luisterend oor hebben. Het is voor mij dan ook een streven om goed zichtbaar te zijn in het Capelse leven.

Kortom, als geboren en getogen Capellenaar draag ik graag mijn steentje bij aan het verbeteren van onze stad.

Zinho Schelkers
Raadslid D66

Profiel van raadslid Zinho Schelkers

Email:             z.schelkers@capelleaandenijssel.nl
Website:        capelleaandenijssel.d66.nl
Twitter:          @D66Capelle @ZinhoSchelkers
Facebook:     D66Capelle

Ook raadslid Micle Jaliens stelt zich aan u voor